יום העצמאות מקושר ע"י רבים מאיתנו לנפנוף מעל מנגל מלא בשיפודים, ירקות וכל טוב. אך אם לא הספקתם להכין רשימת מכולת שכוללת מי מביא מה ואין לכם כוחות לסחוב שולחנות וצידניות אל הפארק הקרוב לביתכם, זה ממש בסדר. את השיפודים ומנות הבשר הטעימות והמיוחדות ביותר אפשר לחגוג גם במסעדות.

מצאנו עבורכם את
מנות הבשר הכי שוות שלא תמצאו במנגל אבל כן תתענגו עליהן במסעדות הפופולאריות ע"פ מדד ontopo, או במילים אחרות, איפה תאכלו מנות בשריות עסיסיות מבלי לסיים את היום עם ריח של פחמים. 
הערת ביניים: גם אם מנגלתם כהוגן, שמרו את הרשימה הזאת ליום שבא לכם שמישהו יעשה את זה עבורכם.

לה ואקה לוקה

אם אתם רוצים את חוויית הבשרים השלמה ללא עשן המנגלים, אתם מוזמנים לגשת למסעדת לה ואקה לוקה שם תוכלו ליהנות ממנת חלוקה (לשני סועדים) של מיקס בשרים 700 גרם הכולל ואסיו, אסאדו, ופרגית (או סינטה) לבחירה, מוגש בליווי ירקות קלויים וחצאי תפו"א מהגריל.

La Vaca Loca היא מסעדת בשרים עם בהשראה ארגנטינאית. התפריט הדרום אמריקאי כולל מנות פופולריות כמו צ'וריסו, אנצ'ילדה, אמפנדה ועוד מנות חלוקה המוגשות לצד סטייקים הנצלים על גבי גריל פחמים, יחד יוצרים שולחן צבעוני ומגוון שהוא ממש קרנבל דרום אמריקאי.



להזמנת מקום

צ'וצ'ו פאטיו

למי שמעונין לקחת ברייק קטן מהחיים, לנשום אוויר צלול עם נוף כפרי, תגיעו לצ'וצ'ו פאטיו -  מסעדת בשר קלילה הממוקמת בכפר האומנים עין-הוד. המסעדה מציעה מגוון כריכי בשר והמבורגרים לצד קוקטיילים מרעננים. לא היה פשוט לבחור את כריך הבשר, אבל עשינו זאת כאשר אחד הכריכים שאהבנו הוא "סנדביצ'וני" מבשר אסאדו מפורק ברוטב ברביקיו, עלים ירוקים, מלפפון חמוץ, בצל, רוטב כמהין בתוך מיני ג'בטות. 



 

להזמנת מקום

הדסון - חלונות ניו יורק

אם תבקשו המלצה על מסעדת בשר, כנראה שמסעדת הדסון בהובלתו של שף מתן אברהמס תהיה בין המסעדות המומלצות וזאת בזכות הנתחים המצוינים לצד שאר מנות שגורמות לאנשים לחזור למסעדה (ולאחותה בלילנבלום). אחת המנות שזכתה לאהדה רבה בקרב הקהל היא "חלונות ניו יורק" – מדליוני סינטה שנצרבו לדרגת מדיום רייר שהונחו על גבי רוטב טופו יפני. אנחנו מזהירים מראש, מדובר במנה ממכרת.  




להזמנת מקום

גורדוס חולון

גורדוס היא בית המקדש להמבורגרים וקינוחים מושחתים. המסעדה מתהדרת בתפריט המבורגרים וכריכי בשר מגוונים ומושחתים או אם תרצו פוטוגניים, כאלו שהמצלמה אוהבת. בין כל המנות המושחתות שהמסעדה מציעה לא יכולנו להתעלם ממנת "הקרוסאונבורגר" שהוא שילוב של קציצת המבורגר במשקל של 200 גרם מונח בתוך קרואסון חמאה עם מיונז, עלי אייסברג, עגבניות, ריבת בצל ביין אדום, צ'דר, חזה אווז וסלט ביצים. 



להזמנת מקום

טקסס ברביקיו  Chicken $ Waffle

טיסה קצרה לשכונת פלורנטין בתל אביב תביא אתכם היישר לטעמיה המעושנים של מדינת טקסס שבארה"ב. טקסס ברביקיו היא מסעדת בשרים מעושנים ומנות מושחתות כמיטב המסורת של ארצות הברית. המסעדה מתמחה בעישון בשרים בשיטת low & slow, כך מתקבל בשר בעל מרקם רך עם טעמים עמוקים של עישון.

למרות שמדובר במסעדה עם הרבה אופציות בשריות משובחות, היינו חייבים ללכת לכיוון העוף (בכל זאת טייק אוף על שיפודים) ולהכיר לכם את המנה המשוגעת שנקראת Chicken $ Waffle וכוללת עוף קריספי ברוטב סרירצ'ה-מייפל על וואפל בלגי, עירית קצוצה, שומשום. 



להזמנת מקום

M25 – עראייס

מסעדת הבשר M25 החל את דרכה בפאתי שוק הכרמל, כ-25 מטר מאיטליז הבשר שברשותה. המסעדה, שבהובלתם של השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ', מציעה מנות בשר מגוונות שכולן עשויות מ-100% בקר ישראלי טרי אשר גדל וטופח בישראל. בין מגוון מנות הבשר, הפעם בחרנו במנה שהפכה בשנים האחרונות לפופולארית שמתמצת את כל הישראליות בביס אחד – העראייס.

מסעדה

קמאקורה

קמאקורה מגדירה את עצמה כמסעדה יפנית, אך כזו שלא עושה סושי. המסעדה מושתת על טהרת המטבח היפני ומזרח אסיה כשחומרי הגלם המובילים בתפריט הם דגים ובשר שעוברות טכניקות בישול מיוחדות כשהמרכזית בהן היא הצלייה בתנור הג'וספר הצולה באופן אחיד את הבשר ומשאיר אותו עסיסי ונימוח. "המבגו" הוא המבורגר יפני שנצלע על גחלים ומוגש יחד עם תרד תורכי, ביצה רכה מעל ורוטב יאקיניקו אגסים מתקתק.

קאמקורה מסעדת בשר (צילום: מידן מור-אלון)
קאמקורה|צילום: מידן מור-אלון

תמונה: מידן מור-אלון

להזמנת מקום

1910 

1910 היא מסעדה איטלקית-ים תיכונית הממוקמת באחד המקומות הקסומים שבקיבוץ דגניה א' בין מבינים עתיקים לגינה ירוקה מוקפת צמחייה. התפריט משתנה בהתאם לעונה ומציע מנות מגוונות, כמו מפיצות בטאבון אבן, פירות-ים ודגים על הפלנצ'ה, פסטות בעבודת יד ועוד.

"ניוקי ישראלי" הממולא בשר היא הכי פופלארית במסעדה ומוגש יחד בתוך קציפת איולי ועירית, פלפל צ'ומה, כרוביות וסלק צלוי, פלפל חריף, אורגנו, שמן בזיליקום.

1910 מסעדת בשר (צילום: אפיק גבאי)
1910|צילום: אפיק גבאי

להזמנת מקום

מיט קיטשן – צלעות טלה

מסעדת מיט קיצ'ן היא מסעדת בשרים כשרה הממוקמת בנמל תל אביב. כאן עושים המון כבוד לבשר שמקבל טיפול מלא במטבח במסעדה בעזרת במכשור מתקדם הכולל מקרר יישון מתקדם ומעשנה לעישון הבשר המדגישה את טעמי הבשר.

בין שלל מנות הבשר והסטייקים שהמסעדה מציעה, דווקא נתפסנו על מנת צלעות הטלה שמגיעה על מצע של קרם שורשים, ארטישוק ירושלמי, פרחי כרובית, ויניגרייט שיפקה, וסיגר ממלוא בשר וצנוברים.

להזמנת מקום

פורטר אנד סנס – קונפי אווז

Porter & Sons הוא מקדש לחובבי בירה ואוכל טוב. תפריט האלכוהול כולל למעלה מ-50 סוגי בירה מהחבית  המוחזקים במערכת מזיגה וקירור, וכ-70 סוגי בירות הבקבוקים. תפריט האוכל הוא כזה שמשתלב היטב עם אלכוהול ובירה בפרט ומבוסס בעיקרו על מנות בשר, דגים ופירות ים. אנחנו בחרנו במנת הקונפי אווז שמתבשל בבישול ארוך והתוצאה היא מנה קריספי מבחוץ ורכה מאוד מבפנים. מגיע עם רוטב פירות היער המיוחד שלנו.

להזמנת מקום