סיפורו של ג'ון (איוון) דמיאניוק, שהואשם בפשעי מלחמה, הסתיים בזיכוי בשנת ה-80' לאחר שמדינת ישראל לא הצליחה להוכיח שאכן היה "איוון האיום" הנודע לשמצה ממחנה סוביבור. דמיאניוק, שמת בשנת 2012, טען במשך שנים שלא היה מעולם בסוביבור - אך תמונות חדשות שיתפרסמו בשבוע הבא צפויות להוכיח ששיקר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מוזיאון בברלין חשף היום (שני) כי קיימות תמונות, שיוצגו לציבור לראשונה בשבוע הבא ויראו כי דמיאניוק היה במחנה ההשמדה סוביבור. הארכיון "טופוגרפיה של טרור" הודיע כי התמונות נכללות באוסף של כ-350 תמונות שהתגלה לאחרונה – תמונות שלדברי העובדים מספקות "הצצה מפורטת" לחיים בפולין הכבושה.
התמונות נמצאו בעזבונו של קצין ה-SS לשעבר יוהאן ניימאן, שנהרג בהתקוממות אסירים במחנה ב-1943. ספר חדש שיראה אור בקרוב יצביע על ההוכחות להימצאותו של דמיאניוק במחנה: התמונות יוצגו לקהל הרחב ביום שלישי בשבוע הבא.
דמיאניוק, שנולד ב-1920, היגר לארצות הברית לאחר מלחמת העולם השנייה. הוא הועמד לדין בישראל – בטענה שהוא "איוון האיום", שומר אוקראיני במחנה טרבלינקה. בתחילה נגזר עליו עונש מוות אך ב-1993 הוא ניצח בערעור.
ב-2002 שללה ארצות הברית את אזרחותו, לאחר שצצו עדויות חדשות על שירותו כשומר במחנות נאציים נוספים: המדינה קבעה כי דמיאניוק שיקר על עברו במלחמה בטפסי ההגירה. ב-2002 הוא גורש לגרמניה, שם היה אמור להישלח לחמש שנות מאסר
.
דמיאניוק הורשע לבסוף בשנת 2011 בסיוע לרצח של כ-30 אלף יהודים בסוביבור. הוא מת במהלך הערעור - ולפי הדין בגרמניה הוא נחשב לזכאי. לאחרונה חזר שמו לכותרות בזכות הסדרה התיעודית "איוון האיום" (The Devil Next Door) ששודרה בנטפליקס.