סלט ביצים הוא מנה שמאז ומתמיד הייתה באופנה, וכנראה שלעולם תישאר באופנה. ביסודה היא כוללת ממש מעט מרכיבים - בגדול ביצים קשות ומיונז - ומשם כל אחד מוזמן להמשיך כדרכו. בצל תמיד מתקבל בשמחה, בין שהוא חי ובין שהוא מטוגן (אנחנו בעד מטוגן, והרבה ממנו), ואפשר להוסיף גם מלפפון חמוץ, חרדל (נסו דיז'ון!) או בצל ירוק קצוץ. וזהו? לא, לא זהו. כי היום אנחנו עם שדרוגים אחרים ויצירתיים יותר שאתם מוזמנים לנסות בסלט הביצים שלכם, ואז הוא לא יהיה רק הסלט הכיפי שרץ במשפחה כבר שלושה דורות, אלא חתיכת מנה מגניבה שאלתרתם בגאונותכם כי רבה.
אבוקדו
ביצים ואבוקדו הולכים כל כך טוב ביחד, שאנחנו מתפתים להפציר בכם ללוות כל מנת ביצים מכאן ואילך בכמה פרוסות של אבוקדו בשל וטוב. המרקם הקרמי מתאים בדיוק, הטעם האדמתי גם, וישנה גם תוספת השומניות האבוקדואית הנעימה, שמאפשרת להפחית קצת במיונז. נכון שהרבה פעמים מוסיפים ביצה קשה לאבוקדו? אז הגיע הזמן להוסיף אבוקדו לביצה קשה.
שמנת חמוצה
במקום מיונז, או בנוסף לו. השמנת תשמור על המרקם החלק והנעים שמוסיף המיונז, אבל תעשה את זה באופן עדין ואצילי (ויהיו שיאמרו טעים) יותר. מבחינה קלורית יש כאן רווח נקי, ואם תשאלו אותנו - המנה שמתקבלת היא לא בדיוק סלט הביצים הקלאסי, אבל היא סלט ביצים שתרצו שיהפוך לקלאסי, בטח בחודשי הקיץ.
צזיקי
בהמשך לשמנת החמוצה, אפשר בהחלט להחליף את המיונז בצזיקי, שהוא תערובת של יוגורט יווני (כלומר בעל אחוזי שומן גבוהים יחסית), מלפפון, שום ועשבי תיבול. מקליל מקליל, ואם אתם בעניין של אוכל יווני - אתם תמותו על זה.
צלפים
כף אחת של צלפים על כל הקערה, לא יותר (ואפילו פחות) - זה מה שצריך בשביל שמדי פעם יתגנב לביס איזה מפץ אוממי מלוח-חמוץ-טעים, שיעשה את המנה. אגב, אל תהססו לקנות צנצנת של צלפים. אחרי השימוש הראשון הצנצנת יכולה להחזיק במקרר אפילו שנה.
פסטו
נשמע מוזר? אנחנו מסכימים, אבל תחשבו על זה ככה: פסטו הוא הרי תערובת של בזיליקום, צנוברים, פרמזן ושמן זית - 4 מרכיבים שכל אחד מהם בנפרד וכולם ביחד יכולים לפתוח אופקי סלט ביצים חדשים. איך עושים את זה? פשוט מחליפים כף אחת מהמיונז בפסטו (אפשר יותר, אבל בואו קודם נראה שאתם מסתדרים עם כל הירוק הזה).
עגבניות מיובשות
עגבניות מיובשות קצוצות ישדרגו את סלט הביצים שלכם גם בטעם וגם במראה. תחשבו על הפיסות האדומות שישברו את המראה הכל אשכנזי הזה, ואז על נקודות הטעם המרוכז והאינטנסיבי (ע"ע צלפים) בתוך המנה הקרמית הרגועה.
אבקת קארי
טיפה מהפכני, אבל ממש ממש טעים. הקארי יוסיף לסלט הביצים מתקתקות מעושנת וצבע כורכומי מקסים, וכל עוד תקפידו לא להוסיף ממנו יותר מדי - הוא לא יאפיל על הביצים אבל כן יקפיץ למעלה את טעמן. הולכים על זה? מומלץ לערבב את הקארי עם המיונז, ולא להוסיף אותו כשהסלט כבר מוכן.
טבסקו או סרירצ'ה
גם טבסקו וגם סרירצ'ה יוסיפו לסלט הביצים שלכם חריפות קלה וטעם ייחודי שהולם מאוד מאכלי ביצים. חדשים בתחום? התחילו עם כפית אחת של סרירצ'ה או כמה טיפות בודדות של טבסקו, כדי שלא יאפילו על הטעמים של הסלט. אפשר לערבב אותם עם המיונז כמו במקרה הקארי, כדי שהתיבול יהיה אחיד, או דווקא לטפטף על המנה באופן ספורדי - כך תוכלו ליהנות מביסים לא אחידים בחריפותם שזה קסם בפני עצמו.
סלמון מעושן
אתם לא צריכים אותנו בשביל לדעת שסלמון מעושן הולך נהדר עם ביצים, בטח כבר ניסיתם את השילוב הזה בחיים, במנות כמו אגז בנדיקט או בתוך בייגל. תוספת הסלמון גם תהפוך את סלט הביצים שלכם לארוחה שלמה ומאוזנת בפני עצמה. מה שכן, יש מצב שתצטרכו להפחית קצת במלח, כי הסלמון מלוח למדי כשלעצמו.