כ-240 אלף אירנים מתגוררים בגרמניה, זו אחת הקהילות הגדולות ביותר מחוץ לאירן. היא מגוונת, תוססת, כוללת את תומכי המשטר והמתנגדים לו - מקום טוב עבורנו לפגוש את אירן מחוץ לאירן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סמוך לתחנת הרכבת של דיסלדורף אפשר למצוא שדרת חנויות בבעלות של אירנים. חלק מן החנויות מוכרות מוצרים ממדינת האם, ניחוחות המטבח האירני מתערבבים במוזיקה פרסית, באוכל, בתבלינים, במראות - הכל כאן זועק כאן כיסופים למולדת.
מרבית המהגרים כאן מתנגדים למשטר האייתולות. חלקם נמצאים בגלות כבר 40 שנה, מאז ההפיכה של שנת 1979. אחרים נמלטו מאירן רק בשנים האחרונות, לאחר שסומנו כמתנגדי השלטון ונרדפו פוליטית. הם הצליחו להימלט מהמדינה ומצאו באירופה מקלט מדיני.
מול שגרירות אירן בגרמניה, הקימו כמה ממתנגדי המשטר שגרירות אלטרנטיבית בדמות אוהל ארעי בו הם מתגוררים כבר יותר מחודש. הם הציבו אותו בעקבות הפגנות המחאה האחרונות באירן והטבח שביצע השלטון במפגינים. אחד ממתנגדי המשטר במקום, ניק ג'אהפזאדה, ביקר את השלטון במולדתו: "הטרוריסטים חייבים להסתלק. כפי שסדאם הסתלק, קדאפי הסתלק וכל הטרוריסטים הסתלקו, גם הוא יסתלק", אמר על המנהיג העליון באירן, עלי חמנאי.
באחד ממרכזי הדת השיעים ברובע נויקלן שבבירת גרמניה, מתקיים טקס לזכרו של של קאסם סולימאני, מפקד כוח אל-קודס האירני שחוסל על ידי צבא ארה"ב. מול המסגד נעמדים מפגינים קולניים, כמעט כולם אירנים - תושבי גרמניה שנמלטו משלטון האייתולות שקוראים: "חמנאי מפחד מטראמפ", "מוות לחמנאי" ו"שחמנאי ילך לעזאזל".
"כל אנשי חיזבאללה נמצאים פה היום וכולם טרוריסטים, אנחנו מכירים אותם. הבחור שצילם לפני השתייך למודיעין האירני, הוא עינה אותי באירן, אני זוכר אותו היטב - הוא היה אחראי על עינויים", סיפר אחד ממתנגדי המשטר שהפגין מחוץ לאזכרה. מפגין אחר צעק: "אני אחסאן אחמדינג'אד - אני אירני שמבקש מקלט על רקע פוליטי".
צפו בפרק ה-1 בסדרת הכתבות של אוהד חמו - "הכי קרוב לאירן".