סידן הוא אחד מהמינרלים הנחוצים ביותר לגוף שלנו. רבים מאתנו מקשרים סידן לשני דברים עיקריים: לחיזוק השרירים ולמוצרי חלב, אולם חשוב לדעת שלסידן יש עוד הרבה תפקידים נוספים ונחוצים בגוף והוא נמצא בהרבה מאוד מקורות מהצומח שאולי יפתיעו אתכם.
תפקידי הסידן בין היתר הם שמירה על עצמות ושיניים חזקות, פעילות תקינה של השרירים, והעברת מסרים עצביים. על מנת לספוג את הסידן היטב, יש לשלב אתו בנוסף ויטמין D, אותו ניתן לקבל מאור השמש או ממאכלים שונים כמו ביצים. מחסור בסידן ובספיגתו, עלול לגרום לדלדול העצם, לאוסטופורוזיס, להתכווצויות שרירים, לשיניים חלשות, עקצוצים או נימול בידיים או ברגליים ועוד. מיותר לציין שאף אחד מאתנו לא רוצה את כל אלו. לכן הנה כמה מאכלים שמומלץ לשלב בתפריט היומי שמכילים סידן:
טחינה משומשום מלא
ב-100 גרם של טחינה גולמית יש כ-600 מ״ל של סידן. חשוב לדעת שהכמות משתנה מטחינה אחת לשניה ולכן תמיד יש לבדוק את הערכים שכתובים מאחורי האריזה ולבחור את הטחינה בעלת הערכים הגבוהים ביותר. טחינה היא גם מקור לשומן בריא, ברזל, מגנזיום ואבץ.אדממה
פולי הסויה הירוקים עשירים בחלבון ובסידן. ב-100 גרם של אדממה יש כ-120 קלוריות, 12 גרם חלבון, ו-9 גרם פחמימה. בכוס אדממה יש 100 מיליגרם סידן.גרגירי חומוס
נהוג לחשוב שבגרגירי החומוס השונים יש בעיקר ברזל אך גם כמות נכבדת של סידן. בכוס גרגירים תמצאו כ-60 מ״ג סידן. בנוסף, בחומוס סיבים תזונתיים, חלבון, ברזל ופחמימה. השרו את החומוסים ללילה ולמתקדמים, ניתן להנביט ולהוסיף לסלט.טופו
מה שטוב בטופו, זה שהוא מקבל את הטעם של כל מה שתכינו ממנו. אפשר להכין מה טופו גבינות, קציצות בטעם בשר, לאפות, להקפיץ או לאכול חי בסלט. ב-100 גרם של טופו תקבלו 250 מ״ג סידן.זרעי צ׳יה
הזרעונים השחורים עשירים ברכיבים סופר חיוניים ולכן הם נמנים בקטגוריית מזונות הכל. יש בהם סיבים תזונתיים, חלבון, אומגה 3, ומינרלים כמו סידן, זרחן ומגנזיום. את זרעי הצ׳יה ניתן לשלב בקלות במאפים, סלטים, שייקים ועוד. בכף של זרעי צ׳יה יש 75 גרם סידן.שעועית לבנה
שעועית לבנה אנחנו נוטים לאכול יותר בעונה הקרב, בתבשילים כבדים וחורפים, אך ניתן בקלות להשרות, להנביט ולהכניס לסלטים ובכך להקליל את השעועית וגם תקבלו כמות גבוהה של חלבון, סיבים וסידן. בכוס אחת של שעועית לבנה יש 160 מ״ג סידן.תרד מבושל
בעלים הירוקים העשירים בברזל, יש גם כמות נכבדת של סידן. בחצי כוס של תרד מבושל יש 145 מ״ג סידן. חוץ מזה, בתרד נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים וכלורפיל ובכך התרד הופך לפצצת אנרגיה ובריאות.ברוקולי
הברוקולי הוא סוג של מולטי ויטמין מהטבע. הוא עשיר בויטמין סי, נוגדי חמצון היעילים בהפחתת סרטן, סיבים תזונתיים היעילים לעיכול תקין ולמניעת עצירות, יש בו גם ויטמין E, ויטמין C, וכמובן בסידן. בכוס ברוקולי יש כ-60 מ״ג ברוקולי. את הברוקולי ניתן להכניס לסלטים, מרקים, מאפים, מוקפצים, או פשוט לאכול ככה.במיה
זה או שאוהבים אותה או שלא סובלים את הריר שיוצא ממנה, אבל אם אתם מחובבי הריר, תשמחו לגלות שיש בה חומצה פולית, סידן ואשלגן, היא עשירה בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים והיא דלה בקלוריות. בחצי כוס במיה יש 60 מ״ג סידן.תאנה
2 יחידות של תאנה מתוקה ומרעננת מכילות 40 מ״ג סידן, וממש לא קשה לאכול מהם יותר ללא הפסקה. התאנים מפוצצות בויטמינים ומינרלים נוספים כמו ברזל, מגנזיום ואשלגן, ויטמין A וויטמין K, נוגדי חמצון וסיבים. התאנים יעילות לעיכול תקין, לאיזון הכולסטרול, לשמירה על לחץ דם תקין, לבריאות העצם ולבריאות העור והעיניים.*הכותבת היא נטורפתית טבעית ומאמנת כושר