קניתם חזה עוף במחשבה להכין שניצלים או פסטרמה, אבל רצה הגורל ובסוף העצלנות ניצחה, הדחף לפחמימה ריקה זקף את ראשו המכוער ומצאתם את עצמכם זונחים את העוף ומזמינים פיצה. למחרת חזרתם לעוף שבמקרר, אבל פתאום ניקר בכם הספק: אולי הוא כבר לא טוב? אולי הוא מקולקל?
אם הייתם יודעים שהעוף שלכם סיים את ימיו על האדמה ונידון לזריקה הייתם אומנם מתבאסים, אבל זורקים אותו בלי לחשוב פעמיים. מצב הביניים, שבו אתם לא סגורים אם הוא טוב או לא, הוא המצב המייסר באמת. אתם לא רוצים להאכיל את המשפחה שלכם בעוף מקולקל, אבל גם לא לזרוק לפח עוף שהיה יכול להפוך לאחלה ארוחת ערב, רק בגלל טעות בשיקול הדעת.
אז החדשות הטובות הן שאפשר לדעת אם העוף מקולקל או לא. התשובה נמצאת בפרמטרים הבאים.
1. זמן: כמה זמן אפשר לשמור חזה עוף במקרר?
התשובה הרשמית של ה-USDA האמריקאי היא בין יום ליומיים בטמפרטורה של 4 מעלות או פחות. אם עברו יומיים או יותר - אל תסתכנו. אם יש תאריך על האריזה של העוף, פשוט בדקו אותו. אם הוא עבר, היפרדו מהעוף לשלום. אם הוא טרם עבר, המשיכו לסעיפים הבאים.
2. צבע: מה קורה לעוף כשהוא מתקלקל?
הסתכלו על חזה העוף ובחנו את הצבע שלו. אם הוא ורדרד ומלא חיים סביר שהוא בסדר, המשיכו לסעיף הבא כדי לוודא את זה. אם הוא אפרפר או עמום יותר ממה שהיה כשרכשתם אותו - לפח.
3. ריח: איזה ריח יש לעוף מקולקל?
תכלס, זה המבחן החשוב ביותר. אם לעוף אין ריח, סביר שהוא בסדר. אם יש לו ריח חמוץ או חריף, או אפילו סתם ריח לא נעים - תקשיבו לאף שלכם והיפטרו ממנו.
4. המרקם: האם העוף דביק?
המרקם הטבעי של חזה עוף הוא חלקלק. אם במישוש מהיר הוא מרגיש לכם רירי, סימן שעבר זמנו. אם אתם מרגישים כאילו יש עליו שכבה לא מזוהה, ובעיקר אם הוא דביק - מיד לפח.
5. הכי חשוב: אם יש ספק אין ספק
יצא לנו לראות בשלנים שוטפים חזה עוף כי המרקם והריח שלו לא לרוחם. אל תעשו את זה! השטיפה אולי תעזור לכם להיפטר מהמרקם ואפילו מהריח, אבל את החיידקים היא ממש לא מרשימה.