אם אתם באמת רוצים לשמח מישהו, תנו לו משהו לאכול. אין דרך טובה יותר להיכנס ללב, מאשר דרך הקיבה. לרגל יום הפרגון הבינ"ל שחל ב-17 ביולי, פנינו לשפים שמבינים באוכל טוב וביקשנו לבדוק מה משמח אותם, איפה הם סועדים ומי השף שעושה להם נעים בבטן.
"כל המשפחה עובדת ביחד"
שאול בן אדרת, השף והבעלים של מסעדת התרנגול הכחול וקימל בגלבוע מוציא גם טיולים קולינרים לחו"ל, נשוי לאורית ואבא לרוי, רומי, יהלי ומיה.
מה אתה הכי אוהב בעבודה: "לשמח אנשים, לראות אנשים אוכלים, ליצור מנות חדשות, כל שניה אפשר ליצור מנה חדשה אבל בעיקר אוהב להתעסק בשמחות של אנשים".
מה פחות: "פחות אוהב את כל העניין המשרדי - להתעסק עם הרשויות, חשבונות. תנו לי רק לבשל ולדבר עם אנשים, זה מה שגורם לי לעונג - כל השאר זה כאב ראש".
איך אתה שומר על הבריאות במקצוע הזה? "כרגע אני בדיאטה כך שהתפריט שלי מתחיל ישר בצהריים עם סלט גדול, דג, גבינה, טחינה, סרדינים והרבה ירקות ירוקים. אני מקנח עם פירות ובערב עוד סלט ופירות. הורדתי כבר 9 קילו ב-3 חודשים ושואף לרדת עוד שלושה. אני נלחם שלא 'לגנוב' וזה קשוח כי רק הטעימות שלנו ביום הן ארוחה מלאה אבל מנסה לשמור וזו הרגשה טובה. אני משתדל גם לרכב על אופניים, לעשות הליכות ויוגה אבל לצערי כרגע אני בתקופה של מנוחה בגלל כאבי גב וברכיים".
המנה שאתה מקבל עליה הכי הרבה מחמאות: "יש כמה שקשה לי לבחור: ריזוטו סוגי פטריות עם כמהין - אחד הריזוטו הטובים שיש מעל 30 שנה. גם סלט העשבים עם טחינה גולמית גורף מחמאות וסלט סלק טרי עם ויניגרט רימונים של עירית".
איזה סוג של אוכל אתה הכי אוהב לאכול? "אוכל שאורית מכינה לילדים בצהרים - אוכל חם של בית. אוהב תבשילים, קובות, ובעיקר נהנה לאכול את מה שהילדים השאירו. אני גם מאוד אוהב את האוכל העיראקי של אמא שלי - כשאוכלים מהסירים והולכים לישון".
איזה שף היה אצלך לאחרונה: "הבלוגר רון יוחננוב היה פה עכשיו ומאוד נהנה. השפים בתקופה הזו מאוד עסוקים וכולם נמצאים כל הזמן במסעדות שלהם. לצערי אין מסעדה שלא חסרים לה עובדים כרגע, אבל כל השפים חברים שלי ואנחנו באים אחד אל השני".
איפה אכלת בפעם האחרונה: "אצל ניר מ'מקום של בשר', ב'האדסון' וב'קפה איטליה' - אצלנו הילדים בוחרים את המסעדות והיה נהדר בכל המקומות".
פירגון לשף: "ניני מ'מקום של בשר' - ארוחה נהדרת. בשרים טובים, עשויים כמו שצריך, בלי הרבה חוכמות והתחכמויות, אוכל נקי, שירות טוב ותמיד כיף לחזור. אח"כ עושים טיול בנווה צדק וסידרנו לנו ערב גיבושון. לפעמים אנחנו יוצאים כל המשפחה למסעדה וממשיכים לחדר בריחה".
>> לפרגן, לפרגן, לפרגן: לכל הכתבות בפרוייקט
"הכי פחות אוהב במקצוע את החל"ת"
ניני נוף, מסעדן ובעלים של נווה צדק מקום של בשר, ודיינר מקום של בשר בהוד השרון, מהמייסדים של ג'ירף יחד עם השותף רימון בן יקיר כבר 13 שנה.
קילומטראז' בבישול: "28 שנה"
מה אתה הכי אוהב בעבודה: "את הלקוחות. את חווית האירוח".
מה פחות: "שאלה טובה. מניח שאת החל"ת".
איך אתה שומר על הבריאות במקצוע הזה: " כל בוקר אני בים, צועד 4-5 קילומטרים, שותה קפה וחוזר הביתה לעבודה. לא כל כך אוכל בריא - אוכל פעמיים ביום בשר".
המנה שאתה מקבל עליה הכי הרבה מחמאות: "על הבשר והמבורגר כמהין".
איזה סוג של אוכל אתה הכי אוהב לאכול? "בשר, שווארמה".
איזה שף היה אצלך לאחרונה: "מושיקו מבר 51".
איפה אתה אכלת בפעם האחרונה: "בבר 51".
פירגון לשף: "מושיקו מבר 51".
"אוהב שחברים למקצוע באים לאכול"
מושיקו גמליאלי, שף ובעלים של מסעדת מונה בבית האומנים בירושלים. ובר 51, שממוקם במלון הבוטיק רנומה בירקון.
קילומטראז' בבישול: "15 שנה".
מה אתה הכי אוהב בעבודה: "שאלה טובה. אני נורא אוהב חברה. מאושר שיש לי את היכולת לפגוש אנשים בזמן בילוי - זה דבר שאני מאוד אוהב".
מה פחות: "שהאוכל והשתייה מאוד יקרים בישראל".
איך אתה שומר על הבריאות במקצוע הזה: "אני מנהל אורח חיים די בריא. מקפיד על יום חופשי בשבוע (יום ראשון), עושה המון ספורט ומקפיד להקיף את עצמי באנשים מדהימים".
המנה שאתה מקבל עליה הכי הרבה מחמאות: "ספציפית עכשיו בבר 51 - אנלוטי מסקרפונה ותפוח אדמה בחמאת מרווה. אין מה לעשות, בסוף אנשים הכי אוהבים פחמימות".
איזה סוג של אוכל אתה הכי אוהב לאכול? "טרי. אני חולה על ירקות ופירות וככל שהאוכל יותר גולמי ככה אני אוהב לאכול אותו. כמה שפחות התערבות".
איזה שף היה אצלך לאחרונה: "אני אוהב שחברים למקצוע באים לאכול. אתמול שרון מהשילה ישב אצלי, אני חולה עליו. גם שיראל ברגר מאופה מסעדה טבעונית".
איפה אכלת בפעם האחרונה: "סנטה קטרינה, אני מת על סנטה קטרינה, תומר שף מאוד מוכשר".
פירגון לשף: "אני מעריך הרבה מאוד שפים, מאוד אוהב את הקולגה שלי אבל רוצה להמליץ על מיכל ואנה שהן מאוד מוכשרות, הכי קולינריות וגם כוח נשי".
"אוהבות אוכל מבושל, חדשנות וקרואסונים"
מיכל בוטון ואנה שפירו, שף קונדיטריות שעבדו במסעדות שנים עד שפתחו בינואר השנה את עמיתה.
קילומטראז' בבישול: "ביחד יש לנו כ-25 שנים. כל אחת 12.5 שנים בערך בתחום".
מה אתן הכי אוהבות בעבודה: "חדשנות. כל יום אנחנו מוסיפות עוד ועוד דברים. לא משתעממות לרגע".
מה פחות אוהבות: "לתת שירות ללקוחות כי זה מפריע לנו לעבוד. אנחנו מאוד נהנות מהיצירה והאמת שזה גם ממקום של מבוכה. עבדנו כל כך הרבה שנים מאחורה, אז הרבה פעמים אנחנו עושות דברים גם בפרונט אבל זה פחות טבעי לנו".
איך אתן שומרות על הבריאות במקצוע הזה: "צריך לאזן. מ-5 בבוקר עד 20:00 אנחנו עובדות כך שבשבת אנחנו נחות. בכל מה שקשור לתזונה, אנחנו מעסיקות טבחית מדהימה שמכינה לנו ולצוות אוכל עם ירקות טריים, קלויים וכל מיני סלטים. אנחנו מאוד קולינריות, אז אני חושבת שזה עוזר לנו במידה מסויימת. מצד שני, לא מפחדות לאכול קרואסון שבא לנו".
המנה שאתה מקבל עליה הכי הרבה מחמאות: "טארט של אגס ביין עם עלי דפנה ופלפל אנגלי. לשמחתנו אנשים מאוד מתרשמים מהמנה".
איזה סוג של אוכל אתן הכי אוהבות לאכול? "תלוי ביום. אבל דבר אחד ברור: שתינו אוהבות אוכל חם, ולא משנה מאיזה מטבח הוא. זה כנראה כי אנחנו כל כך הרבה שעות בחוץ, כך שאנחנו מאוד אוהבות לשבת ולאכול אוכל חם כמו מרקים אסייתיים, מטבח איטלקי, פסטות לעומת מנות קרות".
איזה שף היה אצלכן לאחרונה: "מגיעים הרבה. מושיקו היה אחרון, אילון אמיר מבסטה מגיע די הרבה כי הוא חבר שלנו, גם יובל בן נריה".
איפה אכלת בפעם האחרונה: "אני אכלתי בפרונטו בשבת ואנה אכלה בדוק. היה מדהים".
פירגון לשף: "אסף דוקטור. מתות עליו".
"מתמקד בתוצרת מקומית"
אסף דוקטור, שף ובעלים של מסעדות דוק, אייבי והאחים. מכולת האחים, מתמקד באוכל מתוצרת מקומית ועונתי
קילומטראז' בבישול: "מבשל כבר 24 שנים".
מה אתה הכי אוהב בעבודה: "אוהב בעיקר לראות אנשים נהנים מהאוכל והחוויה, לארח וליצור כל יום מחדש".
מה פחות אוהב: "קהל שמזמין שולחן ולא מודיע על אי הגעה".
איך אתה שומר על הבריאות במקצוע הזה: "משתדל לאכול מאוזן, שוחה פעמיים בשבוע".
המנה שאתה מקבל עליה הכי הרבה מחמאות: "בדוק תירס גילי ואיולי עלי תירס, באחים ארטישוק מטוגן בלאבנה, באייבי נקניקיות פורל".
איזה סוג של אוכל אתה הכי אוהב לאכול? "חומוס טעים ופיתה טרייה"
איזה שף אכל אצלך לאחרונה: "רן שמואלי אכל בדוק בשישי האחרון".
איפה אכלת בפעם האחרונה ואיך היה: "בבאסטה בפעם האחרונה והיה מדהים כמו תמיד".
פירגון לשף: "מעביר את השרביט לעינב אזגורי - תמיד ממציא את עצמו מחדש, יודע לשחק הכי יפה עם קלאסיקות אירופאיות ולהפוך אותן למנות כיפיות ולא 'מעונבות'״.
"לא אוהב שמבריזים ממשמרת"
עינב אזגורי, השף של הבושוויק, בר קוקטיילים מקבוצת אטלס שמלון אטלס.
קילומטראז' בבישול: "מגיל 16. כלומר 29 שנים".
מה אתה הכי אוהב בעבודה: "כשטעים לאנשים".
מה פחות אוהב: "כשטבחים מבריזים ממשמרת".
איך אתה שומר על הבריאות במקצוע הזה: "לא עושה סמים, קם ועושה 4-5 אימוני ספורט בשבוע ומייצר לעצמי לפחות 2 ערבים בשבוע שבהם אני נמצא עם הבנות שלי".
המנה שאתה מקבל עליה הכי הרבה מחמאות: "עוגת גבינה שאנחנו מגישים. זו מנה שהולכת איתי מאז קפה נורדוי - זאת עוגת בסקית, אפויה בחום מאוד גבוה והיא מאוד עשירה, אפויה מבחוץ ונוזלית מבפנים".
איזה סוג של אוכל אתה הכי אוהב לאכול? "תאילנדי".
איזה שף אכל אצלך לאחרונה: "אני חושבת שיונתן גורוביץ. הוא כל ערב אצלי".
איפה אכלת בפעם האחרונה ואיך היה: "בסביח השרון, היה אחלה".
פירגון לשף שאתה מעריך: "תומר טל, ברמה האישית הוא חבר מאוד קרוב שלי. ברמה המקצועית הוא פרץ גבול בזה שלוקח טעמים שהישראלים אוהבים ואז הוא בא ומראה לנו איך עושים את זה נכון".