החיים עצמם בצל המגפה העולמית: משבר הקורונה מתעצם ופוגע בשגרת החיים של אזרחים בכל העולם. בדומה לישראל, בשום מדינה החיים לא נשארו כהרגלם ובמוקדי ההתפרצות העיקריים רוב האזרחים נמצאים תחת הסגר ובלי אפשרות לצאת מהבית. ישראלים שנמצאים בחו"ל סיפרו ל-N12 על שגרת החיים תחת המגבלות החדשות
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
רומא, איטליה
אריאל שאשא, סטודנט ישראלי לרפואה שחי ברומא, מספר על החיים במוקד ההתפרצות הגדול ביותר באירופה והשני בעולם אחרי סין. הרחובות שסמוכים לביתו בדרך כלל שוקקים חיים, אך היום הם ריקים מאנשים. הכניסה לסופרמרקט מוגבלת ובחוץ משתרך תור של אנשים במרחק גדול אחד מהשני אשר ממתינים שהשומר יאשר את כניסתם.
"החיים שלנו פה מסובכים, אנחנו כבר לא יכולים לנוע בחופשיות ברחובות. על מנת לצאת מהבית אנחנו צריכים למלא טופס מיוחד אותו יש להגיש לרשויות", סיפר. "ניתן לצאת מהבית רק לפעולות חיוניות. סופרים, בתי מרקחת או הליכה ספורטיבית. השיעורים באוניברסיטה נעשים בצורה מקוונת".
"עם קצת אופטימיות, אני רוצה להזהיר אתכם", כך פתח את דבריו עמוס גואטה מרומא. "היום ה-17 במרץ ואני נמצא ברומא. כולם בבית ואף אחד לא יוצא, זה נכון לעשות ככה, תדעו לכם שבצפון איטליה המצב במצוקה קשה מאוד, אנשים מתו".
לדבריו של גואטה, במדינה רצו לשמור על המפעלים הגדולים והחשובים בצפון איטליה בעיירה בשם ברגמו, וסגרו אזורים אחרים פחות חשובים מבחינה מסחרית. "היום ברגמו משלמת את המחיר הכי גבוה במספר מתים ואנשים שסובלים. בבקשה מכם, תשמרו על עצמכם, תיכנסו לבתים, אפילו אם הממשל עוד לא החליט על זה, אבל המספרים הולכים ונהיים יותר גדולים", הוסיף.
"העולם מלמד אותנו שאם לא סוגרים את עצמנו מיד, אנחנו נאכל אותה במספרים הרבה יותר גדולים. אני מבקש מהחברים שלי שכל אחד ישמור על עצמו. ותשמרו על הסבתות והסבים, בזמן הזה אין צורך לבקר אותם כי הם האנשים הכי רגישים ובסכנה".
גואטה הוסיף כי אזרחי ישראל צריכים ללמוד ממקומות שהצליחו בדרכי ההתמודדות שלהם עם הנגיף: "פה ברומא למזלנו נקטו בצעדים חשובים בגלל אזור הצפון ואנחנו ב-250 חולים התחלנו להיות בבתים. המספר הזה בארץ אותו הדבר, תיקחו דוגמא מרומא – אנחנו בינתיים בבית, אבל בריאים תודה לאל".
ברצלונה, ספרד
סיון רפפורט, בעלת מסעדה במרכז ברצלונה, גרה 11 שנים בעיר יחד עם בעלה ושלושת ילדיה.
"יש פה עוצר, אסור לילדים לצאת מפתח הבית כלל. משתדלים להעביר את הזמן בצורה טובה", סיפרה. "בימים האחרונים פתחנו את המסעדה שלנו רק למשלוחים, אבל רוב החברים שלנו ללא עבודה. חוסר ודאות. לא יודעים עד מתי המצב יישאר כך. ברצלונה בדרך כלל מלאה בתיירים, חיה ותוססת. השכונה שלנו נראית עכשיו כמו שכונת רפאים. נקווה לימים טובים יותר".
ניו יורק, ארה"ב
עומר שרעבי, שמתגורר בברוקלין, מספר על הרגשה של אדישות מצד התושבים: "אני לא כל כך בחוץ כדי לדעת מה קורה שם, רק מה שהתקשורת מראה. בעבודה שלי עברנו למצב כוח עבודה מצומצם".
ריטה שטיבלמן, תושבת קווינס בניו יורק, סיפרה כי היא מתגוררת בניו יורק כבר 5 שנים, אך לא ראתה מצב כזה. "כולם בסימן שאלה, בחרדות ומפחדים. בניו יורק מהיום אין יותר מסעדות, לא בעיר, לא במנהטן, לא בקווינס, רק משלוחים וגם הם נורא מצטמצמים".
שטיבלמן סיפרה כי בתי הספר הפסיקו מיום שני בבוקר וכל חברותיה לא יודעות מה לעשות עם הילדים. "יש לי כמה חברות שתפסו טיסות אחרונות שיוצאות לארץ. אני בעצמי יצאתי לקנות כמה ירקות בבוקר, לעבור לוודא שיש לי עוד דברים לכמה ימים הקרובים", הוסיפה.
השפעה נוספת של משבר הקורונה בעולם היא ביטול הלימודים בלא מעט מדינות. סטודנטים ישראלים לרפואה למשל נתקעו באיטליה בלי לימודים ובמוקד התפרצות. ד"ר משה כהן, מנכ"ל ובעלים של מכינת "מדיקל דוקטור",
מכינה ללימודי רפואה בחו"ל אומר: "אנחנו בקשר הדוק עם הסטודנטים ועושים מאמצים לאשר לשנת הלימודים להיפתח ככל האפשר כסדרה".