השתוללות השרפות באמזונס: בשל ההשפעה הגדולה של השרפות על ההתחממות הגלובלית, מנהיגים מרחבי העולם נרתמים לניסיון להתגבר על התפשטות השרפות. אתמול (ראשון) בנאום בפסגת ה-G7 אמר הנשיא הצרפתי עמנואל מקרון: "הצוותים שלנו בקשר עם כל מדינות האמזונס כדי שנוכל לסכם על מחויבות ממשית של סיוע טכני ומימון". שרפות היער הגיעו להיקף הגבוה ביותר מאז שנת 2013.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מקרון הוסיף ש"הוא ומנהיגי העולם מתכננים מתן פתרון בינלאומי לבעיה, כזה שיספק תמיכה טכנית וכלכלית". גם ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון נרתם למאמצים והודיע שהוא צפוי להורות על תרומת מיליון אירו לטובת מאמצי כיבוי השרפות. בתוך כך, נשיא ברזיל ז'איר בולסונארו שלח כוחות צבאיים כדי לסייע במלאכת הכיבוי.
קצב השרפות עולה על כל דמיון: לפי ההערכות, כל דקה נשרף שטח בגודל של שלושה מגרשי כדורגל. מדען האקלים הברזילאי קרלוס נובר מעריך ש-15-17% מכלל האמזונס כבר נהרסו במהלך השנים. הג'ונגל הצפוף סופג כמות עצומה של פחמן דו-חמצני - גז חממה שמהווה את אחד הגורמים המרכזיים בשינויי האקלים, ולכן כיבוי השרפות חיוני למאבק בהתחממות כדור הארץ.
הסוכנות הממשלתית האחראית על פיקוח כריתת יערות תיעדה את אובדן של 2,140 קמ"ר של יער במחצית הראשונה של 2019, גידול של 39 אחוזים לעומת התקופה המקבילה אשתקד".
לפי נתוני סוכנות מחקר החלל הברזילאית INPE שרפות היער השנה בברזיל הגיעו לרמה הגבוהה ביותר מאז 2013, מה שמהווה עלייה של כ-84% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. עד כה נרשמו 78,383 שרפות, מחציתם באוגוסט בלבד.
ככל הנראה, רוב השרפות מקורן בהצתה מכוונת ומשמשות למטרת פינוי אדמה לחקלאות או מכרות. אחרי שסוחרי העצים זוכים לחלק שלהם, יזמים חקלאיים שורפים את הצמחייה שנותרה כדי לפנות אותה בתקווה למכור את האדמה לחקלאים אחרים. הממשל הברזילאי החליט לאחרונה לוותר על שימור יערות הגשם, ואנשי איכות הסביבה אומרים שמי שמצית את השרפות יודעים שלא ייענשו.
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום