בעולם הדיגיטלי המהיר שלנו, החשיבות של יצירת תוכן מרתק ואיכותי היא גדולה מאי פעם. שכירים, עצמאים, בעלי עסקים או מחפשי עבודה ובעצם כל מי שנדרש לכתוב משהו למישהו - לפעמים אנחנו נתקעים, משהו במשפט לא מתיישב כראוי, המסר שרצינו להעביר באימייל לא בהכרח מועבר כפי שתכננו, שלא לדבר כמובן על כל הנושא של כתיבה שיווקית, מילות מפתח, מיקרו קופי וסטוריטלינג - נושא שבעלי עסקים מכירים טוב מאוד.
בחירת המילים הנכונה, הטמפו המושלם והמבנה האופטימלי עלולה להיות לא פעם מאתגרת, מתישה ומייגעת וזו עוד אחת מהמצוקות האנושיות שהבינה המלאכותית מבקשת לסייע בה.
בעזרת הכלים החדשים ובשימוש חכם ומושכל בהם, ניתן לקצר את זמן העבודה שאנחנו מקדישים לכתיבת משימות בחצי (ואף הרבה יותר!). עם עוזרי כתיבה המופעלים על ידי בינה מלאכותית, יהיה יותר זמן להתמקד בהיבטים חשובים אחרים של העבודה. זמן טוב לצלול לפרטים הקטנים של איך AI יכול להיות האביר שלנו על הסוס הלבן כשמדובר בתחומים שונים של כתיבה.
באיזה נושאי כתיבה AI יכולים לסייע לבעלי עסקים?
כתיבה שיווקית
כל בעל עסק נתקל בשלב מסוים בנושא הכתיבה השיווקית. בין אם מדובר בפוסט שיווקי ברשתות החברתיות, הזמנה לוובינר או הרצאה, תיאור השירות והמוצרים ועוד. כלי ה-AI השונים יכולים לסייע ביצירת סלוגנים וסיסמאות קליטות ומשפטים שנונים שיגרמו לקהל שלנו להתמכר, הוא יכול לעזור לייעל את הקופי עם מילות מפתח SEO וביטויים שיגרמו לגוגל להציע לנו נישואין או לפחות למקם אותנו גבוה בעמוד הראשון ובכך לייצר עבורכם מעורבות משופרת ונוכחות גבוהה ברשת.תקשורת עסקית
בין אם אתם שכירים או עצמאים, התקשורת העסקית היא חלק מהותי מהתעסוקה שלכם. מייל לבוס, הצעת מחיר ללקוח, כתיבת מכתב מקדים לקורות חיים, תיאור הניסיון המקצועי בלינקדאין ועוד. בעזרת תובנות מונחות נתונים והבנה של הקשר, AI יכולה לעזור לנו לנסח מסרים ברורים, תמציתיים ומשכנעים עבור כל מצב, מדוחות ועד הצעות וכל מה שביניהם.כתיבת הודעות דוא"ל
בואו נודה בזה; אף אחד לא נהנה לכתוב מיילים. הם רשמיים מדי, סתמיים מדי, או פשוט משעממים. אבל עם AI, אפשר ליצור הודעות דוא"ל מרתקות שמשאירות את הנמענים שלנו להוטים לעוד. בין אם מדובר ביצירת שורת הנושא המושלמת כדי להימנע מתיקיית דואר זבל מפחידה או התאמת המסר שלך לקהלים שונים, AI דואג לך. אפשר להעתיק את המייל המקורי ולבקש מהבינה המלאכותית שתנסח תגובה לפי נקודות עיקריות שחשוב לך שיהיו בתגובה.גיבוש רעיון
מחסום כתיבה יכול להכות בכל רגע, ולהשאיר אותנו בוהים במסך ריק במשך שעות על גבי שעות. הבינה המלאכותית יכולה לקחת גרעין של רעיון, מבולבל ככל שיהיה ולסדר ולארגן אותו ולהציג אותו בדרך הטובה ביותר עבורנו.
אילו כלי AI לכתיבה ישנם?
1. CHAT GPT
Chat GPT או כמו שאני קוראת לו “סבא ג’פטו"
כותבים בצ'אט כמו מי אנחנו רוצים שהוא יהיה "התנהג כמומחה בכתיבה שיווקית…" או "התנהג כמומחה בכתיבה עסקית ו…" ואז את ההמשך של גרעין הרעיון אותו אנחנו רוצים לכתוב. אפשר להוסיף את הטון בו אנחנו רוצים שהדברים יאמרו או את הסגנון, "כתוב בטון מקצועי ובסגנון ידידותי" למשל.
רמת עברית: העברית של סבא ג'פטו גרסה 3.5 (החינמית) עוד לא משהו, כך שיש עוד עבודת שכתוב לאחר מכן. אבל הוא נותן רעיונות נהדרים ויכול להכווין אותנו ליעד.
עלויות: מנוי תמורת 20$ בחודש ואז יש גם פלאגאינים, תוספים, שאפשר לחבר לסבא ג'פטו ובכך לעזור לו להתנהג ממש כמומחה בתחום, החל מיכולות כתיבה ועד להתחברות לאינטרנט.
2. Rytr
"Rytr הוא עוזר כתיבה AI המאפשר יצירת תוכן איכותי תוך חסכון בזמן ועלות. הכלי משמש לכתיבת מאמרים, פוסטים, תיאורי מוצרים, מיילים, תרגומים, ועוד, בהתאם להוראות המשתמש. כמו כן, Rytr מציע מגוון רחב של סגנונות כתיבה, ומאפשר להתאים את הטון והמצב רוח של התוכן. Rytr קל לשימוש, מתאים גם למתחילים, ומאפשר תרגום למעלה מ-20 שפות (כשעברית היא אחת מהן). לאחר בחירת השפה הרצויה, בוחרים בטון אותו רוצים לסוג התוכן אותו בוחרים.
כך למשל אפשר לבקש טון 'אסרטיבי' לכתיבת מייל או לנסח את החלק של השאלות ותשובות בטון 'משעשע'. ואפילו אפשר להגדיר את רמת היצירתיות שאנחנו מעוניינים בה לכתיבת הטקסט.
רמת עברית: בינונית אבל זה בהחלט כלי עזר שיכול לעזור בכתיבה ולעזור לפיית המוזה להגיע.
עלויות: אנלימיטד- 29$ לחודש או 290$ לשנה; חסכוני- 9$ לחודש או 90$ לשנה
3. פולי
אפליקציית פולי תוכננה מראש להיות בעברית וגם הממשק בעברית. האתר והטקסטים כתובים בעברית ברמה גבוהה ויפה, כמעט ואין צורך בעריכה נוספת אחרי שהוא מייצר את התוכן הכתוב. ניתן ליצור כמעט כל סוג תוכן החל ממאמרים, תוכן לעמודי נחיתה, תוכן לסושיאל ומיילים.
בוחרים את סוג התוכן (פוסט, מאמר, אימייל, משימת כתיבה כללית וכדומה) ואת סגנון הכתיבה הרצוי - 'הסברי' או 'סיפורי' 'טכני' או 'אקדמי' ועוד אפשרויות רבות. ואפילו לשלוט על הטון - האם 'אינפורמטיבי', 'ידידותי,' 'בטוח' או 'לא החלטי' מסבירים לו בקצרה על מה רוצים לכתוב.
מחכים מעט והוא כותב לבקשתך עד 500 מילים במנוי החינמי, מדהים!
עלויות: מקצוענים: 200 ש"ח לחודש עבור 200 יצירות; עסקים: 1000 שח לחודש עבור 1100 יצירות; ויש מסלול חינמי קצר למי שרוצה להתנסות קודם לכן.
4. בארד
בדומה לסבא ג'פטו, שהוא של חברת Open AI, גם גוגל פיתחו מודל שפה, בארד.
טרי טרי מהשבוע בארד גם כותב ומבין עברית, ובניגוד לסבא ג'פטו, העברית שלו ברמה טובה, אפילו מאוד טובה. אפשר להיעזר בו לשירים, סיפורים, כתיבה שיווקית, כתיבה יצירתית, מיילים ובעצם הכל. גם איתו אפשר לנהל דו שיח, לבקש שירחיב על תחום מסוים, ואם זה לא מצא חן בעינינו או כתוב בשפה גבוהה מדי, אפשר לבקש ממנו שישכתב את הטקסט כך שגם ילד בן 5 יבין. שדרוג נוסף חדש מהתנור הוא שניתן להקריא את התשובה בקול, ואפשר גם להקליט את הבקשה שלנו.
5. Textwin
Textwin הוא אתר ישראלי שמציע שירותי כתיבת תוכן מגוונים. מטרתו לפשט את תהליך היצירה והעריכה של מסמכי טקסט ואפילו לשכתב לפי מאמר קיים וליצור מאמר חדש לגמרי.
לאחר כתיבת כותרת התוכן ניתן לבצע פעולות רבות כמו יצירת סקשן חדש (שזה יצירת התוכן) לבקש להאריך או לקצר את הטקסט שהוא יצר לפשט להעשיר או גם לשפר את הקיים.
העברית ברמה גבוהה ומאוד מומלץ להתנסות בו.
עלוית: בהצטרפות לאתר מקבלים 2,500 קרדיטים מתנה
תשלום חד פעמי: 80 ש"ח ל 2,500 מילים
מנוי חודשי: 60 ש"ח לחודש ל- 2,500 מילים
לסיכום
מצד אחד, שימוש בכלים מבוססי בינה מלאכותית יכול להאיץ משמעותית את תהליך הכתיבה ולשפר את האיכות הכוללת של התוכן. הם יעזרו להימנע מטעויות דקדוק מביכות, יבטיחו עקביות בטון ובסגנון, ואפילו ישפרו את דירוג התוכן במנועי החיפוש.
מצד שני, ייתכן שיש חששות מסוימים לגבי הסתמכות רבה מדי על סיוע AI. בעוד שכלי כתיבה מבוססי בינה מלאכותית יכולים לעשות הרבה, הם לא לגמרי מחליפים קלט אנושי (לפחות עדיין לא). ככותב, עדיין תהיה לך המילה האחרונה על התוכן המיוצר על ידי כלים אלה, כך שתמיד אפשר לערוך אותו לטעמך.
עוזרי כתיבה מבוססי בינה מלאכותית משנים את המשחק בכל הנוגע לשיווק ותקשורת עסקית. על ידי חיסכון בזמן, שיפור איכות התוכן והגברת הפרודוקטיביות, כלים אלה הופכים במהירות לנכסים חיוניים עבור כותבים בכל מקום. אז למה לא לנסות? ייתכן שתגלו שעתיד הכתיבה בהיר (ויעיל יותר) יותר ממה שאי פעם דמיינתם.
** מיה יהלום, מומחית בטכנולוגיה מעשית, מרצה במכללות, ארגונים ובעסקים, מובילה חדשנות בתחום המדיה החברתית בשילוב בינה מלאכותית.