אם לימון מוסיף המון, אל תתנו לנו להתחיל לדבר על בצל (מזל, כי אין לנו גם חרוז מספיק טוב עבור הבדיחה). בצל קצוץ הוא ככל הנראה המרכיב הראשון והבסיסי באינסוף מתכונים חיוניים, ממרקים ורטבים ועד מנות פסטה, מוקפצים ועוד. זה נכון שלרוב הוא מושלך למחבת חמה לטובת טיגון, אבל יש חשיבות גם לדרך בה אנחנו מקלפים וקוצצים אותו. במהירות, ביעילות ועם כמה שפחות דמעות.
הנה המדריך המקוצר אך היעיל לחיתוך בצל כמו המקצוענים. ראשית, חשוב להבין: ככל שתעשו את זה נכון, חכם ומהיר יותר – כך גם תפחיתו את כמות הדמעות ולכן זה הזמן להתקדם.
מה צריך?
בצלים
קרש חיתוך
סכין שף
השלבים:
1. חתכו את החלק העליון של הבצל ופרסו לשניים.
בעזרת סכין שף חדה, פורסים כחצי סנטימטר מהחלק העליון של הבצל וזורקים.שימו לב שאתם מסובבים את הבצל סביב הסכין, ולא ההיפך. כעת ניתן להפוך את הבצל על חלקו השטוח ולחצות אותו בצורה אנכית. הקפידו לחתוך את הבצל עם הקווים הטבעיים שלו (לאורך ולא לרוחב).
**טיפ: אם בכוונתכם להשתמש רק בחצי מהבצל, השאירו את הקליפה ועטפו את החצי בניילון נצמד.
2. הסירו את הקליפה
הסירו והשליכו את הקליפה. קצצו אנכית. קחו חצי בצל אחד, הניחו אותו על חלקו השטוח על קרש החיתוך. החזיקו את הקצה, וחתכו בזהירות אנכית, כשאתם מקפידים שלא לפרוס עד הסוף - כלומר שפרוסות הבצל עדיין מחוברות בקצה אחד.
***טיפ: השאירו את צד השורש שלם כדי להקל על הקיצוץ.
3. כעת קצצו אופקית
סובבו את הבצל ופרסו את הבצל בצורה אופקית.
טיפ: ככל שהחתכים האופקיים והאנכיים הראשוניים קרובים יותר זה לזה, כך הקוביות קטנות יותר.
ולא נשאיר אתכם בלי השיטות הכי טובות לחתוך בצל בלי לדמוע
ערפו לו את השורש וזרקו אותו מיד לפח
שורש הבצל הוא החלק המכיל את הגז השורף שנמצא בבצל. חיתכו את השורש והשליכו אותו מיד לפח ורק אז קלפו את הבצל והכינו ממנו מה שבא לכם. בתאבון.הקפיאו אותו לפני שאתם מתחילים לחתוך
הקפאת בצל גורמת לגזים הכלואים בתוכו להגיב באיטיות, כך שבמקום להגיע אליכם לעיניים הם כבר מוצאים את עצמם עמוק בתוך מרק טעים על האש.להבה יונקת את הגז הצורב, אז תדליקו נר והתחילו לקצוץ
בכוחה של הלהבה לבלוע ולינוק את הגז הצורב שיוצא מהבצל, ובלי קשר לדמעות ולצריבה תודו שזה ממש מגניב להכין אוכל לאור נרות ולדמיין שאתם האדם הקדמון ושהמטבח שלכם הוא בכלל מערה. לא? זה רק אנחנו? טוב נו...אם אין לכם בעיה להיראות מגוחך השתמשו במשקפת שחייה
מצד אחד אתם הולכים להראות הכי אידיוטים בעולם ומצד שני העיניים שלכם ישארו יבשות. בחרו אתם מה עדיף לכם וקחו בחשבון שכשמדובר בכמות גדולה של בצל זו הדרך הבטוחה והיעילה ביותר שנמצאה עד היום.חתכו אותו תחת מים זורמים. מסובך, אבל עובד
סבתא שלנו נשבעה שהשיטה הזאת עובדת למרות שאין לנו כ"כ מושג איך אפשר לראות את הבצל אם נשפכים עליו מים מהברז ללא הפסקה. נו שויין, כנראה שצריך מיומנות של 30 שנה בשביל להצליח. בהצלחה.