יותר ויותר מקומות עבודה ביפן משנים בחודשים האחרונים את המדיניות המוכרת לגבי הכנסת בעלי חיים למשרדים ולמרחב העבודה. חברות רבות הבינו כי מקום עבודה שבו העובדים מביאים את חיות המחמד שלהם זוכה באווירה נינוחה וחברותית יותר, ועל כן מגדילה את פריון העובדים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי הגישה החדשה שתופסת תאוצה, הכלבים והחתולים שמסתובבים בין חדרי הבניין מרגיעים את צוות המשרד, עוזרים ליצור קשרים בין העובדים והופכים את שעות העבודה לשמחות ויעילות יותר. בחברות רבות קראה ההנהלה לשכירים להביא את בעלי החיים איתם לעבודה, ובמשרד אחד אף הגדילו לעשות והציעו בונוס מיוחד לעובדים שיאספו חתולי רחוב ויבואו איתם לעבודה. עד כה אומצו שישה חתולים על ידי המשרד.

עובדים עם כלבים (צילום: enex)
קולגה|צילום: enex

"זה לא מפריע לי לעבוד בכלל, וככה הכלב שלי לא מרגיש בודד בבית כל היום", סיפר אחד העובדים במשרד שאימץ את המדיניות החדשה. "אני רק מקווה שהמצב החדש ימשיך". בחברה אחרת סיפרו כי הלקוחות ששמעו על הכללים החדשים רק הפכו נאמנים יותר. "כל הלקוחות שלנו שאוהבים חתולים יודעים על המדיניות שלנו, מה שתרם לעסקים", הסביר אחד העובדים. מתברר "שאלו ממש חתולי מזל – הם עזרו להגדיל את המכירות".

במקביל לגיל הממוצע שעולה באופן עקבי ומדאיג ביפן, כך גם הירידה בילודה יוצרת מצב שבו יותר ויותר יפנים מאמצים בעלי חיים לביתם. לאחת מכל שלוש משפחות במדינה יש כלב או חתול אחד לפחות. השוק של חיות המחמד מגלגל לא פחות מ-14.5 מיליארד דולר בשנה במדינה. כעת, נראה שתפקידם בכלכלת המדינה רק יגדל.