הרבה מאיתנו עסוקים רוב היום במה לאכול כדי להרגיש טוב, לשמור על המשקל או להיראות יותר טוב, אבל שוכחים שגם ה"איך" חשוב לא פחות מה-"מה". כללי האכילה, על פי גישת הבריאות הטבעית, מלמדים אותנו לאכול נכון על מנת שעיכול המזון יהיה מיטבי. ברגע שאין עומס על מערכת העיכול, הגוף שלנו יותר פנוי לתהליכי הבראה וירידה במשקל ובאופן הזה גם נספוג בצורה טובה יותר את כל אותם ויטמינים ומינרלים שאנחנו זקוקים להם. קבלו את 10 החוקים שישנו לכם את החיים.
אכלו רק כשאתם רעבים
כמה פעמים אתם מוצאים את עצמכם אוכלים כי כולם אוכלים? אם זו ארוחת ערב משפחתית, יציאה עם חברים, חתונה או בריתה? חשוב לשמר את תחושת הרעב הטבעית שלנו. לתחושת רעב אמיתי יש תחושה אחרת מאשר קרקורי בטן. קרקורי בטן הם רעשים של עיכול המזון. רעב זה צורך אמיתי של הגוף בדלק. כשאנחנו אוכלים מתוך רעב אמיתי, העיכול והספיגה שלנו הרבה יותר טובים.לועסים היטב, מרוויחים יותר
כל כך התרגלנו לאכול מול מחשב, עם חברים או תוך כדי צפייה בטלוויזיה. לעיסה טובה היא כזו שגורמת למזון להיכנס לקיבה בצורת נוזל, כך שהעיכול וספיגת המזון טובים יותר. בנוסף, כשלועסים היטב, אוכלים לאט יותר, אוכלים פחות, ובכך ניתן לשלוט על כמות המזון שנכנסת לנו לקיבה. לעיסה איטית וטובה מטיבה גם עם החניכיים.לא להתפוצץ
הרמב"ם, גדול הרופאים, דיבר ארוכות על חשיבות כמות האוכל שאנחנו אוכלים והמליץ להשאיר 1/3 של מקום בקיבה. אז איך נדע כמה מקום נותר לנו בקיבה? לפי התחושה. אכלו עד שאתם מרגישים שבעים אך לא מפוצצים, כך שיש לכם מקום לעוד מנה ממה שאכלתם. כשאנחנו אוכלים יותר מדי, עיכול המזון לא מוצלח והמזון המיותר נותר במאגרי השומן.לא לערבב שמחה בשמחה
אכלתם עכשיו ארוחה חמה וטעימה? אל תמהרו לקינוח או לארוחה הבאה. לכל מזון זמן עיכולי משלו ולכן אנחנו צריכים לשמור על מרווחי אכילה גדולים, שמאפשרים למזון להתעכל. נסו להיגמל מהחשק לקינוח לאחר הארוחה, ובכך גם תקטינו את הצורך לסוכר ולנשנושים.שתייה לחוד
אתם מאלו ששותים ביחד עם האוכל? תדעו שהשתייה מפריעה ומשבשת את תהליכי העיכול. הרחיקו את השתייה מהארוחה.שימו לב לטמפרטורה של המזון
לא משנה מה בחרתם לאכול, נסו לא לאכול את המזון קר מדי או חם מדי. סמודי קפוא בקיץ ותה רותח בחורף זה מפתה ומפנק, אבל פחות מפנק לקיבה שלכם, שמעוניינת לעכל את המזון כהלכה.בסטרס? רק אל תאכלו!
בזמן מתח, קושי נפשי וסטרס, המערכת הסימפטטית שלנו בגוף נכנסת לעבודה, ובזמן שהיא עובדת, העיכול שלנו כבר לא עובד כמו שצריך, והמזון עלול לתסוס במערכת העיכול. חפשו פעילויות אחרות לפתור את הסטרס כמו נשימות עמוקות, יוגה או מדיטציה.לא תמיד הסבתא צדקה
כשהיינו קטנים והמדחום הראה שחום מתחיל לעלות, אמא שלנו נתנה לנו מרק עוף על אף שלא היה לנו תאבון. בדיוק כפי שבטבע החיות אינן אוכלות בזמן שהן פצועות או חולות - כך גם אנחנו. בני האדם לא זקוקים למזון על מנת להחלים אלא בדיוק להיפך. מערכת העיכול שלנו דורשת הרבה אנרגיה מהגוף ולכן בזמן מחלה עדיף שהאנרגיה הזו תהיה מנותבת לריפוי במקום.מתי לאכול?
בשנים האחרונות צום 8/16 הפך לטרנד בריאותי ובצדק, כי ככל שאנחנו עושים הפסקה יותר גדולה ממזון, כך הגוף מתחזק ופעולת העיכול משתפרת. נסו להפסיק לאכול לפחות 4 שעות לפני השינה ואכלו ארוחת בוקר לאחר שעתיים לפחות מהקימה.מנוחה אחרי האוכל
רבים מאיתנו חושבים שהליכה לאחר האוכל תעזור לנו לעכל יותר טוב את המזון אך זה לגמרי מיתוס. בגלל שפעולת העיכול דורשת מהגוף הרבה אנרגיה, אז נרצה דווקא לנוח ושהאנרגיה של הגוף תנותב לעיכול. זה לא תירוץ לא לעשות ספורט, כן? את הספורט תשמרו לזמן אחר.*הכותבת היא נטורפתית טבעית ומאמנת כושר