סיר אורז זה משהו שתמיד טוב שיש במקרר. כשיש סיר אורז במקרר המרחק לארוחה קלה הוא קצר - אפשר לערבב אותו עם סלט, להכין ממנו לביבות, להקפיץ עם כמה ירקות ועוד הרבה מאוד אפשרויות. השאלה שהיום על הפרק היא כמה זמן תקין לשמור את סיר האורז במקרר, לפני שמכריזים שהגיע זמנו לעבור לגן העדן של האורזים ולפנות מקום לסיר טרי וחדש. אז דבר ראשון, לחסרי הסבלנות - התשובה הרשמית היא 3-4 ימים.
ואם אתם לא בטוחים מתי הכנתם את האורז? הרי אורז מבושל לא נוטה להפגין סימני ריקבון מובהקים כמו ריח רע (אלא אם יש בו מרכיבים נוספים כמו בצל מטוגן).
אז איך יודעים אם האורז עדיין טוב?
- יובש. מרגע שאתם מכינים אורז הוא הולך ומתייבש בכל יום שעובר עליו במקרר. לכן גם מומלץ לחמם אורז עם קוביית קרח, שתחזיר לו את הלחות. אם אתם מרגישים שגרגירי האורז שלכם כבר יבשים וקשים לחלוטין - כדאי לשקול לשחרר אותם לחופשי (כלומר לפח). אגב, אחסון בכלי אטום יאט את התהליך הזה, ולכן מומלץ.
- זמן מחוץ למקרר. שהות מחוץ למקרר עושה רע לאוכל מבושל, ובכלל זה לאורז. הסביבה העשירה בלחות מעודדת צמיחת חיידקים, ואומנם ההכנסה למקרר מאטה אותה אבל לא עוצרת אותה לחלוטין. אז אם אתם רוצים להיות בצד הבטוח - אם השארתם אורז מחוץ למקרר ליותר משעתיים, פשוט זרקו אותו.
- חימום חוזר. עוד דבר שחיידקים אוהבים זה חימום חוזר של מאכלים. תמיד עדיף לחמם רק את הכמות שברצונכם לאכול, ולא להחזיר למקרר אוכל שכבר חומם. מה גם שתמיד אפשר להוסיף עוד כמות לחימום, ואילו הפעולה ההפוכה לא אפשרית. חיממתם את האורז מהמקרר ולא סיימתם אותו? עזבו, חבל להסתכן. זרקו אותו לפח, ובפעם הבאה זכרו לחמם רק את הכמות הנדרשת.
מיותר לומר שאם האורז מדיף ריח לא טוב - סביר להניח שהוא מבלה במקרר כבר פרק זמן נאה, אבל האמת היא שלא משנה כמה זמן הוא כבר שם, כנראה הגיעה העת להיפרד ממנו לשלום.
ואגב, אורז יכול לעבור הקפאה בכיף, אז אם הכנתם כמות גדולה ופתאום אתם לא בטוחים שתוכלו לחסל אותה בכמה ימים - פשוט תקפיאו חלק. מבטיחים שיהיה בסדר.
וכמה זמן ביצה קשה מחזיקה במקרר?