יש תאריכים שלא שוכחים. יום הולדת לאמא ולאבא, יום נישואים ויום האבוקדו הבינ"ל שנחגג, אגב, ממש היום (אבל ברור שלא שכחתם, נכון?). כשחושבים על זה, זה די אירוני שדווקא בקיץ, ב-31 ביולי, חוגגים לפרי החורף הזה יום משל עצמו. אחרי הכול, אבוקדו הוא עץ שמניב פירות בין נובמבר לאפריל, מה שהופך אותו לפרי של העונה הקרה. מצד שני, ממש כמו האהבה של רבים מאתנו לפרי הירוק, לא צריך לחפש היגיון כשאהבה כל כך חזקה. לרגל המאורע החגיגי, הנה כמה דברים שכל אוהב אבוקדו ישמח לדעת.
כך תדעו האם מדובר באבוקדו שאסור להתקרב אליו
הביטו בתחתית שלו. הבשלת האבוקדו מתחילה ממש שם. לרוב התחתית היא זו שתהיה מוכנה ורכב יותר מהחלק העליון של הפרי, בגלל הקרבה לגרעין. אם התחתית חומה, כדאי לוותר על התענוג. כמו כן, שימו לב שהאבוקדו מחובר לגבעול. תלישה של הגבעול חושפת את האבוקדו וכך נוצר אותו ריקבון שלא מומלץ להתקרב אליו. ובקיצור: אם התחתית ירוקה והגבעול נתלש בקלות - מדובר באבוקדו ווינר.הדרך לחתוך אבוקדו כמו מקצוען
תשמעו, בסופו של היום, אם הגענו לשלב המיוחל שהאבוקדו בשל לאכילה, כולנו עושים ממנו מה שאנחנו רוצים. סלט אבוקדו, קוביות או רצועות. ובכל זאת, אם אתם רוצים חיתוך של מקצוענים שייראה מרשים על הצלחת. יש לנו הדרכה מעולה עבורכם.כמה סוכר יש באבוקדו?
ובכן, אולי השאלה הראשונה צריכה להיות אם יש בו בכלל והתשובה היא כן! אבל בניגוד לפירות רבים שעשירים בסוכר (בכוס ענבים למשל תמצאו 15 גרם סוכר), האבוקדו דל מאוד בסוכר ומונה רק 0.2 גרם סוכר טבעי. מה יש בו הרבה? 240 קלוריות, 22 גרם שומן, 100 גרם סיבים, ויטמין E, ויטמיני B ו-K, חומצה פולית ואשלגן. ובעיקר הרבה מאוד טעם.הטיפ להבשלה מהירה של אבוקדו
הטענה המוכרת היא להניח את החמוד ליד הבננה הצהובה. הסיבה לכף טמונה באתילן, אותה תרכובת אורגנית שנפלטת מהבננות ומזרזת את הבשלת האבוקדו. רוצים דרך יעילה יותר? הכניסו את האבוקדו הקשוח לשקית נייר ביחד עם הבננות ושימו גם קמח! כך השקית תדאג שהאתילן לא יברח, הקמח יספוג את הלחות והאבוקדו יתבשל מבלי להירקב.כיצד מונעים השחרה של חצי אבוקדו?
ראשית, מי אתם האנשים שמשאירים חצי אבוקדו? אבל לעניינו: האפשרות הראשונה והיעילה היא לסחוט מיץ לימון, אולם זה ישאיר את האבוקדו שלנו עם טעם חמצמץ. אפשרות נוספת ששמענו עליה היא להכניס את חצי האבוקדו לקופסה או לכוס עם מים. מודים שלא ניסינו, אבל אלו שכן אומרים שזה עובד. יש לכם את האומץ לנסות?איך ואיפה לאחסן אבוקדו?
אבוקדו בשל מומלץ לשמור במקרר. הפרי יישאר אכיל לימים ספורים בלבד אבל לא יגרום להרעלת מזון. אפשרות נוספת גילינו מבלוגרית מוושינגטון שאלו לגמרי הפכו להיות מומחיות יודעות כל. הבחורה הזו טוענת שהיא נהנית מאכילת שני אבוקדו בשל בשבוע ואנחנו לגמרי מוכנים להקשיב לה. מה הסוד שלה? זו חוצה את האבוקדו לשניים. חצי היא אוכלת ואת החצי השני, היא לא קולפת ולא שולפת את הגלעין. כעת היא משרה את האבוקדו בתוך תערובת של מים ורבע כוס חומץ לבן ומזוקק. מכניסה את החצי לצנצנת וסוגרת בצורה הרמטית. במקרר היא מקפידה לשמור את הצנצנת ליד הלימונים. זו טוענת שמדובר בטריק מנצח. אנחנו עדיין חושבים שהטריק הכי טוב לאבוקדו בשל הוא לאכול אותו. שלם.מה אפשר לעשות עם הקליפה של האבוקדו?
- ובכן, מה לא? אתם יכולים להשתמש בקליפה ולהגיש סלט אבוקדו בתוכה כמו במתכון החמוד הזה, אתם יכולים למלא את הקליפה באדמה ולשתול בה נבטים קטנים ואף לזרוע זרעים. הקליפה עשירה בחנקן ולכן מעודדת צמידה.