מי שמעדיף את הסופגנייה שלו מתוקה באקסטרים וצעקנית לא צריך אותנו – יש שלל רשתות שישמחו למכור לו את הסופגניות מהסוג הזה, ובשפע. ברשימה שלנו תמצאו סופגניות יחידות ומיוחדות, חד-פעמיות ומעולות, אבל גם כמה שמגיעות רק עם ריבה או ריבת חלב, מצפון הארץ ועד דרומה. כאן המצוינות היא שם המשחק, ובין סופגניית הפרג, סופגניית הקרואסון, הספינג' המלוח במילוי מוח מבושל וסופגניית הפיסטוק הבודדה שהצליחה להשתחל פנימה – אנחנו בטוחים שתמצאו את הדרך שלכם לחגיגות חנוכה 2022 ששוות את הקלוריות.
פז גויגון
השם פז גויגון עלה אצל כל יודעי הדבר בתחום הסופגניות, אלה שמתוקים הם חלק משמעותי בחייהם ויודעים לזהות כוכב עולה כשהם פוגשים אחד. גויגון, בת 30, היא קונדיטורית במשך יותר מעשור, ובשנים האחרונות עושה זאת באופן עצמאי. אחד הפיקים המשמעותיים ביותר שלה הוא חנוכה, שבו היא מציגה קולקציית סופגניות נרחבת מאוד ביחס למישהי שפועלת ממטבח ביתי, והכל בעבודת יד ומחומרי גלם איכותיים. בשלוש השנים האחרונות – בין השאר בגלל הצורך בגיוון בתקופת הקורונה והתחרות שגדלה בעולם הקונדיטורים הביתיים – היא החלה להציע גם מארזים של סופגניות מלוחות במילויים שונים.
האטרקציה המסקרנת והטעימה ביותר בקולקציה של השנה היא הסופגנייה במילוי קרם גבינת שמנת, בזיליקום, כמהין וסלמון מעושן, ואם בכל זאת תרצו להישאר בתחומי המתוק תוכלו ליהנות מסופגנייה עם ריבה שפז מכינה בעצמה ומילוים כמו בנופי, קורנפלקס עם חלב, תותים וקצפת וכמובן פיסטוק, הבייגלה מלוח של 2022.
אור יוסף (Oryosss), קיבוץ ארז
אומנם הפטיסרי ובית הקפה של הקונדיטורית אור יוסף בקיבוץ ארז לא מאוד מוכר לקהל הרחב, אבל הוא כבר מהווה מוקד עלייה לרגל לכל מטיילי האזור, כמו גם לפודיז רעבים שמגיעים במיוחד (ולגמרי בצדק).
כיאה למישהי שכל הזמן מחפשת לגוון ולהפתיע בקולקציית המאפים וקינוחי הוויטרינה שלה, גם בקולקציית הסופגניות מציגה אור שני חידושים מעניינים במיוחד: הראשון אומנם לא מתוק אבל נראה כמו משהו ששווה טעימה – סופגניית לאבנה ודואה מלוחה עם סחוג תימני, עגבניות מיובשות ואבקת סלק; והשני הוא לא סתם בגזרת המתוק אלא עמוק בתחום המתוק המוגזם: סופגניית בזוקה ממולאת בגנאש ורוד בטעם בזוקה, עם סוכריות מלמעלה וכמובן שגם מסטיק.
קיבוץ ארז (כדאי להתעדכן טלפונית או באינסטגרם בשעות הפתיחה)
ללוש בייקרי, קיבוץ בארי
מתברר שחנוכה הוא חג שמאוד אוהבים בדרום, בדגש על עוטף עזה ואשכול. מקיבוץ ארז של אור יוסף נדרים מעט לקיבוץ בארי, הישר לקונדיטורית ללוש של יקי שגיא, שם נמצא את אחת הסופגניות המיוחדות ביותר שנתקלנו בהן השנה.
חברים, מדובר בפרג! העוכרים יאמרו: לא ייאמן שכל מה שניסינו להימנע ממנו בפורים מגיע אלינו בתוך סופגנייה בחנוכה, החובבים יקפצו עד השמים משמחה. בללוש מספרים שהם מושפעים מאוד ממסורת הקונדיטוריות האוסטרו-הונגריות, שבהן מככב הפרג, ובהתאם אליה יצרו סופגניית בריוש פרג שמעליה ציפוי קרמבל עדין, גרידת לימון ותפוז והל. חובבי הז'אנר – עוטו בהמוניכם!
קיבוץ בארי, להזמנות: 054-7918946
ניחוחות חיים, נתיבות
ברייקינג ניוז: נתיבות היא יעד קולינרי נהדר שסוף-סוף זוכה לתהילה הראויה לו, וזאת בזכות לא מעט אנשים טובים שהפכו לשגרירים של העיר בסצנת הקולינריה הישראלית. בראש האטרקציות הקולינריות בנתיבות ניצבת קונדיטוריית ניחוחות חיים של חיים דמרי, ולא סתם ממליצים לסיים אצלו את הסיור הקולינרי בעיר ולא להתחיל, כי אם תתחילו שם לא תרצו להמשיך לשום מקום אחר.
לקראת חנוכה מציע דמרי סופגנייה מעניינת במיוחד – סופגניית ערמונים עם קרם פטיסייר, מחית ערמונים ושאט של אספרסו. אם במקרה אינכם מחובבי הערמונים – קודם כל חבל, ודבר שני, תוכלו ליהנות גם מיותר מעשרה סוגים נוספים, מיוחדים לא פחות.
N19, אשדוד
אם אתם אוהבים לערבב שמחה בשמחה ונמנים עם חובבי הז'אנר (המצומצם) של סופגניות בשריות ובשרניות, כדאי שתיקחו את זה לקצה ותנסו את הקולקציה של קצביית N19 האשדודית. בשל מורכבות חומרי הגלם וההיצע החריג הסופגניות שם מוכנות על המקום, כלומר: תזמינו ורק אז יכינו לכם את הסופגנייה.
בקולקציה תמצאו בין השאר סופגניית כבד אווז ברוטב בייגלה מלוח ובצלי שאלוט, ספינג' מלוח במילוי מוח מבושל, סופגניית שורטריבס עגלה בבישול ארוך עם איולי שום וצ'ימיצ'ורי וגם סופגנייה ממולאת בפטה כבדים עם ריבת בצל ודובדבנים. נו, לפחות זה מתוק.
קפה קדוש, ירושלים
הסופגניות מעשה ידיהם של קרן ואיציק קדוש בירושלים כבר שנים גורמות לחובבי הבצק המטוגן מכל רחבי הארץ לעלות לרגל לעיר הבירה, ולעמוד בתור כמו גדולים ללא קשר למזג האוויר. כמיטב המסורת אין לקדושים קולקציה קבועה, אבל יש כמה סופגניות שסביר להניח שתמצאו בכל יום בתקופה הזו בשנה. אחת מהן, המומלצת ביותר מבחינתנו, היא הפקאן-קרמל, שהיא לכאורה פשוטה אבל מציגה טעמים ושילובי טעם פשוט מופלאים.
רחלי ור-ניר, ירושלים
זוכת העונה הראשונה של הריאליטי "הקינוח המושלם" פתחה לאחרונה מקום חדש וגדול יותר בירושלים, ליד שוק מחנה יהודה, והפידבקים עד כה מאוד מבשרי טובות. הקינוחים של ור-ניר, גם בתוכנית וגם בפופ אפ שקיימה בשנה שעברה בתל אביב, מתאפיינים מלבד בטעמים טובים גם באסתטיקה מטורפת וביצירתיות, וכך גם קולקציית הסופגניות שלה.
הקולקציה של ור-ניר לחנוכה היא בסיס של סופגניית בריוש עננית למדי עם מילוי של קינוח בר קראנצ'י מבחוץ וקרמי מבפנים. אם תרצו – גרסה חנוכתית לקינוחים המפורסמים שלה. הסופגנייה המסקרנת ביותר בקולקציה היא סופגניית הבזיליים, הכוללת ליים, בזיליקום, קרמל ומסקרפונה.
יפו 103, ירושלים
פיקה, תל אביב
רבים טוענים שהסופגניות של הקונדיטוריה השוודית הן הטעימות ביותר בכל שפע האופציות המוגזם בתל אביב וסביבותיה. אפשר להסכים ואפשר שלא, אבל אין מחלוקת על כך שגם השנה מציעים שם קולקציה נהדרת, ובראשה בולטות שתיים: הראשונה היא הסמלה (semla, לא סמאללה), סוג של סופגנייה שוודית מסורתית עם קצפת וקרם שקדים; והשנייה – סופגניית מוקה אפויה במילוי קרם שוקולד וקפה (לא קפה נמס חלילה, אלא קפה שנחלט במקום). מה צריך יותר?
תושייה 6, דיזנגוף 26 וגורדון 36, תל אביב
פופ אנד פופ בייקרי, תל אביב
הקונדיטור עופר בן נתן, הידיים המופלאות מאחורי היצירות בוויטרינה של הפופ אנד פופ בייקרי, מגיש זו השנה השנייה את הסופגסונים שלו, וזה בדיוק מה שאתם חושבים שזה – סופגנייה מבצק קרואסון קלאסי, מטוגנת ומצופה בתועפות של סוכר. כבר כשלעצמו מדובר במתוק מושלם, ואליו עוד מצטרפים שלל מילויים וקרמים עשירים. הבולט ביותר בקולקציה של השנה הוא הסופגסון איספהאן, במילוי של קרמו פטל, ליצ'י ומי ורדים.
אם אלוהים בירך אתכם בקיבולת מרשימה ותרצו לנסות עוד סופגסונים, הרשו לנו להפנות אתכם לסופגסון ג'אנדויה במילוי קרמו שוקולד ג'אנדויה עשיר ואגוזי לוז ולסופגסון בלונדי עם גנאש שוקולד לבן מקורמל, מלח ים וסוכר קינמון.
הארבעה 28, תל אביב
ההוא מאור יהודה
"המקום ההוא באור יהודה" צץ מדי שנה, כמה שבועות לפני שהחג יוצא לדרך, ומזכיר לנו שבין כל הקולקציות המפוארות של הרשתות הגדולות תמיד תבלוט דווקא האותנטיות של המקום הצנוע והנחבא אל הכלים. בכל שנה מחדש מתעורר הדיבור על התור והריח של "המקום ההוא באור יהודה". אין לו אפילו שם רשמי, בטח לא פרטי יצירת קשר, אבל יש כתובת קבועה (איזה מזל!), והדרך היחידה שלכם לאכול שם היא פשוט להגיע ולעמוד בתור.
מכירים את הקלישאה "הריח המשכר לא משקר"? אז במקרה הזה זה פשוט נכון. שמעו של המקום עובר מפה לאוזן כבר שנים, וכל מבין עניין וחובב סופגניות יודע שכאן הוא ימצא את הסופגניות הזולות וכנראה גם הטעימות ביותר. והיופי הוא שיש שתי אופציות בלבד: סופגנייה רגילה קלאסית או סופגנייה עם ריבת חלב – זה הכל, וזה הכי הרבה בעולם.
העצמאות 47, אור יהודה (אין שעות פתיחה ודאיות, פתוח בעיקר בשעות הערב)
זקס בייקרי, רעננה
המאפייה מרעננה הפכה עם הזמן למקום מאוד מוכר באזור, וחנוכה הוא כצפוי אחד מהפיקים השנתיים שלה. בזקס לא תמצאו מילויים או תוספות מוגזמות, ולכן אנחנו מרשים לעצמנו דווקא כאן להמליץ על מילוי שהשתדלנו להימנע ממנו השנה, והוא הפיסטוק.
בניגוד לכל הקונסטרוקציות ששוטפים לנו איתן את הראש והעיניים לקראת חנוכה, כאן מדובר בסך הכל בסופגנייה פשוטה במילוי קרם פיסטוק, בסיסית כביכול אך מאוד טעימה. נוסף עליה, לשם הגיוון, תוכלו להצטייד במקום גם בסופגניית קרמל, קרם פטיסייר או סופגנייה קלאסית עם ריבה.
דליקפה, חיפה
יש הרבה קונדיטוריות מצוינות וותיקות בחיפה, ואנחנו סומכים עליכם שתמצאו את הדרך אליהן. כאן אנחנו בוחרים להתמקד במקום פחות מוכר בשם דליקפה – מעדנייה ומאפיית בוטיק שנפתחה לפני פחות משנה בהיכל הספורט רוממה, ובעליה הם בעלי רשת המסעדות ויוינו.
במעדנייה תוכלו להצטייד בכל מה שמעדניות יכולות להציע, וזה איכותי ונחמד, אבל אנחנו כאן בשביל הפחמימות, ויש כאן כאלה בשפע: מתוקים ומלוחים, וכמובן קולקציית סופגניות מרשימה שעליה אחראי הקונדיטור רועי לשניאק. מבין כל האופציות, המסקרנת ביותר היא סופגניית הצ'יז קייק, שבתוכה קרם גבינה-פירורים וקולי פטל והיא מצופה בשוקולד לבן וקרמבל שקדים.
דרך פיק"א 69, היכל הספורט רוממה, חיפה
בייקהאוס, נהריה
בייקהאוס היא קונדיטוריה נהריינית שעל כל המאפים הנמכרים בה אחראית צעירה מוכשרת בת 23 בשם שירית עזיזי. הגימיק בסופגניות שלה הוא, כפי שאפשר לראות, שהן לא עגולות אלא מרובעות, וקצת דומות בצורתן דווקא ללמינגטון האוסטרלי. אך לא, אלה סופגניות לכל דבר ועניין.
בקולקציה של עזיזי שישה סוגי סופגניות, והמיוחדת מכולן היא סופגניית הקרם ברולה. למעוניינים בגיוון ניתן למצוא גם סופגניות בטעמי קונפי תותים וגנאש וניל, שוקולד חלב ופצפוצים, טירמיסו עם קרמבל קפה ובראוניז וקרם פטיסייר עם פירות יער.
ליאו בק 64, נהריה