הדרך לישבן חטוב ומוצק דורשת עבודה בדיוק כמו לבנות כל שריר אחר בגוף, שזה אומר שילוב של תזונה נכונה ופעילות גופנית. מעבר למיקום האגן והירכיים, כמות השומן ואיך שהוא מתפזר בגוף, גודל הישבן מבוסס גם על גודל שרירי הישבן ובכל מה שקשור לשרירים יש לא מעט תרגילי כושר וגם לא מעט מזונות שיעזרו למשימה.

מזונות עשויים להגדיל את הישבן על ידי הגדלת שומן ומסת שריר רזה. מזונות עשירים בחלבון עוזרים להגדיל את מסת השריר הרזה, ומזונות עתירי קלוריות עוזרים להוסיף את שכבת השומן. לפי מחקר אחד, נשים שצרכו שומנים בריאים במשך 16 שבועות שמו לב שמסת השומן והשריר שלהן גדלו בזמן שהדלקת ולחץ הדם שלהן ירדו. 

זה לא אומר שאפשר לצרוך באופן חופשי ג'אנק פוד, אבל כן יש מאכלים ספציפים שיסייעו לשילוב המנצח של מסת שריר ושומנים. רק אל תגזימו בכמויות.

עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >

חמאת בוטנים (צילום: inewsfoto, Shutterstock)
חמאת בוטנים ומלפפון חמוץ. הילכו שניהם יחדיו?|צילום: inewsfoto, Shutterstock

חמאת בוטנים

חמאת בוטנים (ובוטנים באופן כללי) עשירה בחלבון ולצד שיפור של בריאות המוח והפחתת הסיכון לסוכרת ומחלות לב היא גם יכולה לסייע ספציפית לחיזוק שרירי הישבן. חמאת בוטנים מכילה מגנזיום שמסייע להפחית התכווצויות שרירים בזמן האימון, והשומנים הבריאים שיש בה יכולים לעזור לשמור על משקל תקין. עוד 6 דברים שיקרו לכם אם תאכלו כל יום חמאת בוטנים

תפוחי אדמה סופר פריכים (צילום: Alex Bayev, ShutterStock)
תפוחי אדמה סופר פריכים|צילום: Alex Bayev, ShutterStock

תפוחי אדמה

בזמן שהשרירים שלנו עובדים שעות נוספות, ויטמין C עוזר להחלמה מהירה יותר במקרה של קרע בשריר. יתרון נוסף שמתקשר לפעילות מאומצת טמון בכך שוויטמין C עוזר לגוף לייצר יותר קולגן, חומר נחוץ להגדיל את מסת השריר. תפוחי אדמה אדומים ולבנים עשירים מאוד בויטמין C - בתפוח אדמה בינוני יש כמעט 50% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין C.

פטריות

פטריות מכילות ויטמין B שתומך בגוף להשיג רקמת שריר בריאה. פטריות מכילות גם נוגדי חמצון כמו גם באבוקדו והם מסייעים בהפחתת המתח החמצוני ובמניעת נזק לשרירים בזמן האימון. 

אישה שותה מבקבוק רב פעמי (צילום: ShutterStock)
צילום: ShutterStock

מים

מה שלא תאכלו, בכדי להפיק את המרב מתרגילי הישבן, צריך לזכור לשתות הרבה מים גם בזמן האימון. בעוד שהגוף שלנו מורכב מכ-60% מים, מסת השריר מורכבת מ-76% מים. המשמעות היא שככל שיש פחות מים בגוף, כך גדל הסיכוי לירידה במסת השריר.