נגיף הקורונה המסתורי מתפשט וממשיך לגבות קורבנות: הרשויות בסין הטילו הבוקר (חמישי) עוצר חלקי על העיר ווהאן ועל 11 מיליון תושביה, והשביתו את כל הטיסות והרכבות היוצאות מהעיר. מאוחר יותר הצטרפו לעוצר שתי ערים שכנות. עד כה נספרו 17 מקרי מוות בסין כתוצאה מהידבקות בקורונה, וכמעט 600 בני אדם זוהו כנגועים. ההסגר על העיר, שבה התפרץ הנגיף לראשונה, נועד לעצור את התפשטותו ברחבי סין, באסיה ובעולם כולו. למרות המאמצים: מקרים ראשונים של הידבקות בנגיף דווחו בסינגפור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

העוצר בערים הללו כולל סגירה זמנית של שדה התעופה בווהאן וסגירה של תחנות הרכבת בערים, ובפרט השבתת הקווים היוצאים מתחומיהן. בנוסף, כל סוגי התחבורה הציבורית בתוך הערים הושבתו "עד להודעה חדשה". הרשויות אף הודיעו כי על כל התושבים והמבקרים לחבוש מסיכות פנים במקומות ציבוריים, בכללם מלונות, מסעדות, פארקים וקניונים.

תחנת הרכבת בעיר ווהאן הייתה עמוסה במיוחד בבוקר ההכרזה על העוצר, והנוסעים ניסו לפלס את דרכם לרכבות האחרונות היוצאות מהעיר. נציגי הרשויות הסתובבו בתחנת הרכבת עם מכשירים למדידת חום בנסיון לאתר אנשים נגועים בנגיף ולמנוע את יציאתם. משפחות רבות נצפו בכבישים, כשמכוניותיהם עמוסות חפצים, בניסיונות בריחה מהעיר שעומדת להיסגר.

הנגיף בסין (צילום: רויטרס)
חובת חבישת מסיכות בציבור. הנגיף בסין|צילום: רויטרס
התפרצות, מחלה, מסתורית, סין, רכבת, תחתית (צילום: רויטרס)
אלפי אנשים הצטופפו בתחנת הרכבת בניסיון לצאת מהעיר|צילום: רויטרס

הנגיף לא יכול היה להתפרץ בזמן גרוע יותר – תקופת ראש השנה הסיני, שבה מתרחשת "הנדידה הגדולה ביותר של בני אדם בעולם". בשל חופשת החג, מיליוני בני אדם ברחבי אסיה יוצאים לחופשות ומבקרים את משפחותיהם. כך הפך העוצר הזמני למטרד גדול במיוחד על מיליוני התושבים בעיר.

בנוסף, אירועי השנה החדשה בבייג'ינג, עיר הבירה של סין, בוטלו בשל התפרצות הנגיף והתפשטותו. הרשויות ביטלו את האירועים הציבוריים הגדולים שתוכננו ובהם שני ירידים מיוחדים במקדש ידוע לרגל שנת הירח החדשה.

התפשטות נגיף: מקרה ראשון בסינגפור

בסינגפור אישרו כי זוהה מקרה ראשון של הידבקות בנגיף – גבר סיני בן 66 נבדק ונמצא חיובי לנגיף. גם בנו של החולה מטופל כמקרה חשוד. אישה נוספת בעלת אזרחות סינית, שטיילה בנפרד מהשניים, אובחנה באופן ראשוני כנגועה בנגיף, אך האבחון לא אושר.

התפרצות, מחלה, מסתורית, סין (צילום: רויטרס)
פקחים מדדו חום לנוסעים בניסיון לאתר נגועים|צילום: רויטרס

גם ברחבי העולם חוששים מהתפשטותו של הנגיף: באוסטרליה, בבריטניה ובארה"ב החלו להפעיל סריקות רפואיות בשדות התעופה בניסיון לאתר את הנגועים בנגיף. בשדה התעופה ברומא נבדקו הבוקר לראשונה 202 נוסעי טיסה שיצאה מווהאן, אך לא נמצאו נגועים. ארגון הבריאות העולמי יחליט היום אם הנגיף מהווה "מצב חירום בריאותי בין לאומי".

ממשרד הבריאות הסיני נמסר כי בין 17 הקורבנות של הקורונה עד כה, היו 13 גברים וארבע נשים. המשרד פרסם פרטים נוספים על הקורבנות, בין השאר כי מרגע הופעת התסמינים ועד מותם של החולים עברו בין 10 ימים לשלושה שבועות.