לאיזה ז'אנר של נופשים אתם משתייכים? אלו שסוגרים לילה במלון עם ארוחת בוקר, או אולי בוחרים בחצי פנסיון, פנסיון מלא או הולכים על ההארד קור של הכול כלול? או אולי השאלה הנכונה יותר לשאול היא: באיזה הרכב אתם נוסעים? שכן כשנוסעים עם הילדים, אין דבר פשוט וקל (ורועש ומלוכלך) יותר מפנסיון מלא ובופה ללא הפסקה אבל כשמדובר בנופש זוגי, יש לא מעט אנשים שיסתפקו רק בבופה של הבוקר ויעדיפו ליהנות ממסעדות מקומיות באיזור. מצד שני, אחרי יום של רביצה בבריכה - למי יש כוח לזוז יותר ממטר מבית המלון המפנק לטובת מסעדה? 

זו הסיבה כנראה שמלונות רבים בישראל למדו מאחיהם מעבר לים והבינו שאחד העוגנים הטובים ביותר לחוויה כוללת טובה במקום היא על ידי מעטפת של אוכל משובח ובהתאם כיום כמעט בכל מלון תמצאו  מסעדה טובה או בר מתוחכם שיציעו לכם ערך מוסף וטעים במיוחד לנופש. מתכננים חופשה? הנה המסעדות הפופולריות ע"פ מדד אונטופו הנמצאות במלונות ברחבי הארץ:

ג'ורג' וג'ון - ת"א

בקומת הכניסה של מלון דריסקו התל אביבי, נמצאת מסעדת השף ג'ורג' וג'ון של השף תומר טל. המסעדה זכתה השנה בתואר המסעדה הטובה ביותר בישראל והגיעה למקום השישי במסגרת הטקס היוקרתי 50 Best של המזרח התיכון ואסיה. התפריט בג'ורג' וג'ון עדכני ועונתי ומשתנה לאורך השנה, כך שלא משנה מתי תגיעו, תוכלו ליהנות מאוכל יצירתי וייחודי שמשלב בין תל אביב לאירופה

להזמנת מקום

צ'נה - אילת

רשת בראון מצמידה למלונות שלה באופן כמעט קבוע מסעדות שף שוות, וכשהרשת פתחה מלון בעיר הנופש הישראלית, אילת, היה ברור שאחת מהמסעדות של הקבוצה תדרים גם היא. המסעדה שנפתחה בבראון אילת היא לא אחרת מאשר המסעדה האיטלקית צ'נה. האחות התל אביבית של שף תומר אגאי מאוד מצליחה וזה היה טבעי שהדבר יקרה גם באילת.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CENA EILAT (@cena.eilat)

 

להזמנת מקום

רדלר - ת"א

רחוב נחלת בנימין בת"א הוא מוקד עליה לרגל עבור תיירים והמקומיים. שם תמצאו מסעדות, ברים ומלונות בוטיק עבור אנשים שמעוניינים לבלות את החופשה שלהם בת"א. במיקום מאוד אסטרטגי ונכון נמצא מלון אלברטו של רשת ישרוטל ובקומת הכניסה ממומקמת מסעדת רדלר של השף מושיקו גמליאלי. רדלר זו מסעדת בראסרי ישראלית ועדכנית בתל אביב, כאשר התפריט של המקום נע על הציר בין הכפרי לאורבני ומורכב מפתיחים, ראשונות וביניים, כשהמנות מתאימות לארוחה במספר סבבים. בכניסה לבראסרי נמצא גם הבר של רדלר ומציע בילוי חליפי לישיבה במסעדה או כמעין פרומו לביקור במסעדה, כך שתוכלו לבחור האם להזמין מקום לבר או לבראסרי. מה שבטוח זה שיהיה לכם סופר טעים.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by RADLER (@radlertlv)

 

להזמנת מקום

 

הרברט סמואל - הרצליה

מצפינים קצת להרצליה, במלון ריץ-קרלטון סמוך לים, שוכנת מסעדת הרברט סמואל הוותיקה והידועה, שצופה אל המרינה בעיר. המיקום האסטרטגי הופך את המסעדה למתאימה גם לארוחות רומנטיות אל מול השקיעה וגם למשפחות. התפריט במקום כשר ומבוסס על המטבח הים-תיכוני הקלאסי כך שתמצאו בו הרבה חומרי גלם מקומיים בצורת דגים, בשר, ירקות ושמן זית, לצד יינות כשרים מהארץ ומהעולם.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Herbert Samuel (@herbertsamuel_rest)

 
להזמנת מקום

 

מנרה – ת"א 

על קו החוף של ת"א, במלון שרתון נמצאת מסעדת מנרה. המסעדה היא כשרה ומציעה תפריט עונתי המחולק לשלושה חלקים שמקיפים את היבשה, הים ומה שביניהם, כשהכל בניצוחו של השף נמרוד הדס.

עצה שלנו, אל תפספסו את העסקיות של מנרה שכוללות פתיח, מנה ראשונה ומנה עיקרית, כשהכל במחיר העיקרית בלבד, מה שהופך הארוחה הסופר שווה של המסעדה גם לסופר משתלמת. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Manara Restaurant TLV (@manara_tlv)

 

להזמנת מקום

 

הפי פיש מלון ממילא – ירושלים

 אנחנו יודעים, בירושלים אין ים, אבל זו לא סיבה שלא תהיה מסעדת דגים טובה (וכשרה) נכון? ואם אפשר באחד המלונות הטובים בעיר וכבר הרווחנו.

מסעדת הפי פיש נמצאת במלון ממילא ויש בה שילוב של אווירה נעימה תחת כיפת השמיים, בין אם זה בערב או בשעות הצהריים ותפריט עשיר בניצוחם של שף המלון אושרי זעפרני ושף המסעדה רן נחמיה, שמשלבים כוחות ומביאים להפי פיש תפריט עם דגי ים טריים ומנות משולבות בעשבי תיבול שנקטפו מגינת המסעדה.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mamilla Hotel (@mamillahotel)

 

להזמנת מקום

 

קמאקורה – ר"ג 

במלון הבוטיק היוקרתי אינדיגו שבמתחם הבורסה מחכה לכם מסעדת קמאקורה האסייתית. התפריט המוקפד כשר, מבלי לוותר על המסורת היפנית ומוגש בצורה קלאסית שתגרום לכם להרגיש לרגע ביפן, אבל לא רק.. בקמאקורה מחברים גם מטבחים אסייתיים נוספים ומציעים מנות מחומרי גלם שעברו טיפול של יישון, כבישה וצלייה בשילוב מגוון רטבים ייחודיים. אל תוותרו על אחד מהקוקטיילים המבוססים על סאקה שמוגשים במקום לצד תפריט האוכל.  

 

להזמנת מקום

 

דריה – ת"א 

השף הלל תווקולי, שמוכר לכולם ממסעדת אנימאר, הוא השף של מסעדת דריה הכשרה במלון הילטון בת"א. המסעדה פתוחה רק משעות הערב המוקדמות, כך שאם תגיעו בחודשי הקיץ תוכלו לשבת מול השקיעה. התפריט של דריה עונתי ומשלב בין המזרח הרחוק לים התיכון. כך יוצא שבארוחה אחת תוכלו לעבור בין הודו, פרס, מרוקו, טורקיה וירושלים.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Darya - דריה (@daryatlv)

 

להזמנת מקום

מארי - נתניה

ואם כבר נופים, אי אפשר שלא להזכיר את מסעדת מארי של השף אביב משה, שנמצאת בקומה ה-15 של מלון VERT בנתניה ומהווה מעין Sky lounge יוקרתי עם אחד הנופים היפים בארץ.

המיקום בקומה הגבוהה מושלם לערב של אוכל טוב וקוקטיילים מדויקים. גם אם מתעלמים לרגע מהנוף, המסעדה בנויה כולה מברי מטבח, כאשר הטבחים עובדים מול האורחים לאורך כל הערב, דבר המספק הצצה כיפית ומלהיבה לאופן שבו מכינים לכם את הארוחה.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MAREE Sky Lounge (@mareeskybar)

 

להזמנת מקום

 

סלון יווני – אשדוד

לא חשבתם שנוותר על חוף הים של אשדוד נכון? במלון ווסט שנמצא ממש על קו החוף נמצאת מסעדת סלון יווני שכמו שמה, מציעה אווירה יוונית אותנטית, כאשר כמעט בכל ערב בין השעות 20:00-23:00 תוכלו ליהנות מהופעה של זמר יווני, לעיתים אף אורחים מיוון.

המטבח של המסעדה הוא כשר על טהרת המטבח החלבי עם אפשרות ל-Sharing כדי שלא תפספסו שום דבר טעים.  ואגב, אם אתם בתל אביב - אז תמצאו גם סניף של המקום ושל המלון בגרסתו התל אביבית.

 

להזמנת מקום

 

אלנה נורמן – ת"א 

אם חופשה במלון בוטיק בלב של ת"א זה הקטע שלכם תתרכזו בפסקה הזאת בבקשה. במלון נורמן ברחוב נחמני בת"א נמצאת מסעדת המציעה תפריט שמשלב בין אירופה לגליל עם מבחר מנות שלא תפגשו בכל מקום.

המסעדה מציעה חוויה נעימה המתחילה מארוחת הבוקר ועד לשעות הערב. אל תפספסו את תפריט העסקיות החדש שמתחלק בין ביזנס לפלז'ר: במסלול הביזנס תוסיפו למחיר המנה העיקרית 22 שקלים ותקבלו שלושה טאפאסים משתנים, ובמסלול הפלז'ר תצטרכו להוסיף 59 שקלים למנה העיקרית ותיהנו מכוס יין או שתייה קלה ומביס מתוק.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Alena Restaurant (@alena.restaurant)

 

להזמנת מקום

 

גריל רום המלך דוד – ירושלים 

חובבי הבשרים זה לגמרי עבורכם. מלון המלך דוד הוותיק והמצוין בירושלים התחדש במסעדת בשרים חדשה וכשרה ממש לאחרונה, מסעדת גריל רום. מדובר במסעדת Steak House ניו יורקית קלאסית של השף רועי ענתבי שבה הבשרים במסעדה מגיעים מגזע הולשטיין מקומי ומיושנים 30 יום לפחות, כך שאתם יכולים להיות בטוחים שהמנות יהיו עם טעם עשיר ומיוחד במינו.

אם אתם לא מעוניינים לאכול רק בשר, אל דאגה, בתפריט תמצאו מנות דגים נאים ומנות ראשונות עשירות. לצד האוכל מחכה לכם גם תפריט יינות רחב ומספר קוקטיילים קלאסיים. שלא יחסר.  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Grill Room (@thegrillroomkd)

 

להזמנת מקום

 

סרייה מלון קמפינסקי – ת"א 

מסעדת סרייה היא מסעדת שף הנמצאת במלון דיוויד קמפינסקי בתל אביב. המסעדה היוקרתית כשרה וחלבית, והתפריט שלה מקבל את ההשראה שלו מהים עם מנות מהמטבחים הלבנוני, הצרפתי, היווני והמרוקאי.

גולת הכותרת של המסעדה היא שולחן הקרח בו מוצג בכל יום מה שעלה בחכה בסגנון "Catch of the day" כולל מנות מיוחד ששף המסעדה מור כהן מחבר בהשראת מה שנמצא על השולחן.  

 

להזמנת מקום

 

בושוויק -ת"א

אם עד כה דיברנו על מסעדות שף, זה הזמן לשחרר קצת את העניבה וללכת לבושוויק של קבוצת האימפריאל הידועה בברים המוקפדים והאיכותיים שלה.

בר הבושוויק נמצא בקומת הכניסה של מלון פבריק התל אביבי שנמצא ברחוב נחלת בנימין השוקק (זוכרים שדיברנו על זה?). פבריק שימש בעבר הרחוק כמפעל מתפרות והיום הוא מלון אורבני כייפי וצעיר. בהתאם, מאוד מתאים שהבר בכניסה יכניס אתכם לאווירה נעימה וכייפית עם תפריט אוכל שעושה הומאז' לתרבות הלילה הניו-יורקית ומוגש לצד תפריט קוקטיילים שווים וחד פעמיים. בנוסף, בבושוויק אוהבים לחגוג, כך שאחת לכמה זמן תוכלו לפגוש במקום שף אורח עם תפריט מיוחד וקוקטיילים מותאמים. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bushwick (@bushwicktlv)

 

להזמנת מקום

ערמונים - ריזורט דרים איילנד

מסעדת ערמונים הנמצאת בריזורט דרים איילנד בשפלת יואב, נפתחה מחדש לציבור הרחב עם תפריט חדשני המתכתב עם הטרנדים הבינלאומיים המובילים בתחום, כך תוכלו ליהנות ממנות ראשונות מרעננות קציפת כבד אווז לצד אגס מקורמל וטוויל קרמל (57 ₪), סשימי דג מרענן המורכב מקוביות טונה אדומה , מוסר ים בכבישה עדינה, סלקים צבעוניים, סלט קליל עם טאצ’ יפני של ציר פונזו (₪76), עיקריות: נתחי פילה בקר מובחר על מצע קרם כמהין, פירות יער ציר של יין מצומצם (175 ₪), פילה לברק במילוי פסטו כוסברה על מצע ריזוטו כרובית (129 ₪), ומגוון קינוחים: טארט פיסטוק ולימון (52 ₪ ), רוטונדו לואקר, נוגט ופחזנית במילוי קרם פטיסייר בסבוסה, עוגת סולת עם סירופ סוכר מתקתק, קרם חלבה, קרם קוקוס ושערות קדאיף (52 ₪).
מסעדת ערמונים 08-9797997 | שפלת יואב – בין קרית גת לאשקלון