איך מכינים ירקות בתנור, אבל שיהיו טעימים ממש? מסדרים אותם בשכבה אחת בתבנית, מפנקים בשמן זית ומלח ושולחים לתנור לכמה עשרות דקות. התוצאה היא אחד הקסמים של הטבע, אם אתם שואלים אותנו: שחומה, פציחה, מתקתקה והרבה יותר טעימה ממה שאפשר לצפות ממנה שכוללת רק ירק ושמן. אבל רגע, זה שירקות סתם כך בתנור הם מעולים, לא אומר שאי אפשר לשדרג אותם אפילו עוד! אז כן, אפשר, וככה עושים את זה:

מתכונים לראש השנה

1. קליפת לימון מגוררת

האמת, לא רק לימון, גם קליפת ליים או תפוז מגוררת דק דק יכולה להקפיץ את הירקות הצלויים שלכם למעלה (הנה, תראו פה בצ'יפס הקולרבי שלנו). עכשיו שימו לב, דרכן של קליפות הדרים שטעמן נחלש בחימום, אז אם אתם רוצים להיות אמיצים גררו את הקליפה אחרי שהתבנית יוצאת מהתנור, ואם אתם עדיין לא בטוחים כמה אתם הולכים לאהוב את זה - תעשו את זה לפני.

2. פרמזן

בגדול, גבינה מגוררת - ובפרט פרמזן - הופכת כל דבר לטעים יותר, וזה כולל ירקות צלויים. מתי מוסיפים אותה? שנייה לפני היציאה מהתנור, כדי שתספיק להימס אבל לא לאבד צלם גבינה. אין לכם פרמזן? גם פיזור של פטה עיזים על הירקות המוכנים יעשה להם מדהים.

>> הנה, פה יש ברוקולי בתנור גם עם פרמזן וגם עם קליפת לימון

ברוקולי צלוי (צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל)
ברוקולי צלוי|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

3. חרדל

לחרדל יש את כל מה שצריך בשביל לשדרג ירק, כל ירק, שנכנס לצלייה בתנור. ערבבו את הירקות (זה כולל תפוחי אדמה, כן?) עם תערובת של שמן זית וחרדל והם יתקבלו מצוינים. הוסיפו לזה מעט דבש, ובכלל תפילו את כולם. ואם אתם בעניין שגם המרקם יהפוך למשחקי - עשו את זה עם חרדל גרגירים (אנחנו פחות אוהבים). 

>> אגב תפוחי אדמה וחרדל, זה המתכון הכי טוב שלנו לתפוחי אדמה בתנור, ונחשו מה יש בו.

4. זיגוג

אם תוסיפו לשמן הזית אלמנט מתוק כלשהו, כמו דבש או סירופ מייפל, לפני שאתם מערבבים איתו את הירקות - תקבלו אחרי הצלייה ירקות מושלמים עם מעטה קרמלי מטמטם, או במילה אחת - זיגוג. עם תפוחי אדמה זה עובד פגז (מזכירים לכם את תפוחי האדמה האלה, של רון יוחננוב), גם עם קולרבי או לפת. במקרה של ירקות יותר עדינים כמו ברוקולי זה פחות מתאים.

תפוחי אדמה בחמאה ודבש (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
תפוחי אדמה בחמאה ודבש|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5. רוטב לסלט

מה קשור רוטב לסלט לירקות צלויים? קשור, לגמרי קשור. נסו לטפטף את הברוקולי הצלוי שלכם, למשל, קצת מהוויניגרט שהכנתם לסלט, ותראו שהם מסתדרים יחד יוצא מגדר הרגיל. 

הנה כמה מתכוני ירקות צלויים שאנחנו אוהבים במיוחד

המתכון המנצח שלנו לירקות בתנור

ירקות צלויים בבלסמי

ירקות שורש בתנור

אנטיפסטי לעצלנים

ירקות בתנור של אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כל שולחן חייב כזה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בתיאבון!