כמה אביזרים ומכשירים חשמליים יש לכם במטבח? האם הם מונחים על השיש וחונקים לכם את משטח העבודה או מונחים אחר כבוד בארונות המטבח ובכל פעם שאתם רוצים לעשות בהם שימוש עליכם לקחת כיסא, לטפס עליו ולקוות שלא תיפול עליכם קופסת הסכו"ם ששמרתם מהחתונה?
תרגישו בנוח, זה הסיפור של כולנו. מה לעשות שמטבח הוא מקום שמבשלים בו אהבה, ואהבה דורשת לא מעט אביזרים נלווים. השאלה החשובה היא מה *באמת* צריך ומה אפשר לשים בצד, ולשם כך פנינו לאפרת ליכטנשטט - מכורה לרשתות החברתיות ולעוגות שמרים, בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום" מזה עשור, מבשלת, מצלמת ואוכלת לפרנסתה, כותבת ומצלמת את מדור האוכל בעיתון "מקור ראשון" ומייצרת תוכן קולינרי לחברות מסחריות - כדי לקבל את מוצרי החובה שתופסים לה מקום בשיש.
מגררת מיקרופליין
מיקרופליין הוא העוזר הסודי שלכם במטבח, שמשדרג דברים קטנים אבל חשובים ובעיקר קריטי במקרים שנדרשת גרידת לימון או גרידת תפוז. מגררת מיקרופליין היא המגררת הכי דקה שיש (שהיא, אגב, פטנט רשום), שהחורים שלה נחתכו על ידי לייזר והם דקים וחדים ויכולים לגרד קליפות בצורה מושלמת, והכי חשוב - רק את החלק החיצוני, כמו שכל כך חשוב בעוגות. עוד היא מגרדת מושלם: פרמזן, אגוז מוסקט וג'ינג'ר. מתכון לדוגמה: עוגת תפוזים.מנדולינה
כלי שחותך ירקות לפרוסות דקיקות, שיכול לחסוך לכם שעות במטבח וגם להגיע לתוצאות שקשה מאוד להגיע אליהן עם סכין רגילה. מושלם לפרוסות תפוחי אדמה לגראטן ובכלל לכל ירקות השורש הקשים, או לירקות שרוצים לחתוך דק למוקפץ. מתכון לדוגמה: עוגת תפוחים.מיקסר יד
לאחרונה התאהבתי במיקסר יד, ולא כי הוא מחליף את המיקסר העומד (שאני לא יכולה בלעדיו) אלא דווקא כי הוא מחליף את המטרפה. המיקסר הידני גורם לכל העוגות הבחושות שלי להיות אווריריות יותר, וחוסך לי עבודה וזמן. מתכון לדוגמה: עוגת לימון קלה ומטריפה.מג'ימיקס/נינג'ה
ללא ספק מכשיר שאני לא יכולה בלעדיו. פסטו, בצק פריך, נוטלה ביתית, חמאת בוטנים, ממרח עגבניות, ממרח סלק - אין מכשיר שעובד יותר קשה על השיש שלי. אם אתם צריכים להשקיע במכשיר אחד יקר וטוב - לכו על מעבד מזון, אין לו תחליף. מתכון לדוגמה: חמאת בוטנים וחמאת קשיו משובחת.מדיח כלים
נכון, זה לא כלי מטבח, אבל בלי המדיח כנראה שלא הייתי עובדת בעבודה שלי. אני ממלאת שלושה-ארבעה מדיחים ביום, וזה לגמרי "גיים צ'יינג'ר"! מתכון לדוגמה, שמלכלך מלא כלים.