נמצא המרכיב שיאפשר להאיט את הזדקנות בני האדם? מחקר משותף לאוניברסיטאות אריזונה וטקסס בארה"ב הוביל לפריצת דרך בתחום חקר הצמחים ועשוי גם להשפיע על תוחלת החיים שלנו. החוקרים גילו את המרכיב העיקרי שאחראי להגנת התאים מפני הזדקנות ומצאו שככל שהוא מתרבה, חיי הצמחים מתארכים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המחקר שפורסם במגזין של האקדמיה הלאומית למדעים ביום שני האחרון חושף בפעם הראשונה את המבנה המפורט של אותו מרכיב שמצוי בצמחים ונקרא טלומראז. מדובר באנזים שאחראי על יצירת הדנ"א בטלומר, המגן על כרומוזומי התא ומתקצר במקומם עם כל חלוקה של התא. הטלומראזים מגנים גם על התאים של בעלי חיים ובני אדם מהזדקנות, ככל שהם מתרבים.

מתושלח עץ מקליפורניה שחי כמעט 5000 שנה (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
עץ המתושלח שחי מעל 5000 שנה, יום אחד גם אנחנו? |צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
"האם התגלית יכולה להוביל להארכת חיי האדם כמו של עץ ה'מתושלח' שחי מעל 5,000 שנה? אולי יום אחד", סיפר מנהל המחקר פרופ' ג'וליאן חן מאוניברסיטת אריזונה. "במובנים של חיפוש בסיסי, זוהי פריצת דרך אמיתית בגלל שכעת יש לנו סוף סוף דרך ללמוד על הטלומראזים בצמחים ולהבין עד כמה הם שונים או דומים מבעלי חיים", סיפר פרופ' חן.

"ההבנה הבסיסית החדשה הנובעת ממחקר זה יכולה לסלול את הדרך לאפשרויות חדשות לשיפור הבריאות של בני האדם", הוסיף הפרופסור, אך גם צינן את ההתלהבות כשהבהיר: "זהו מחקר מאוד בסיסי בנוגע לצמחים, הדרך להתאמה לבני אדם עוד רחוקה".