ראש ממשלת קטר הקודם חמד בן ג'אסם העריך כי מדינות המפרץ קרובות להסכם אי-תוקפנות עם ישראל, זאת ימים לאחר שהליגה הערבית התכנסה על מנת לדון בעסקת המאה והצהירה על התנגדותה לתוכנית השלום של טראמפ. במקביל, תוניסיה פיטרה במפתיע את שגרירה באו"ם בשל עמדתו נגד התוכנית האמריקנית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שני המהלכים האחרונים מגיעים אחרי שלפני שבוע וחצי קיבלה הליגה הערבית החלטה לפיה הם דוחים פה אחד את תוכנית השלום של הנשיא טראמפ והצהירו: "לא נשתף פעולה עם ארה"ב". בתום המפגש שהתרחש בקהיר הודיעה הליגה הערבית כי היוזמה "אינה עומדת ברמת המינימום של שאיפותיהם וזכויותיהם של העם הפלסטיני - ומפירה את כל תנאי ההתייחסות לתהליך השלום". הנציגים פנו לישראל: "אסור שתממש את העסקה של טראמפ".
החלטת הליגה הערבית התקבלה ימים ספורים לאחר שפנתה ארה"ב באיגרות המוגדרות "בלתי רשמיות" לממשלות הערביות - בדרישה שיכריזו באופן ברור כי תוכניתו של טראמפ צריכה לשמש בסיס למשא ומתן בין ישראל פלסטינים בחסות האמריקנים. "החלטת הממשל האמריקני אינה עומדת בתנאי ההתייחסות הבין-לאומיים המוכרים לתהליך שלום צודק, מתירני וכולל", נכתב בהכרזת שרי החוץ של המדינות הערביות.
"על המעצמות הבין-לאומיות לנקוט צעדים מתאימים כנגד כל תוכנית הפוגעת בזכויות העם הפלסטיני", הדגישו. משתתפי הכינוס הוסיפו בסיום כי יקראו לקהילה הבין-לאומית להתנגד לכל צעד שתנקוט ישראל בשטח באופן חד-צדדי: "ישראל תהיה אחראית מלאה לתוצאות של מדיניות זו".