נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כינס הלילה (בין רביעי לחמישי) מסיבת עיתונאים מיוחדת, בה התייחס להתפשטות נגיף הקורונה בארה"ב ובעולם. טראמפ הודיע כי מינה את סגנו מייק פנס לעמוד בראש המאבק בהתפרצות הווירוס, התייחס להשפעת הבהלה על כלכלת ארה"ב והבטיח כי חיסון למחלה יפותח בזמן הקרוב. במקביל, מספר החולים בסין ובדרום קוריאה ממשיך לטפס, וארה"ב פרסמה אזהרת מסע לאזרחיה השוקלים לטוס למזרח.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הסיכון לאזרחים שלנו נותר נמוך", הרגיע הנשיא במסיבת העיתונאים. "אנחנו מוכנים להתאים את עצמנו ולעשות כל שיידרש כדי למנוע את ההתפשטות. ביקשנו מהקונגרס תקציב מיוחד של 2.5 מיליארד דולר כדי להילחם בנגיף, הדמוקרטים הציעו אפילו יותר, חלק הציעו 8 מיליארד. המשא ומתן נמשך".
טראמפ עדכן כי 15 אמריקנים אובחנו עד כה כחולים. לטענתו, 8 שבו לביתם שם הם מחלימים בבידוד, 5 החלימו לגמרי ו-2 מאושפזים בבתי חולים. "אנחנו מפתחים את החיסון מהר ככל שאפשר, המומחים אומרים שאפשר לפתח אותו תוך זמן קצר", אמר. בהמשך מסיבת העיתונאים הדגיש בכיר במשרד הבריאות האמריקני כי פיתוח החיסון יארך בין שנה לשנה וחצי.
טראמפ הסביר עוד כי הצניחה בבורסה בשל בהלת הקורונה היא מובנת אך מתודלקת בידי התקשורת ונובעת גם מהחשש של אזרחי ארה"ב מהמועמדים הדמוקרטים לנשיאות. "השווקים מזדעזעים כשהם רואים את הדמוקרטים על הבמה מביכים את עצמם", כעס. כחלק מהמאמץ להרגיע את הבהלה, אמר: "נדהמתי לגלות כי בכל שנה מתים בין 25 ל-69 אלף אמריקנים משפעת. תחשבו על זה. זה מדהים".
אופטימיות בסין. בדרום קוריאה - החמרה
הלילה פורסמו נתונים מעודכנים על מספר החולים והמתים מנגיף הקורונה במזרח הרחוק. בסין אובחנו 433 מקרים חדשים ביממה האחרונה ו-29 בני אדם מתו. כמעט כל הנדבקים והמתים - ממחוז חוביי. אלה המספרים הנמוכים ביותר שזוהו מאז סוף חודש ינואר. עד כה נדבקו בסין 78,497 בני אדם ו-2,744 מתו מהנגיף.
בדרום קוריאה נדבקו ביממה האחרונה 334 בני אדם, מה שמעלה את מספר החולים במדינה ל-1,595. אדם נוסף מהעיר דאגו שבדרום המדינה מת הלילה מהמחלה ובסך הכל מתו מהווירוס 13 דרום קוריאנים עד כה. לאחר פרסום הנתונים הוציא ממשל ארה"ב אזהרת מסע לאזרחיה, הקוראת להם לשקול מחדש טיסה לדרום קוריאה. במקביל, צבאות ארה"ב ודרום קוריאה הודיעו כי ישהו לזמן בלתי מוגבל את האימונים המשותפים, בשל חשש מהתפשטות המחלה. אתמול דווח על חייל אמריקני המוצב בדרום קוריאה שנדבק בנגיף.
עם זאת, בארה"ב עדיין לא הוטל איסור כניסה על נוסעים המגיעים ממדינות בהן התפרצה קורונה - פרט לסין. בנאומו הלילה הודה טראמפ כי יתכן ויאלץ לנקוט בצעד כזה בעתיד, אך הסביר: "כעת זה לא הזמן לחסום נוסעים מאיטליה ודרום קוריאה. נראה מה יהיה".