בשבוע שעבר הסברנו כאן למה הדרך הטובה ביותר להכין ביצים קשות היא להכניס אותן למים רק כשהם רותחים, ובתגובה קיבלנו קיתונות של תלונות שמהותן זהה: כשמכניסים ביצה למים רותחים היא פשוט מתפוצצת, על ההתחלה. אז הפעם אנחנו עם טיפ ההמשך להכנת ביצה קשה מושלמת - שמסביר איך למנוע את אותה שבירה של הביצים בתוך המים. לפני זה רק נזכיר שאפשרות נוספת שציינו היא לבשל את הביצים באדים ולא בתוך המים עצמם, במקרה כזה מובטח לכם שלא ייאונה להן כל רע.
למה ביצים קשות מתפוצצות?
יש שני גורמים עיקריים שגורמים לביצים שלכם להיסדק, או אפילו להישבר, בתוך המים. הראשון הוא אומנם הפרשי טמפרטורות: כשביצה קרה מאוד פוגשת במים חמים מאוד, היא באמת עלולה להגיב לזה בשבירה. הגורם השני הוא הצפיפות בסיר. אם מבשלים את הביצים בצפיפות או בסיר קטן מאוד, הן ירבו להיחבט זו בזו או בדופנות הסיר. ברתיחה חזקה, כשהביצים מתחילות "לרקוד" בסיר, זה משמעותי מה הן יפגשו - האם את הדופן המתכתית או ביצה אחרת, או שמא רק עוד מים רותחים, שאינם מהווים להן שום סכנה.
ככה מונעים מביצים קשות להישבר
בשביל שלא יישברו, יש לנטרל את שני האלמנטים שהוזכרו. איך עושים את זה? פשוט מוציאים את הביצים מהמקרר מבעוד מועד - לפחות חצי שעה מראש - כך שלא יהיו קרות מאוד, ומבשלים אותן בסיר מרווח. ומה אם רוצים ביצה קשה עכשיו, ולא מתאים לחכות חצי שעה עד שרק יהיה אפשר להתחיל לבשל אותה? גם אז יש פתרון: אפשר להשרות את הביצה במים פושרים כמה דקות, אבל הפתרון המגניב יותר הוא לדקור אותה בעדינות רבה בסיכה (יש גם גאדג'טים ייעודיים למטרה זו בדיוק) לפני הכניסה לסיר. במקרה כזה, הסיכוי שהיא תתפוצץ קטן משמעותית.
טיפים נוספים לביצים קשות שלא נשברות
1. הוסיפו מעט חומץ למי הבישול (כפית על כל ביצה ולא יותר, כדי שלא יורגש בטעם).
2. הכניסו את הביצים למים הרותחים לאט מאוד, בעזרת כף (אם אתם מטיחים אותן בסיר מפחד להיכוות, די בטוח שהן יסיימו סדוקות).
3. הביצים צריכות להתבשל ברתיחה, אבל מוטב שהיא תהיה עדינה. אם הביצים משתוללות בתוך הסיר, כנראה אפשר להנמיך מעט את הלהבה.
4. המליחו את מי הבישול - אבל את זה אנחנו בטוחים שאתם עושים בכל מקרה.
יישמתם את כל זה? עכשיו כנראה אתם חוגגים על לא סתם ביצים קשות, אלא על ביצים קשות שלמות להפליא שגם מתקלפות בקלילות.