הפגישה של צוותי המשא ומתן של צפון קוריאה וארה"ב בשטוקהולם פוצצה ביום שבת, ואט אט מתחילות לצוף האשמות, ואפילו איומים, מהצד הקוריאני. אחרי שהאשימו את ארה"ב בעצירת השיחות, הבוקר (שני) צוטט קים מיונג גיל, ראש צוות המשא ומתן מטעם קוריאה, בסוכנות הידיעות הדרום קוריאנית: "אם ארה"ב לא תהיה מוכנה, מי יודע איזה תאונה נוראית יכולה לקרות".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"השאלה האם יתקיימו עוד שיחות בהמשך תלויה בארה"ב", צוטט הבוקר מיונג גיל בסוכנות הידיעות יונהאפ. "אם ארה"ב לא תהיה מוכנה היטב, מי יודע איזו תאונה נוראית עלולה להתרחש. נצטרך לחכות ולראות". מיונג גיל טען שארה"ב הגיעה למשא ומתן ב"ידיים ריקות", ורמז לאיום של קים ג'ונג און, לפיו צפון קוריאה תיקח את שיחות הגרעין "לדרך חדשה", אם טראמפ לא יפחית את הסנקציות על המדינה.
אמש הודיעו בצפון קריאה שהשיחות נעצרו "לחלוטין באשמת ארה"ב, שלא זנחה את נקודת המוצא הישנה שלה". מהצד האמריקני אמנם נמסר כי הדיון היה חיובי עבור שני הצדדים, ושהם מתכוונים להיפגש שוב עוד שבועיים, אך משרד החוץ הצפון קוריאני הכחיש את הדברים, וטען שארה"ב מטעה את הציבור ו"מפיצה סיפורים בלתי מבוססים, ששני הצדדים פתוחים למפגש נוסף".
עוד נכתב בהצהרה של משרד החוץ כי השיחות בשטוקהולם "גרמו לנו להאמין שלארה"ב אין שום רצון פוליטי לשפר את יחסי ארה"ב-צפון קוריאה, ושהיא מנצלת את השיחות לאינטרסים שלה". צפון קוריאה לא תמשיך ב"משא ומתן מחליא שכזה, עד שארה"ב תיסוג באופן בלתי הפיך מהמדיניות העוינת שלה", נאמר שם.
השיחות בשטוקהולם היו הפגישה הראשונה של צוותי המשא ומתן של שתי המדינות מזה כמעט שמונה חודשים. מיונג גיל טען שמאז הפגישה הראשונה של מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בסינגפור בשנת 2018, ארה"ב רק איימה על מדינתו בסנקציות חד צדדיות ובפעולות צבאיות.