כלי התקשורת בקנדה דיווחו הבוקר (שלישי) כי מסתמן ניצחון לראש הממשלה המכהן ג'סטין טרודו בבחירות שהסתיימו הלילה. מהמדגמים עולה שמפלגתו, הליברלים-הדמוקרטים, תרכיב גם את הממשלה הבאה, לאחר שהמפלגה השמרנית לא השיגה את מספר המושבים הדרוש.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
טרודו התייחס לתוצאות בנאום שנשא בפני תומכיו ואמר: "העם הקנדי דחה את הפילוג ואת השליליות, והצביע בעד אג'נדה פרוגרסיבית. שמעתי את קולכם, חבריי. אתם שולחים את הצוות הליברלי שלנו חזרה לעבודה, חזרה לאוטווה עם מנדט ברור. אנחנו נילחם ביוקר המחייה, אנחנו נמשיך להילחם בשינויי האקלים, אנחנו נסלק את הרובים מרחובותינו, ונמשיך להשקיע בעם הקנדי".
מהתוצאות עולה כי הממשלה שירכיב טרודו תהיה ממשלת מיעוט בשותפות עם נוספות, זאת מאחר שלא הצליח להשיג רוב בפרלמנט. בבחירות הקודמות, שהתקיימו בשנת 2015, השיגה מפלגתו של טרודו 52 אחוז מהמושבים. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בירך את טרודו על ניצחונו וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "ברכות לג'סטין טרודו על ניצחון נפלא אחרי מאבק קשה. קנדה בידיים טובות. אני מצפה להמשיך לעבוד יחד איתך למען השבחת שתי המדינות".
המנהיג הליברלי טרודו והמנהיג הקונסרבטיבי אנדרו שר היו שני המתמודדים הבכירים לראשות הממשלה בבחירות הכלליות על יותר מ-300 מושבים בפרלמנט. על פי הדיווחים בתקשורת המקומית, משבר האקלים הבריאות ויוקר המחיה היו הנושאים העיקריים שמעסיקים את המצביעים.
טרודו אמנם קיבל בשבוע שעבר הצהרת תמיכה מהנשיא לשעבר ברק אובמה, אך התמודד עם קמפיין קשה. בחודש שעבר נקלע ראש הממשלה הקנדי לסערה פוליטית נרחבת בארצו וגם בתקשורת העולמית - לאחר שתמונה ישנה ומטרידה שלו נחשפה במגזין "טיים". בתמונה, שצולמה ב-2001, נראה טרודו במסיבה כשפניו צבועות בחום. הפרסום עורר זעם גדול וטרודו התנצל - אך המחלוקת לא שככה.
התמונה של טרודו ב"בראון-פייס" (פנים צבועות בחום, כהתחזות לגזע אחר) צולמה באירוע גאלה בבית הספר הפרטי שבו לימד טרודו בוונקובר והופיעה בספר המחזור בשנת 2001. טרודו, בנו של ראש הממשלה המנוח פייר טרודו, תועד כשפניו וידיו צבועות בחום כחלק מתחפושת בהשראת הסרט "אלאדין". עוד פורסם כי המסיבה הייתה בנושא "לילות ערב".
"אני מתחרט על מעשיי, הייתי צריך לדעת טוב יותר", אמר טרודו. טרודו ציין כי "בראון-פייס" נחשב ל"דבר פוגעני מאוד עבור קבוצות ואנשים שמתמודדים עם אפליה וזהויות מצטלבות". בתקשורת בארצו דווח כי התמונה מעוררת מחלוקת במיוחד לאור המדיניות הפרוגרסיבית של טרודו בנושאים רבים.