לימדו אותנו שעדיף לאכול פרי לנשנוש משוקולד ורובנו אכן פועלים בהתאם להנחייה הזו, או לכל הפחות - ממש ממש משתדלים. אולם מסתבר שמלבד שיקול קלורי, יש זווית נוספת שזורקת אור על ההחלטה הזו והיא משמחת אותנו במיוחד.
"מבחינת בריאות השיניים שוקולד מזיק פחות" אומר לנו ד"ר אריאל סביון, רופא שיניין ומנהל מרפאת "סביון מדיקל סנטר". "הסיבה היא פשוטה שכן מזונות שנשטפים מהר מהפה עדיפים על מזונות שנשארים זמן רב בפה לאחר אכילתם. שוקולד נשטף מהפה כדקה לאחר אכילתו ואילו תפוח עץ או כל פרי סיבי אחר עלול להישאר בין השיניים שעות מרובות לאחר סיום האכילה ובכך לייצר מצב של חומציות נמוכה הגורמת להיווצרות חורים בשיניים".
כמו כן, מסביר ד"ר סביון כי יש לא מעט פירות שעלולים גם להכתים את השיניים כמו למשל פירות יער (אוכמניות, פטל שחור ודובדבנים) אשר מכילים מולקולות פיגמנט הנדבקות לאמייל השיניים. מיצים העשויים מפירות אלה עלולים גם לגרום לכתמים.
לקראת העונה החמה שמזמינה איתה גם הרבה מאוד פירות משמחים, חשוב להיות מודעים לכך שגם בהם קיימת סכנה לבריאות השיניים ולכן יש לנקוט במספר פעולות על מהתל הצמצם את הפגיעה למינימום האפשרי.
איך שומרים על השיניים?
חתכו את הפירות לקוביות או לפלחים
אכילה עם מזלג גם מקטינה את הלחץ והחיכוך על השיניים הקדמיות וגם שומרת עליהן מהיתקלות לא רצויה בחרצנים.דאגו לחוט דנטלי
עם תום האכילה רצוי מאד לנקות את השיניים באמצעות חוט דנטלי או קיסמים רפואיים על מנת להיפטר מכל השיירים שנתפסו בין השיניים.פעמיים ביום
השתדלו לרכז את צריכת הפירות לפעם עד פעמיים ביום לכל היותר.הרבו בשתיית מים
המים שוטפים את הסוכר והסיבים ומפחיתים את הנזק של מתקפת החומציות.שתו מיצי פרות טבעיים עם קשית
על מנת למנוע מגע ישיר של המיץ עם השיניים ובכך להפחית את הנזק המצטבר ואת הכתמת השיניים.הקפידו על היגיינה דנטלית
חשוב לשמור על סדר יום הכולל צחצוח שיניים ואף חוט דנטלי ושטיפות מי פה בלילה לפני השינה.חזקו את המודעות
חשוב להגיע לבדיקה דווקא בתקופה זו על מנת לחזק אצל הילדים את המודעות לשמירת השיניים וכללי ההיגיינה ועל מנת לבצע בדיקה תקופתית ולטפל בבעיות בעודן קטנות.