העולם הקולינרי מזמן פרץ את כל הגבולות המוכרים. תמו הימים בהם היינו הולכים לברים כדי לאכול שניצלונים וצ'יפס ולמסעדות שף כשרצינו ארוחה לתפארת, ואנחנו שמחים לנפץ מיתוס נוסף: יקבים הם אמנם מקום בילוי מושלם לחובבי יין באווירת טבע פסטרולית, אבל אם חשבתם שזה כל מה שתקבלו שם, פספסתם את הממו. היקבים של היום מציעים גם מנות משובחות שמותאמות ומשלימות בצורה מדויקת את חווית הטעימות, ולא - הם לא מסתפקים רק בפלטת גבינות, איכותיות ככל שיהיו. 

הנה כמה מהיקבים הפופולאריים ע"פ מדד ontopo שבהם תוכלו ליהנות מחוויה קולינרית מיוחדת וטעימה להשלמת חוויית היין.

יקב נטופה

יקב נטופה  (צילום: אסף קרלה)
יקב נטופה|צילום: אסף קרלה

יקב נטופה הוקם בשנת 2006 ומציע יינות אלגנטיים המתאפיינים בגוף מעודן, ניחוחות וטעמים מורכבים. בנטופה הבינו את היתרון שטמון בשילוב שבין קולינריה גבוהה ליקבים איכותיים וחברו לשף המוערך יניב גור אריה, יחד הם רקחו ארוחה בסימון "כל יין נפגש עם הביס המושלם". מדובר בארוחה הכוללת 5 מנות ביס שהותאמו לסוג היין בטעימה, כך שהאוכל משלים את חווית הטעימה, כאשר אל השולחן מוגשות בזו אחר זו מנות שף מותאמות ליין לצד לחם כפרי, שמן זית וזיתים.

לדוגמה, טעימת יין מסוג לאטור לבן יתחבר לביס ה"עשבוני", כאשר המנה זו ברוסקטה עם ארטישוק וטחינת עשבים.  החיבור של היין למנה מתבטא בכך שהחמיצות של היין מאזנת את שמנוניות המנה ובכך היין הופך להיות רכיב מעניין בביס. 

דוגמה נוספת היא שילוב על בסיס חיבור של תבלינים, היין הוא תל קאסר אדום, והמנה היא מג'דרה בתיבול ראס אל חנות עם בצל מטוגן וגבינה מתובלת. החיבור של היין למנה מתבטא בכך שליין יש רבדים שונים של חריפות, מתיקות ועומק המתחדדים בביס מנחם עם תבלינים "עמוקים" כמו כמון, לצד תבלינים "קלים" כמו מוסקט ותבלינים "חמים" כמו קינמון והגבינה מוסיפה מימד של חריפות. מהצד השני, היין בעל הארומה המתובלת מעניק גוון נוסף לתיבול המנה.

להזמנת מקום

יקב ויתקין

יקב ויתקין הוא יקב משפחתי קסום הנמצא בעמק חפר, בסמוך לגשר הצבים שעל נחל אלכסנדר ובו ניתן לבקר כל השבוע ולבחור בחוויות של טעימות יין מלווה בהסברים ובסיור בחדר החביות וחדר המיכלים.

ביקב ויתקין שמים דגש על האוכל לצד תפריט אמצע שבוע הכולל טעימות יין לצד תפריט של פלטות גבינות לחמים ירקות וגבינות, בימי חמישי ושישי ניתן להזמין מתפריט הטאפאסים המיוחד הכולל מנות כמו: קולרבי צלוי על קרם שורשים, סלט שומר עם פילה מפרי העונה, בראד פודינג של לחם אבוד עם עלי מנגולד מאודים, קרעי מוצרלה פרסקה וסומק, סנייה של כרובית אפוייה בטחינה ועוד.

להזמנת מקום 

יקב נווה ירק 

יקב נווה ירק הוקם ע"י מומו שמילוביץ, דור שלישי למשפחה חקלאית ממייסדי הישוב נווה ירק. היקב מתמחה ביצור יין מענבי קריניאן, גרנאש וסירה אותם מגדלת המשפחה. היקב פועל בימי חמישי, שישי ושבת כאשר בימי חמישי מתקיים בר יין, שבו בעבור מחיר כניסה של 100 ש"ח היין חופשי וללא הגבלה. לצד היין יש תפריט אוכל מגוון הכולל מנות כמו קרפצ’יו דג ים, טרטר בקר קולורבי מפוחם ועוד.

בסופ"ש תוכלו ליהנות מאירוח הכולל טעימה של 5 יינות ממגוון יינות היקב ובליווי פלטת גבינות, עגבניות, זיתים ולחמים טריים במחיר של 120 שקלים לאדם ובנוסף, ליקב תפריט אוכל הכולל מנות קטנות שמחמיאות ליין כמו ברוסקטה דלעת עם סקורדיליה, ברוסקטה דג כבוש עם הדרים ולמון גראס, מנת רוסטביף בצ'ימיצ'ורי הבית ועוד. 

להזמנת מקום

יקב הרי גליל

בגליל העליון, סמוך לקיבוץ יראון, נמצא יקב יקב הרי גליל שפועל עם הטבע ויוצר יחסים ברי קיימא עם האדמה והכרמים הצומחים מתוכה. ביקב תוכלו לעשות סיורים וטעימות ובימי שישי מתקיים בראנץ' בניצוחו של שף השף והבעלים של קייטרינג ״תרבחו״ אלמוג סבג. שף סבג מספק אירועי בוטיק עם הקפדה על הפרטים הקטנים והחיבור בינו לבין היקב נוצר מההבנה שהיקב יכול להפוך למוקד קולינרי מוביל.

הבראנצ'ים העשירים והמגוונים מתבססים על חומרי גלם עונתיים ומשתנים כל הזמן. לדוגמה, את הארוחה תפתחו עם מרקים משתנים כמו עגבניות , מניסטרונה, עדשים ועוד, לאחר מכן תקבלו סלטים מגוונים וטריים ולחמים שונים ומאזטים כמו  סלט ארטישוקים צלויים, קרם חציל ולאבנה וזעתר טרי, סלט קולורבי פקאנים מסוכרים ואגוזי לוז, סלקים אורגנים בוינגנריט של עצמם, חמאת כמהין בהכנה אישית, שלל גבינות, כרוביות אפויות במלח גס ועוד.

יקב הרי הגליל (צילום: יחסי ציבור)
יקב הרי הגליל|צילום: יחסי ציבור

להזמנת מקום

יקב אסף

בלב רמת הגולן נמצא קדם כפר יין יקב אסף, פרויקט משפחתי לתיירות חקלאית שבו נמצא היקב. ביקב ניתן ליהנות מטעימות יין בהדרכת אחד מבני המשפחה וצוות היקב ואפשר לשבת בחצר היקב תחת האקליפטוסים מול הנוף של רמת הגולן.

ולא ישאירו אתכם רעבים כאן. עדי קדם אלון, הבת הבכורה במשפחה היא שפית במקצועה, ויחד עם צוות המטבח הם יוצרים מנות עונתיות תוצרת בית כמו לחמי מחמצת ומאפי בריוש וטאפאסים מיוחדים במינם. באמצע השבוע מתקיימת סעודת Wine to Table שמורכבת מ-7-8 מנות "טאפאס" מקומיות כולל דגים הנכבשים במקום, נקניקים ממשקי הבקר של רמת הגולן, ירקות עונתיים, גבינות ממגבנות שכנות ומתוקים.

לסעודה מגיעים בין 12:00 ל-13:00, לאירוח של כשלוש שעות שבהן מתחילים ביין וגבינות, ממשיכים לסיור מודרך ביקב וטעימות יין, סעודת טאפסים לצד יינות היקב ולסיום קפה ומשהו מתוק! עלות האירוח לאדם היא 245 ₪ לאדם.

להזמנת מקום

יקב אולו

יקב אולו, פרי יצירתם של הילה ואמיר אולו, נמצא במושב גבעת ישעיהו. זהו יקב בוטיק מקומי, המייצר את היינות שלו מכרמי האזור, בשיטות ייצור הנשענות על תרבות היין הישראלית המתחדשת, לצד מסורות וותיקות ממחוזות עולם היין הישן. בעיקר צרפת, איטליה, ספרד ופורטוגל.

ביקב מאמינים שיין טוב חייב להיות מלווה באוכל משובח וכך, לצד היינות ביקב, בנו תפריט באופן שידגיש את טעמי היין ויעצים את החוויה הכללית. התפריט כולל מבחר פלטות, כאשר לכל פלטה היינות המתאימים לה, אך ניתן גם לבחור ולשלב בין המאכלים ליינות.

בין הפלטות הקיימות תמצאו את "נופי פרובאנס" שכוללת קרואסון חמאה, ריבת הבית, גבינות, פירות העונה וסיגר גבינות לצד סלט עלים עם גבינה כחולה ואגוזי מלך. לפלטה הזאת ממליצים ביקב לחבר ליינות לבנים יבשים או רוזה.

פלטה נוספת היא מראדונה & מסי הכוללת 3 אמפנדס (תרד,גבינה ובטטה) ומטבל יוגורט נענע, עם סלט בואנוס איירס, פלפל קלוי, עגבניה, גמבה, בצל סגול, זיתים וגבינת פטה. לפלטה זו ממליצים ביקב לשלב עם מבחר יינות אדומים. כמו כן, ביקב תמצאו פלטות נוספות, תפריט פיצות, פרנץ' טוסט מושחת במיוחד וקינוחים נוספים.

הזמנת מקום

יקב לטם

יקב לטם הוא יקב אורגני שבו מאמינים בתהליך אנרגטי שבו מושמע ליין מוזיקה 24 שעות ביממה ותאמינו לנו, אין דבר שמוזיקה טובה לא יכולה לשפר. בלטם מזמינים אתכם לטעימות יין בכל ימות השבוע, ובימי חמישי שישי ושבת המבקרים ביקב יוכלו לאכול מהתפריט של מסעדת מרקטו.

מרקטו זו מסעדת השף של האחים עומרי ונעם שחר שחר שפעלה בבזאר הטורקי בלב עכו ובקיץ, עקב פרעות בעיר נשרפה ונסגרה. בחודשים האחרונים נוצר שיתוף פעולה בין יקב לטם ובין המסעדה כאשר המנות של המסעדה מחמיאות ליין של היקב.

בין המנות בתפריט תמצאו פתיחים כמו סביצ'ה דג ים על ציזיקי ים תיכוני שאותו ממליצים ביקב לאכול לצד יין לואה נובה (סוביניון בלאן(, טרטר בקר וקרקר מחממת שמומלץ עם יין טריו (אדום) או דגים ופירות ים כמו פילה דג ים על ניוקי וחמאת עגבניות שמומלץ עם יין שנורקל (שרדונה – כתום). בנוסף בתפריט פסטות בעבודת יד ובשרים שגם הם מומלצים עם יינות היקב. שיתוף הפעולה מתקיים בחודשים האחרונים וצפוי להמשיך גם בחודש הקרוב, כאשר הצדדים אינם יודעים עד מתי ימשך החיבור, אז תהיו עם היד על הדופק.


להזמנת מקום

יקב  ברבדו

יקב ברבדו הוא יקב בוטיק במרכז וממוקם בליבו של הכרם, אשר קולט את ענבי היין הסמוכים לו דקות ספורות לאחר שנבצרו מתוך האמונה הבלתי מתפשרת שחומר גלם מצטיין באיכותו הוא המקור הבלעדי ליצירת יינות איכות. בברבדו מציעים טעימות וסלסלות פיקניק ובימי חמישי החל מהשקיעה (19:00) ועד 23:00 תוכלו להגיע לבר היין שם ניתן ליהנות מכוס/בקבוק יין לבחירתכם, מוזיקה טובה ואוכל טוב.

בימים אלה בבר היין מוגשים נשנושי בר בקופסת גבינות ממחלבת בוטיק, סלסלת נאצוס, סלסלת עגבניות, טחינה, בוטנים, זיתים, ממרח שמנת. אבל בעוד כחודש, כמזג האוויר יתחמם מעט בר היין יחזור למתכונת הפוד טראקס, כאשר מדי שבוע מתארח פוד טראק אחר, החל ממעשנות בשרים, משאיות שדוגלות באוכל שהוא "פארם טו טייבל" ומתבסס על חקלאות מקומית, המבורגרים ואוכל רחוב כמו עראייס ותפוחי אדמה לוהטים.

יקב ברבדו (צילום: בן פיירו)
יקב ברבדו|צילום: בן פיירו

להזמנת מקום

יקב בת שלמה

יקב בת שלמה מציעים סיורים וטעימות המציגים את הכרמים שלנו, היערות ושמורות הטבע, תוך היכרות עם העלייה הראשונה על הקרקע של הברון רוטשילד, והקמת הכפר ההיסטורי בשנת 1889.

לצד חווית טעימות היין הכוללת מבחר גבינות, פירות וירקות עונתיים מהחווה האורגנית ומנה משתנה מהמשק תוכלו לבחור בארוחת שף אישית המתאימה למינימום 10 אנשים. הארוחה עשירה המכילה בתוכה כ-9-11 מנות, קינוחים שעושים במקום ושתיה חמה. הארוחה מלווה ביין היקב ובלחם הנאפה במקום.

תפריט הארוחה נבנה יום לפני האירוע, הסיבה היא שהמטבח ביקב עובד עם המשק האורגני במושבה ועם דגי ים ולא דגי חוות. יום לפני האירוע ביקב יודעים איזה חומרי גלם יש אתך הדייג ובמשק ובהתאם השף בונה את הארוחה. סגנון הארוחה מתבסס על ירקות על כל צורותיהם, גבינות בוטיק וכמובן דגים. לפרטים נוספים אפשר לפנות ליקב. את טעימות היין תוכלו להזמין כבר עכשיו, לטובת ארוחת השף הפרטית יש לפנות ליקב.

להזמנת מקום