יחסי ישראל ומדינות מפרץ הולכים ומשתפרים בשנים האחרונות ונראה שכבר ניתן לומר שהשלטונות במדינה לא חוששים להודות בכך. סממן נוסף ומעניין לחיבור הוא החיבוק שמקבלת היהדות במדינות אלה. מרכזים קהילתיים ובתי כנסת נפתחים לאחרונה למען התיירים היהודים ובשנה האחרונה גם המטבח הכשר עושה את דרכו ללב הקונצנזוס.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

אלי קריאל, בת למשפחה יהודית שגדלה בדרום אפריקה עברה לפני שבע שנים להתגורר בדובאי ולאחרונה פתחה קייטרינג על טהרת המטבח היהודי. בתפריט המגוון אפשר למצוא בין היתר: חלות, קוגל, בלינצ'ס וטשולנט. כשמשפחתה של קריאל עברה בשנת 2013 לדובאי היא המשיכה לשמור על כשרות ונמנעה מאכילת בשר וחלב, חזיר וכו'. תחילה היא הזמינה לביתה תיירים יהודים שחשקו באוכל כשר ולאט לאט העסק גדל והתרחב.

אוכל יהודי בדובאי (צילום: Gulf News)
צילום: Gulf News

לדבריה של קריאל, חלק המאכלים עברו שינוי בכדי להתאים אותם לטעם המקומי ומסתבר שיש לזה ביקוש גבוה במדינה, בייחוד בימי הקורונה. "התיירים היהודים והיהודים שגרים כאן במדינה מתגעגעים לאוכל המוכר להם מפעם", מספרת קריאל. "זאת הנוסטלגיה והחיבור לבית ולמורשת". לאוכל של אלי קריאל יש ביקוש גם בקרב המוסלמים.

המזרקות בדובאי (צילום: Benny Marty, shutterstock)
המזרקות בדובאי|צילום: Benny Marty, shutterstock

בחודש פברואר בשנה שעברה הגיעה התפנית כשדובאי אירחה את הוועידה הבין דתית לאחווה והמארגנים ביקשו ממנה לדאוג למזון כשר עבור היהודים שיגיעו להשתתף באירוע. מספר שבועות לאחר מכן היא כבר פתחה את העסק הראשון שלה ומאז גם המקומיים לא יכולים להישאר אדישים.

עכשיו היא החלה בשיתוף פעולה עם בלוגר אוכל מקומי בשם אל באדי. "ישבנו כמה פעמים ושוחחנו על מתכונים יהודיים מסורתיים", הוא מספר. "אני חוקר אוכל מתרבויות שונות וחשבנו איך אפשר להשתמש בתוצרת המקומית ולשלב אותה עם האוכל היהודי. מה שיפה ביהדות זה שלכל חג יש את המנות המיוחדות לו". השניים מתכוונים לשתף פעולה וחושבים על להוציא ספר מתכונים משותף.