הימים מתארכים, מזג האוויר נעים יותר ובערב אפשר כבר להיפרד בידידות מהעליונית והז'קט. תוסיפו על זה את תקופת הקורונה שעדיין גורמת לרבים מאיתנו לבחור לבלות במרחב הפתוח וקיבלתם את המסעדות הפופולאריות ע"פ מדד ontopo שיש בהן חצר מרווחת או מרפסת רחבת ידיים ופתוחה לשבת בה.
גוז ודניאל
מרגע הכניסה למסעדת ג'וז ודניאל במושב בני ציון באזור השרון ניתן לחוש באווירה הכפרית. הנוף הירוק שמקורו בגידולי הירקות, מטע גפנים וגם מסיק זיתים מסביב למסעדה מכניס את הנוכחים לאווירה רגועה ונעימה, והאוכל המוקפד והטעים שבתפריט משלים את החוויה עם דגש על חומרי גלם טבעיים, עונתיים וטריים ושלל ירקות רעננים שנקטפו היישר מהמשק. להשלמת החוויה הכפרית, ניתן לשבת במרפסת הגדולה ולאכול לצד הנוף ולנשום את האוויר הנקי לצד הריחות של האוכל המוגש.
המעשנה
מחפשים נתחי בשר שונים, מגוונים ואיכותיים הישר מהמעשנה? בינוב מעשנים כל יום בין 10 ל- 14 נתחים שונים של בקר, טלה ואווז, כשהאירוח במקום נעשה בסבבים קבועים (צהריים, ערב ולילה) ורק בהזמנת מקום מראש. הארוחות במקום מוגדרות כסעודה ומוגשות למרכז השולחן כשאנשי המקום מתזמנים את מידות העשייה של הנתחים לשעת ההגשה. במעשנה יש שלושה מסלולים: הסעודה החמישית עם 5 נתחים, סעודת קרניבורים עם 7 נתחים וסעודת מלכים עם 7 נתחים, יין הבית, ערק לימונדה ורודה/גזוז של פעם/סודה ללא הגבלה וקינוח. כל הסעודות כוללות ירקות מהמעשנה, אורז שום קונפי, נזיד בוקרים, סלט וחמוצים של אבא.
במקום חצר מרווחת וגדולה שמאפשרת מרחק מפנק בין השולחנות. בחצר לרוב יש מוזיקה כייפית שמוסיפה לאווירה והעץ המרשים בחצר נקרא אלביציה צהובה, ביום הוא עושה צל מפנק ובלילות הוא מואר ומהפנט ביופיו.
להזמנת מקום
אייבי
אייבי התל אביבית היא האחות של מסעדות האחים ודוק של יותם ואסף דוקטור. התפריט, המתבסס ברובו על דגים הוא עונתי ומשתנה בהתאם לנמצא בשוק. באייבי תמצאו תנור העצים גדול שעליו בנויה טכניקת הבישול של האוכל, וזו רק אחת מהסיבות שהוא כל כך טעים. למרות שאייבי נמצא בלב לבה של ת"א, החצר הגדולה מהווה אי של שקט מההמולה, לצד כוס יין טובה, זה בהחלט אופציה טובה לבילוי.
רוברטה וינצ'י
בלב כרכור נמצאת מסעדת רוברטה וינצ'י של השף עידו פיינר שהביא איתו תפריט איטלקי טעים ומושקע, בין אם תבחרו בפיצות מיוחדות מהטבון או פסטות שונות ומגוונות, החוויה נהדרת. ואם בחצרות עסקינן, רוברטה וינצ'י מתהדרת בחצר גדולה עם עצי פרי וגינת תבלינים שהשהות בה נעימה גם בימי הקיץ החמים.
קפה אירופה
קפה אירופה התל אביבית נמצאת באחד הרחובות הכי מוכרים ואורבניים בעיר – רוטשילד. לפני כשנה, בזמן הקורונה חשבו במסעדה איך ניתן לבלות בצורה כיפית ונעימה באוויר הפתוח, והשיקו את החצר האחורית "הסודית" שלהם. החצר פתוחה תחת כיפת השמיים הממוקמת במרכז ליבם של בנייני הבהאוס של הרחוב. ובמרכזה עץ מנגו מרשים, עציצים תלויים על קירות הבניינים שמזמינים לשתות יין לצד ארוחה טובה.
אלטער
מסעדת אלטער החדשה והמרגשת ברמת השרון מביאה את המשק החקלאי לעיר. מי שאמון על התפריט הוא שף ענר בן רפאל שזכור לנו מהמסעדות איגרא רמא, איגרא במשק ומשק מלמד, מקומות שבהם חומרי הגלם מהמשק היו במרכז, וכך צפוי לכם גם ברחוב סוקולוב המרכזי ברמת השרון. מסביב למסעדה תמצאו שדות והחלק החיצוני של המסעדה קסום, מרווח ונעים לישיבה, אם חיפשתם את הכפר בעיר, זה המקום עבורכם.
אסף ארטזינל
עדיין ברמת השרון, בין עצי התפוז השופעים בחצר יפהפייה, נמצא בית הקפה והמסעדה אסף ארטיזנל. אסף ארטיזנל החל כקונדיטוריה והתפתח למנות שונות ומגוונות. במקום מתמחים בעוגות, מאפים, לחמים, קישים ומנות עיקריות. הכול תוצרת בית ובעבודת יד. בין אם תשבו לארוחת הבוקר שמוגשת מדי יום, או תבחרו באחת מהמנות העיקריות, האווירה תמיד תהיה נינוחה, נעימה ובעיקר ירוקה.
רעמסס
בשוק היווני ביפו נמצא רעמסס, בר מסעדה עם קוקטיילים ואוכל מצוין. כבר כשמתקרבים למקום אפשר להבחין בחצר הגדולה המתפרסת על פני הבניינים של יפו ומעליה גרילנדות שמאירות בצורה מדויקת את המתרחש בתוך המקום. ברעמסס החצר הוא מרכז הפעילות, המוזיקה והאוכל יחד עם הנוף העתיק ומזג האוויר ליד הים, מהווים חוויה משוחררת ומהנה.
לעוד מסעדות עם חצר באזורכם - פשוט היכנסו לאפליקציית easy: