פרטים חדשים על נגיף הקורונה: מחקר שהתחקה אחר ההתפרצות כבר משלביה הראשונים מציג פרטים חדשים על המגפה. בין היתר קובע המחקר שתסמינים יופיעו בדרך כלל כעבור חמישה ימים מההידבקות – ורק לעתים נדירות אחרי יותר מ-12 יום. לכן, קובע המחקר, תקופת הבידוד בת 14 יום הנהוגה במדינות רבות, בהן ישראל, יעילה למניעת התפשטות המחלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המחקר גם אומר כי ייתכן שנשאי הנגיף מדבקים כבר לפני הופעת התסמינים, עוד בתקופת הדגירה של הנגיף. לכן בדיקות של סימפטומים – כמו מדידת חום, שיעול או קוצר נשימה – שנעשו בנמלי תעופה ובמקומות שונים ברחבי העולם, לא יהיו יעילות.
פרופסור ג'סטין לסלר, מכותבי המחקר וחבר בבית הספר בלומברג לבריאות הציבור של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס בארצות הברית, אומר: "אם מישהו נמצא בתקופת הדגירה, זהו חלון זמן שבו מי שכבר נדבק יכול להיכנס למדינה - ולא להיות מזוהה אם הבקרה מתבססת על בחינת סימפטומים".
זה יכול להסביר למה המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן - שבדק אצל יותר מ-46 אלף נוסעים שנכנסו לארה"ב את הסימפטומים המצוינים (חום, שיעול או קוצר נשימה) - מצא רק חולה אחד עד סוף פברואר. המחקר נערך בשלב מוקדם של ההתפרצות, מה שאפשר לחוקרים להתחקות אחר יציאתו של הנגיף ממוקד ההתפרצות בווהאן, סין. המעקב המוקדם הזה אפשר לחוקרים לקבוע שתקופת הדגירה אורכת בדרך כלל כחמישה ימים, ורק לעתים נדירות יותר מ-12.
בתוך כך, מניין המתים מהמגפה ברחבי העולם חצה הלילה את סף 4,000. יותר מ-3,100 מתו בסין, 463 באיטליה ו-237 באירן.