טקס קבורתו של קאסם סולימאני מתקיימת בשעה זו בעיר הולדתו כרמאן, שבדרום מזרח אירן, ומאות אלפי בני אדם הגיעו הבוקר (שלישי) לאזור ומילאו את רחובות העיר. ההמונים שמלווים את סולימאני בדרכו האחרונה התכנסו בכיכר החירות שבעיר וזעקו: "הדם שבעורקינו הוא מתנה למנהיגנו". באירן הכריזו בעקבות החיסול: כל כוחות הצבא האמריקנים - טרוריסטים. עשרות משתתפים נרמסו למוות בהלוויה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
משמר הכבוד של צבא אירן קיבל את הארון בעיר, ולאחר מכן הוא נישא לעבר המוני המתאבלים שהתאספו כדי לגעת בו. טקס הקבורה הצפוי מסמן את סוף מסע הלוויה של סולימאני שהחל ביום שבת בבגדד, ועבר דרך ערים שונות באירן.
רבים מהאבלים הגיעו לכרמאן כשהם לבושים בשחור ונושאים תמונות של סולימאני, שמוגדר שם "גיבור לאומי". סולימאני חוסל ביום שישי בבגדד, ומשם ארונו הועבר לכרמאן במסע הלוויה. השיא של המסע היה אתמול בטהרן, בירת אירן, שם התקבצו במהלך היום לא פחות מ-7 מיליון מיליוני בני אדם שהגיעו להביע את אבלם. את התפילה הוביל אתמול האייתוללה והמנהיג הראשון של אירן עלי חמינאי, אשר בשלב מסוים החל לבכות.
טקס הקבורה שמתקיים היום הוא גם סוף תקופת האבל בת שלושת הימים שקבע המשטר באירן, ואשר בה נאסר על תושבי אירן לקיים אירועים משמחים. על פי גורמים רשמיים במדינה 40 משתתפים נרמסו למוות בכרמאן ועל פי התקשורת המקומית יותר מ-200 נפצעו.
מפקד משמרות המהפכה: "הנקמה תהיה קשה"
מפקד משמרות המהפכה, הגנרל הבכיר חוסיין סלאמי, גינה הבוקר את "ההתנהגות הפחדנית" של ארצות הברית לדבריו: "נתחיל מהמילה האחרונה - אנחנו ננקום. הנקמה תהיה קשה, החלטית וסופית. תהיו בטוחים בכך". סלאמי איים כי אירן "תבעיר כל מקום שבו תומכים בארה"ב" ובתגובה הקהל קרא לעברו "מוות לישראל!".
עוד הוסיף סלאמי כי "הפיכתו של סולימאני לשהיד היא נקודת התחלה לסוף המתקרב של נוכחות ארצות הברית בעולם המוסלמי. אני מכריז שאתם תראו את זה בקרוב מאוד". סלאמי תיאר את סולימאני כ"ארכיטקט של תבוסת ארצות הברית" וכ"מופת להתנגדות" וטען ש"השהיד סולימאני חזק יותר היום כשהוא מת".
עלי שמחאני, מזכיר הביטחון הלאומי של אירן, איים וטען: "שרטטנו כבר 13 תסריטים אפשריים לנקמה בארה"ב - החלש ביותר מביניהם יהיה סיוט לארה"ב".
שר החוץ של עומאן, יוסוף בן עלוי בן עבדאללה, טען הבוקר שארצות הברית רוצה להפחית את המתיחות באזור, כך על פי סוכנות הידיעות האירנית IRNA. עומאן מקיימת קשרים ידידותיים הן עם ארצות הברית והן עם אירן, ובעבר שימשה כמתווכת בין המדינות.