יותר מחצי מיליון איש מתו ברחבי העולם לאחר שנדבקו בקורונה, כך על פי נתוני אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שהתפרסמו היום (שני). בעוד ששיעור התמותה הכללי ברחבי העולם החל להתייצב בשבועות האחרונים, מומחי בריאות הביעו חשש מהמדינות בהם נשברו שיאים חדשים של מקרי הדבקה ביום נתון – כולל מדינות כמו ארה"ב, הודו וברזיל וכמה התפרצויות חדשות באזורים באסיה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

10 המדינות שמדווחות על המספר הגבוה ביותר של מקרי מוות: ארה"ב עם 128,243 מתים, ברזיל עם 57,622 מתים, בריטניה - 43,634 , איטליה - 34,738, צרפת - 29,781, ספרד - 28,343, מקסיקו - 26,648 הודו - 16,475, איראן - 10,508 ובלגיה עם 9,732 מתים.

על פי הנתונים הרשמיים, עד כה דווח על יותר מעשרה מיליון נדבקים בנגיף בכל רחבי העולם. המומחים עדיין מגדירים את הנגיף כמסוכן במיוחד לקשישים וקבוצות סיכון.

אירופה אמנם הצליחה להוריד את מספר הנדבקים בקורונה ומספר המתים היומי נמצא בירידה, אך אבל בכל יום צצים מרכזי התפרצות חדשים בכל רחבי היבשת. עקב התפרצות קורונה חדשה בעיר לסטר, היא עשויה להפוך להיות העיר הבריטית הראשונה שנכנסת למצב של הסגר מקומי. כמו כן, אמש דווח גם על סדרת הדבקות במועדוני הלילה בציריך השוויצרית.

ההתמודדות עם הקורונה נעשית על בסיס לאומי-מקומי, אך הנגיף לא רואה גבולות. צ'כיה מדווחת הבוקר על 305 מקרים חדשים של נדבקים - המספר היומי הגבוה ביותר מאז 3 באפריל. לדברי הרשויות בפראג, ההתפרצות נובע בעיקר מחוסר זהירות באזורים מסוימים במזרח המדינה ולא מדובר בגל קורונה שני בפריסה ארצית.

סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת שהמקרים החדשים התגלו באזורים שגובלים בין פולין לסלובקיה, וגם שם - בצדו השני של הגבול, רואים עלייה יחסית במספר המקרים לאזור ביחס לאזורים האחרים באותן המדינות.

בריאיון שנתן לרדיו טיימס, ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הודה שנגיף הקורונה "היה אסון" עבור בריטניה. "אני מתכוון שזה היה סיוט מוחלט למדינה והמדינה עברה זעזוע עמוק", אמר ג'ונסון. "אבל ברגעים האלה יש לנו את הזדמנות לשנות ולעשות את הדברים טוב יותר - להשקיע בתשתיות".

קורונה בלונדון (צילום: AP)
לונדון|צילום: AP

סין, שנחשבת למקור התפרצות המחלה, מדווחת על ירידה נוספת במקרים חדשים - בסך הכל 12 ביממה האחרונה. נכון להיום, לא היו מקרי מוות חדשים. אבל סין לא נחה על זרי הדפנה - אזורים סביב בייג'ינג נותרו בכוננות גבוהה. מחוז אנקסין הסמוך, שמונה כ-400 אלף תושבים, הודיע בשבת כי הוא ייכנס להסגר כדי להימנע מגל שני של קורונה.

היפנים גם מעדיפים להישאר בריאים ולא מזדרזים לפתוח את המדינה. סקר שנערך בקרב תושבי טוקיו מגלה כי מחצית מהתושבים מתנגדים לעריכת האולימפיאדה בעיר גם ב-2021. 51.7% מהתושבים השיבו כי הם מקווים שהמשחקים באולימפיאדת 2021 יידחו או יבוטלו שוב.

טוקיו 2020. לא נותר מנוס מדחייה (Getty) (צילום: ספורט 5)
51.7% מתושבי טוקיו בעד ביטול או דחיית אולימפיאדת 2021|צילום: ספורט 5

גם אוסטרליה חוששת מגל שני. מדינת ויקטוריה האוסטרלית חווה עלייה משמעותית במקרי קורונה בימים האחרונים, עם 75 מקרים חדשים שזוהו במהלך 24 השעות האחרונות (אחת הקפיצות הגדולות ביותר במדינה מאז שהחלה המגיפה). במשך כמעט שבועיים ברצף המדינה רואה עלייה במספרים דו ספרתיים.

באמריקה הלטינית חיים רק 8% מאוכלוסיית העולם, אך לפי נתונים רשמיים מתברר כי 45% מהמתים מקורונה ברחבי העולם מגיעים משם. סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת שבהאיטי, מדינה של 11 מיליון איש, מתו רק 100 בני אדם מקורונה. לכאורה מדובר בנתון מפתיע, אחד החוקרים טוען שבמדינות העניות של אמריקה הלטינית המספרים האמיתיים של החולים והמתים - גבוהים בהרבה מהמדווח.

ארה"ב נמצאת במקום הראשון בטבלת מקרי המוות בעולם כתוצאה מהקורונה. מספר המתים בארה"ב הוא בערך פי שניים מזה של ברזיל, שנמצאת במקום השני בטבלה. מדינת ניו יורק, שהייתה בעבר מוקד המגפה בארצות הברית, נמצאת כעת "בקצה ההפוך הגמור", כך לפי המושל אנדרו קומו. בשבת האחרונה הרשויות בניו יורק דיווחו על חמישה מקרי מוות בלבד – המספר הנמוך ביותר מאז אמצע מרץ. בימים אלה, מדינות כמו טקסס או פלורידה הפכו למוקדי ההתפרצות החדשים.

הקברים שנחפרו בחוף קופה קבנה (צילום: AP)
ברזיל: שנייה לארה"ב במספר מקרי המוות|צילום: AP

הקורונה פגעה גם ביבשת אפריקה, עם אוכלוסייה של יותר מ-1.2 מיליארד איש, שם מדווחים על יותר מ-371 אלף נדבקים ו-9,484 מקרי מוות.

בתוך חמישה חודשים בלבד, מספר האנשים שמתו מקורונה ברחבי העולם עקף את מספר האנשים שמתים מדי שנה ממלריה - אחת המחלות הזיהומיות הקטלניות ביותר. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, שיעור התמותה העולמי מקורונה עומד על כ-78 אלף בחודש, בהשוואה ל-64 אלף מקרי מוות כתוצאה מאיידס ו-36 אלף מקרי מוות כתוצאה ממלריה.