ראש הממשלה הלבנוני, סעד אל-חרירי, נאם אמש (שישי) בעקבות המהומות במדינה, ואמר: "בעד הפגנות אבל ללא אלימות". חרירי הציב אולטימטום לפיו יש "לפרטנרים בממשלה" 72 שעות להראות היענות לרפורמות הכלכליות, אך הוא לא התפטר. אלפי בני אדם מפגינים מאז אתמול בכל רחבי לבנון, ובעיקר במרכז ביירות הבירה, במחאה על המדיניות הכלכלית של הממשלה ולאחר ההודעה על הטלת מס על שיחות קוליות באפליקציית המסרים וואטסאפ ובאפליקציות דומות. אחרי נאומו של חרירי, ניסו המפגינים לפרוץ לבניין הממשלה בביירות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אני מרגיש את הכאב של העם הלבנוני ואני בעד ההפגנות", אמר חרירי. "אני מנסה כבר 3 שנים למצוא פיתרון אך כל ניסיונותיי נחסמים על ידי גורמים בממשלה. אנחנו נמצאים במצב קשה - הגירעון שלנו גדול מאוד, זה מצב שאין לו תקדים בהיסטוריה".
חרירי אמר לממשלתו כי אם לא יראו היענות ויפסיקו את דחיית הרפורמות החדשות, הוא יאלץ לנקוט בדרכים אחרות. עם זאת הוא לא פירט, ולא הודיע שיתפטר.
על פי דיווחים בכלי התקשורת הערבים, בעימותים הקשים עם המשטרה נהרגו 3 מפגינים ו-7 נוספים נפצעו. המחאה החלה כאשר עשרות בני אדם זועמים התאספו במרכז ביירות, ומאוחר יותר מאות התקבצו סמוך לבניין הפרלמנט. המפגינים קראו להפלת השלטון והחלפת הממשלה, וצעקו: "מהפכה!" ו-"גנבים!"
הממשלה הלבנונית אישרה כי יוטלו מיסים חדשים על טבק, דלק ושימוש בפלטפורמות מדיה חברתית במסגרת הדיונים על התקציב לשנת 2020. האזרחים מתחו ביקורת חריפה ברשתות החברתיות והאשימו את הפוליטיקאים בשחיתות וניהול כושל.
במהלך המחאה פרצו המפגינים לבניין עירייה בדרום המדינה, הבעירו צמיגים ומכולות אשפה, וחסמו דרכים מרכזיות בביירות. חלקם אף השליכו אבנים, נעליים ובקבוקי מים לעבר כוחות הביטחון - ופצעו מספר שוטרים וחיילים.
בכדי לפזר את המפגינים בביירות, כוחות הביטחון ריססו לעברם גז מדמיע. בכלי התקשורת בלבנון דווח כי הגז גרם לחלקם לאבד את ההכרה.
"הממשלה מנסה לעזור לאזרחים להימנע מקריסה", אמרה שרת הפנים הלבנונית רעיה אל-חסן בראיון לערוץ טלוויזיה מקומי. "גם אם תוקם ממשלה אחרת - היא תנקוט באותם הצעדים".
שר התקשורת הלבנוני, מוחמד שקיר, הודיע כי הממשלה חוזרת בה מהחלטתה להטיל את המס על השימוש בוואטסאפ בעקבות המחאה, וטען כי "ידיים זרות עומדות מאחורי המצב שקורה עכשיו בלבנון".