יודעים מה טוב יותר מארוחה במסעדה? ארוחת טעימות. כזו שאפשר לטעום מהכול ולא לחוש חלילה FOMO, שמא פספסתם איזו מנה שווה בתפריט. אחרי הכול, עד שפיניתם לעצמכם ערב מהחיים העמוסים שלכם - אתם רוצים להרגיש שלא נשמטה איזו חוויה על הדרך.
ובכן, סידרנו לכם ערב. או כמה ערבים, אם תרצו. 8 שפים ושפיות נחשבים הרכיבו ארוחת טעימות שווה במיוחד שכל אחת מהן בנויה מכל התחנות החשובות בחייהם + קוקטיילים כמובן שיהיה עם מה לשתות את הסיפורים המעניינים. הנה כמה מהארוחות, ולא פחות חשוב - מהסיפורים מאחוריהן.
משתה הבצקים של שף ארז קומרובסקי
מלך הלחמים הבלתי מעורער של ישראל, האיש שחיי מחומרי גלם עונתיים ועושה פלאים עם הידיים שלו נותן כבוד לאופה הצרפתי המוכר ליונל פואלן. בארוחה בבוסתן שלו במתת, חבר ארז קומרובסקי לחברתו הטובה - היועצת הקולינרית והשפית מאיה דרין והמנה שבחר לדבר עליה היום היא לחם שאור גלילי צרפתי.
מדובר בלחם שארז ומאיה אכלו יחד אצל האופה הצרפתי פואלן בפריז והחליטו שהם רוצים לבנות סביבו את הארוחה.
ליונל פואלן ביקר במאפיה של ארז לפני שנים וארז הכין לכבודו ״משתה בצקים״ באירוע בו השתתפו שגריר צרפת בישראל דאז ומכובדים נוספים. מאז ביקרו מאיה וארז יחד בפריז ואכלו את הלחם אצל ליונל במאפיה - אותה מאפיה בה נהגה מאיה לעבור בכל בוקר כשלמדה בפריז.
ארוחת הטעימות במסעדה של קומרובסקי תהיה הדהוד של המשתה המדובר, אך הרבה יותר בלאדי ותתקיים בבוסתן של ארז במתת. אם אתם רוצים לאכול את ארוחת הטעימות שלהם הזמינו מכאן
שף ניר צוק: ההתחלה בקרית מלאכי
אתם מכירים את ניר צוק מהטלוויזיה, אולי יצא לכם לאכול במסעדת קורדיליה האהובה שהיתה ממוקמת ביפו ונסגרה לפני כמה שנים, אבל ניר צוק עשה את צעדיו הראשונים כטבח דווקא בבית קפה בקרית מלאכי, מאמינים? המנה שהוא בחר לבשל היא קרפ פטריות שחורות שמסמלת את התקופה באותו בית הקפה. כמובן שהיא עברה כמה גלגולים ושדרוגים, תסמכו על שף צוק.
אם אתם רוצים לאכול את ארוחת הטעימות של ניר צוק הזמינו מכאן
שף מוטי טיטמן: מחווה לרפי כהן ממסעדת רפאל
שף מוטי טיטמן הוא רוקסטאר בעולם הקולינריה. יש לו את מסעדת "מלגו ומלבר" בכיכר הבימה שמאוד מצליחה ובר הג'ונז והאוכל שהוא מבשל זוכה לביקורות מעולות. אבל שף טיטמן לא שוכח מאיפה הוא בא ולא פעם מקפיד לספר שאת תפיסתו הקולינרית, גיבש כשעבד במסעדת 'רפאל'ובהתאם, חלק ממי שהוא קולינרית כולל גם את השף שכוכב הראשון מהראשונים בארץ – רפי כהן.
טיטמן בחר במנת לקרדה טורקית עם זרעי עגבנית מגי, לימון כבוש, ראשד ולחם שרוף על גריל פחמים. המנה מבקשת להגיד תודה לאחד המנטורים החשובים של חייו, עם מחווה למנה המיתולוגית של מסעדת רפאל. בנוסף, אם לא ידעתם את זה על טיטמן, הוא אופה לחמים לאחר שבתקופה שבה חי בניו יורק למד והתמחה באפייה. אם אתם רוצים לאכול את ארוחת הטעימות של מוטי טיטמן הזמינו מכאן
שף אוראל קמחי: המשפחה במשק
אוראל קמחי הוא אמנם שף ובעלים של מסעדת העילית פופינה בנווה צדק בת"א, אבל במקור שייך למשק החקלאי בכפר נחמיה וחיי המשק עדיין מהווים נדבך חשוב בחייו. שף קמחי בחר במנה הנקראת "טלאים ופרחים"– שני הדברים שגידלה המשפחה שלו וכוללת טרטר טלה על איולי לימוני, חלמון כבוש ופרחי בוראז'. בנוסף, קמחי יתייחס גם למנה שזיכתה אותו במקום הראשון בתחרות השף הצעיר ובחר בגרסה עדכנית הכוללת פילה בר ים מאודה ורביולי חציל מעושן.
אם אתם רוצים לאכול את ארוחת הטעימות של אוראל קמחי הזמינו מכאן
שף אורי נבון: החוויה במסעדת משלן בלונדון
הקריירה הקולינרית של שף אורי נבון נעה בין העיר ירושלים לערים אחרות בעולם. עוד לפני שפתח יחד עם השותף שלו אסף גרניט את אימפריית מחניודה שחולשת היום על מסעדות בארץ ובעולם, שף נבון עבד כשנתיים במסעדת משלן בלונדון ולטענתו התקופה שם היתה לא פשוטה, אך מעשירה ומלמדת והיא חלק בלתי נפרד ממי שהוא היום.
המנה שבחר להעביר את המסר של מסעדת המשלן בלונדון זו "התקף לב בכפית" הכוללת פטה כבדי עוף ואווז עטוף חמאת פלפל אורפלי. זו מנה שהיא קלאסיקה מודרנית מאז ימי לונדון ועד היום.
אם אתם רוצים לאכול את ארוחת הטעימות של אורי נבון הזמינו מכאן
שפית אביבית פריאל: המנה שזכתה לביקורת חיובית
לעתים שפים ושפיות עובדים כל כך קשה ומה שמביא לשינוי הגדול עבורם זו ביקורת טובה (או שלילית). במקרה של השפית של מסעדת אוזריה, אביבית פריאל מדובר בביקורת של דניאל רוגוב, שהיה דמות מרכזית בתחום ביקורת המסעדות והיין בישראל במשך שנים רבות.
פריאל בחרה במנת פילה דג ים על עלים ירוקים וחמאת לימון, שמהווה שחזור של מנה מתוך הביקורת המהללת של מבקר המסעדות הקשוח, שבמילותיו המרגשות הפנה זרקור לפריאל כשפית צעירה אי שם בשנות התשעים
אם אתם רוצים לאכול את ארוחת הטעימות של אביבית פריאל הזמינו מכאן
השף דיויד פרנקל: מחווה למסעדה הטובה בעולם
שף דיוויד פרנקל הוא הפנים של מסעדת פרונטו הרבה שנים, והמסעדה שלו זוכה לשבחים רבים. זה בוודאי לא מפתיע שכדי להגיע לרמה הגבוהה ביותר של בישול צריך לעשות סטאז', ופרנקל עשה זאת במסעדה שנחשבת הטובה בעולם, בעלת כוכבי המשלן – מסעדת נומה בניהולו של השף רנה רדזפי.
כדי לתת כבוד למסעדה בקופנהגן פרנקל בחר במנת השראה משם הכוללת לחם שיפון, טרטר בקר וגרגר נחלים. אם אתם רוצים לאכול את ארוחת הטעימות של דיוויד פרנקל הזמינו מכאן