LIVE
עמית ולדמן
10.01.20

אוסטרליה בלהבות - המספרים

136 ימים, 3,000 כבאים, 27 הרוגים ומיליארד בעלי חיים מתים. כך נראית השרפה הגדולה

צילום: reuters
צילום: reuters

עברו 136 ימים מאז שדווח על השרפה הראשונה שפרצה בניו סאות' ווילס ב-6 בספטמבר ויצאה משליטה. במקביל פרצה שרפה עצומה נוספת בחבל קווינסלנד. 

צילום: ap

על פי הדיווח האחרון של "רויטרס" השרפות כילו שטח של יותר מ-103 אלף קמ"ר - שהם פי 4.5 משטח ישראל. רוב השטח שנפגע בחודשים האחרונים הוא בחוף המזרחי של אוסטרליה. 

צילום: reuters

השטח שנשרף במוקד השרפות בניו סאות' ווילס שנמצאת בדרום מזרח היבשת - גדול פי חמישה מכלל השרפות ביערות האמזונס בברזיל. למעשה, חברו יחד את כל השרפות בקליפורניה, ברזיל ואינדונזיה שפרצו בשנה האחרונה - והשטח עדיין לא מגיע למחצית מהשטח שנשרף בחודשים האחרונים באוסטרליה. 

צילום: reuters

השרפות פרצו בעיקר בקווינסלנד ובניו סאות' ווילס שנמצאת בפרבריה של סידני - העיר הגדולה ביותר ביבשת - אליה הגיע העשן במהלך חודש דצמבר. זיהום האוויר הנוצר מהשרפות משפיע על איכות האוויר גם באמריקה הלטינית וכמובן אצל השכנה - ניו זילנד.

צילום: reuters

כ-3,000 כבאים נלחמים בלהבות, 90% מהם מתנדבים שגויסו על ידי משרד ההגנה האוסטרלי, אליהם הצטרפו עם הזמן עוד מאות כבאים מקנדה וארה"ב.

צילום: reuters

27 בני אדם נהרגו בשרפות עד כה. שלושה מהם כבאים.

צילום: reuters

1,870 בתים עלו באש. אלפים נותרו ללא בית. ועוד אלפים נוספים פונו, חזרו ושוב פונו בגלל האש הלא צפויה. 

צילום: reuters

החוקרים מסבירים ששלוש שנים של בצורת הן שגרמו לשרפות האלה להיות חמורות יותר מכל מה שהאוסטרלים חוו עד כה. במקביל, הואשמו כ-24 אנשים בכך שהציתו חלק מהשרפות במכוון.

צילום: reuters

לאוסטרליה אחריות לא קטנה למה שקורה עכשיו בשטחה - היא אחת מיצואניות הפחם הגדולות בעולם והיא גם מובילה בהיקף פליטות הגז ביחס לגודל האוכלוסייה, בגלל הסתמכותה עליו כמקור אנרגיה מרכזי.

צילום: reuters

על פי הערכות של אוניברסיטת סידני - מיליארד בעלי חיים מתו או נפצעו פצעי מוות והורדמו, בשרפות.

צילום: ap

החזאים אומרים שאין בשלב זה סימן לגשם רציני מספיק שיעצור את השרפה. ויכול להיות שהחמור ביותר - עוד לפנינו.