מקובעים על הג'ין וטוניק שלכם? יש בחוץ עולם שלם של קוקטיילים מדהימים: מהקלאסיים והמינימליסטיים, עבור לחובבי הקפה ועד לאלו שלא סגורים מה הם אוהבים יותר: מתוק או חריף. 9 קוקטיילים שכדאי לכם להכיר ולטעום
הם מתוקים, חמוצים, לעתים מרירים ועשירים באלכוהול. אנחנו מדברים כמובן על הקוקטיילים. עולם הקוקטיילים משדרג את עצמו כל הזמן, ואם פעם הסתפקנו בג'ין, טוניק ו-אתם יודעים את ההמשך, היום יש כל כך הרבה טעמים, צבעים ואפילו כוסות מיוחדות ומעניינות.
איך בוחרים את הקוקטייל המתאים לכם? יותם שילה, מיקסולוג ותיק והבעלים של ספייסהאוס ודאבל סטנדרט, חושב שהדבר הנכון לא הוא להתרחק מסוג האלכוהול ואולי תופתעו מהטעם: "אני ממליץ שלא להצמד לדפוס קבוע - ייתכן שתגלו שאתם מאוד תאהבו את איך שטקילה או רום מרגישים בתוך קוקטייל מבעבע או פירותי עשוי היטב. תחקרו ותזמינו קוקטיילים שונים ומגוונים זאת הדרך היחידה להנות". כדי להקל עליכם, ועלינו בחרנו קוקטיילים מהברים הפופולארים ע"פ מדד ontopo ולכם נשאר רק להרים לחיים.
קוקטייל ספייס האוס|צילום: טל ציפוריןלפי יותם שילה, זו גרסה של הקוקטייל האהוב ביותר על כל ברמן, שכוללת קמפרי, ג’ין בומביי וורמוט אדום מתוק."הנגרוני אלכוהולי מאד, מתוק מהוורמוט ובעל גוף ופיניש מריר מהקמפרי. הספין הוספת קולד ברו טעם של קפה אך בלי להמתיק מדי את הקוקטייל עם ליקרים מיותרים, אז הוספנו קולד-ברו (קפה בחליטה קרה) וסגרנו בקציפת קפה קוראיני עם אבקת קקאו. התוצאה היא קוקטייל מאוזן שמכבד את הסיפור של הדאבל סטנדרט הנגרוני, ובנוסף נותן קיק מרענן וחדש ונהיה להיט בשעות המוקדמות". הקוקטייל מתאים לאוהבי הקפה והאלכוהול המושבעים ללא משחקים. מי שאוהב קוקטיילים חזקים, טעמים דומיננטיים, מרירות מושלמת וקיק מעורר של קפאין- זה הקוקטייל המושלם עבורו/ה.
קוקטייל אימפריאל|צילום: בן יוסטרבר הקוקטיילים אימפריאל עטור פרסי איכות בארץ ובעולם, כאשר המטרה היא לקדם את תרבות השתייה ישראל ולהוות מקדש לאוהבי שתיה ולאומנות הקוקטיילים, תוך כדי אירוח אישי, קשוב ובגובה העיניים. באימפריאל תמצאו לא מעט קוקטיילים איכותיים וטעימים. הקוקטייל הנבחר הוא La Vie En Rose. מהות הקוקטייל אומרת שאתה יכול לבלות את חייך בחיפוש אחר הפריחה המושלמת, וזה לא יהיה בזבוז זמן. פרחוני, קליל ומרענן. ג'ין מארה, נולי פראט אמברה ורמוט, מי טוניק, מי ורדים, מלפפון ותרכיז מהצמח האדמדם ריבס (בלועזית rhubarb). הקוקטייל אדום, טעים ומרענן.
קוקטייל קאב קם|צילום: יונתן בן חייםלא חשבתם שנוותר על הפן האסייתי נכון? קאב קם האחות הלילית הפרועה של בית תאילנדי מגישה לצד המנות האותנטיות קוקטיילים מעולים ומדוייקים.הקוקטייל הנבחר הוא סנפאיי, שביפנית אומר מורה או מדריך, אבל זהו גם כינוי למישהו שאתה מאוהב בו ולא שם עליך... יש בו את כל מה שאנחנו אוהבים לשתות, מארבע קצוות עולם - וודקה פולנית מתובלת, סאקה יבש, וביטר עשבי תבלין מקומיים של מזקקת יוליוס. לתוכם כותשים המון בזיל תאילנדי טרי שהופך אותו לארומטי ונותן לו מרירות עשבונית שמאזנים בקצת טוניק ומסיימים בגירוד של מוסקט מעל. לקוקטייל יש פאנץ' חמצמץ-מריר שהופך אותו לאפרטיף מושלם או למרענן חך בין המנות המתובלות של המסעדה.
קוקטייל Fishbone|צילום: גיל אבירם עבור סטודיו באבאמרקעל המטבח היפני דובר רבות, אבל האם יצא לכם לטעום את הקוקטליים של JAPAN? פישבון זו איזקאיה תל אביבית ברחוב דיזינגוף. התפריט מציע מנות מהמטבח היפני וכמובן סושי, לצד קוקטיילים מגוונים וטעימים. הקוקטייל הנבחר הוא green in Japan שכולל ג'ין, בזיליקום, ג'ינג'ר, יוזו, מאצ'ה – למון גראס וחלבון, הוא חמצמץ, קליל ומרענן מאוד ועובד טוב מאד עם דגים נאים.
קוקטייל לולי|צילום: אסף קרלהלולי המקום החדש מבית קבוצת נוקס שמביא לחוף גורדון את סאן טרופז עם המנות של שף איתי מסלובטי (משחקי השף). הקוקטייל הנבחר בלולי הוא Watermelob Negroni שמהווה משחק קטן על הנגרוני המוכר. הוודקה כאן מחליפה את הג׳ין ולזה נוסף קורדיאל אבטיח משגע שקולע בדיוק לנוף הנצפה מן הלולי. זהו קוקטייל על הצד המתוק יותר אך עדיין קליל ומאוזן בזכות האבטיח הטרי.
קוקטייל מלי מלו|צילום: אלמוג קולט Méli-Mélo" (מיש-מש בצרפתית) הוא בר אוכל שמציע חווית בילוי שכוללת אוכל מוקפד של לא אחר מאשר השף מאיר אדוני לצד אלכוהול טוב. ואם תרצו לשלב את האוכל של אדוני, קוקטייל Jeanne d’Arcמאוד יתאים לכם. זהו קוקטייל משולם למי שאוהב איזון בין מתוק לחריף אלכוהולי וכולל וודקה, ליקר פטל שחור, סירופ שקדים, ליים, בזיליקום, חלבון, אבקת פירות יער. הקוקטייל בהשראת המצביאה הצרפתייה ידועה, ז'אן ד'ארק, אשר תרמה לשחרור צרפת מהכיבוש האנגלי במאה ה-15. קוקטייל שהוא שילוב בין עוצמה ועידון.
קוקטייל לגברים, נשים ומה שביניהם: פיצ׳ולי- Picholy, היישה
היישה בר מסעדה נמצאת במרכז העיר כפר סבא ומציעה תפריט מהמטבח הים תיכוני והמטבח האיטלקי, באוירת שמחה עם תפריט קוקטיילים ייחודי. הקוקטייל הנבחר הוא פיצ'ולי - הקוקטייל שאי אפשר להגיד לו לא.. הוא עדין ומושלם, הדרי וכיפי, חמוץ ומתוק, מתאים לגברים נשים ומה שבינהם! השילוב של וודקה, אפרול, תפוזים, ליים ואפרסק - מסתמן כמנצח אצל 100% מהטועמים.
קוקטייל צ'נה|צילום: אסף קרלהצ'נה (cena) בר האוכל האיטלקי החדש בת"א, שבו ניתן לאכול את המנות השף תומר אגאי (סנטה קתרינה), כן גם מנות מעולות מהטאבון, לצד קוקטייל טוב. הקוקטייל הנבחר, שמתאים לאוכל טוב על הבר הוא ורמוט' שפריץ, הכולל מרטיני ביאנקו בהשריית פרחי לבנדר, מי טוניק, ביטר סלרי ומתאים לאניני טעם שאוהבים דברים קלאסים. הקוקטייל הזה מאפשר לכם לשתות ולא להשתכר ישר. זהו קוקטייל מינימליסטי אבל מתוחכם. מתכתב עם טרנד הlow ABV אשר תופס תאוצה בכל העולם. שפריץ ארומטי ופרחוני שאפשר לשתות עוד ועוד. להזמנת מקום