בעוד שבניו יורק מניין המתים מזנק במאות מדי יום והרשויות החלו לחפור קברים המוניים לקורבנות, נראה שבסן פרנסיסקו - שם נרשמו 14 מקרי מוות בלבד - הצליחו לבלום לפי שעה את התפרצות המגפה. בעיר החוף המערבית נדבקו פחות מ-900 בני אדם מאז החלה המגפה להתפשט ברחבי ארה"ב, זאת לעומת ניו יורק שם סופרים יותר מ-103 אלף חולים ומניין המתים מתקרב ל-10,000. מה גורם להבדלים העצומים בין הערים ואיך סן פרנסיסקו, שדווקא הייתה בין האזורים הראשונים שאליו הגיע הנגיף, הצליחה להשתלט על המשבר?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתחילת פברואר מספר החולים בערים היה דומה, אך דרך התמודדותן עם המצב הייתה שונה לחלוטין ונראה שזה מה שעשה את כל ההבדל. סן פרנסיסקו הייתה בין הראשונות שהכריזו על מצב חירום כבר בפברואר, בהחלטה שנראתה מוגזמת בזמנה. אולם בהתחשב בקצב המתים המטפס בניו יורק, נראה כי המדיניות המוקדמת של מקבלי ההחלטות בעיר הצילו אותה ממשבר עצום. 

בתי החולים בסן פרנסיסקו נמצאים בימים אלו בתפוסה חלקית ביותר. "אני מרגיש אשם", אמר ד"ר ארמונד איסמאילי מיחידת טיפול נמרץ בצפון קליפורניה. "המצב והסבל של הרופאים בניו יורק ובניו אורלינס הוא בלתי ייאמן". הוא מציין כי הוא ורופאים אחרים בעיר מתכוונים לצאת לסייע בערים שקורסות תחת הנטל. 

ארה
צילום: SKY NEWS

במחלקת הבריאות של העיר התייחסו לכמות הבדיקות שבוצעו, לעובדה שניו יורק גדולה פי שלושה מסן פרנסיסקו וגם למזל - אבל בעיקר הדגישו שהעיר הגיבה בזריזות לאירועים. בעוד שערים גדולות אחרות בארה"ב התמהמהו, בסן פרנסיסקו החליטו על סגר קפדני – שמונה ימים לפני מקרה המוות הראשון בעיר.

"ניתן לחשוב שזה בסך הכל הבדל של שבוע מערים אחרות. אבל השבוע הזה הוא בדיוק ההבדל בין חיים למוות עבור המונים", אמר ד"ר רוברט ווצ'ר ממחלקת הבריאות העירונית. "התחושה כאן שונה לגמרי מפריז או ניו יורק, אנחנו יישרנו את העקומה מהר".

גורם נוסף שככל הנראה השפיע על הפערים במספר הנדבקים הוא צפיפות האוכלוסין בערים, כאשר הצפיפות בניו יורק היא כמעט כפולה מזו שבסן פרנסיסקו. ברכבת התחתית בניו יורק עוברים יותר מ-5 מיליון נוסעים ביום. לעומת זאת באזור סן פרנסיסקו משתמשים רק 400 אלף אנשים ביום בתחבורה הציבורית.  

ברשת NBC האמריקנית ציינו שחברות גדולות באזור סן פרנסיסקו כמו אפל, פייסבוק וגוגל קראו לעובדיהן להישאר בבית כבר תחילת חודש מרץ, עוד לפני ההתפרצות המשמעותית בארצות הברית. בנוסף, העובדה שרק אחוז קטן מאוד של התושבים בעיר מעשנים וסובלים מאכילת יתר, כנראה סייעה בהגנה מהידבקות מהנגיף.