אי שם בחודש מרץ 2020 העולם, כפי שהכרנו אותו, השתנה. רובנו יצאנו לחל"ת לא מתוכנן, נכנסנו למטבח, עבדנו מהבית, הרמנו "לחיים" בזום בחגים עם המשפחות, שרנו במרפסות לחוגגי ימי ההולדת באשר הם והתחלנו להתאמן מול מסך, או במקסימום בספורט יחידני בשכונה. הרבה מאוד השתנה ואי אפשר שלא לתהות כמה מתוך זה יחזור להיות כמו פעם, גם כשנחזור לשגרה מלאה.

האם נחזור להתאמן במנוי חודשי במכוני הכושר ומה יהיה על שיעורי הזום? איך העולם ייראה עבור המתאמנים והמאמנים ביום שאחרי? פנינו לשי אלנקרי, מנכ"ל פיטנס 360 ויו"ר פורום הכושר בישראל שפעל למען חדרי הכושר בתקופת הקורונה ולשרון ינובסקי קפלן, מאמנת כושר ונטורפתית טבעית, כדי להבין איך העולם הולך להתחטב בתקופה פוסט-קורונה.

  1. מכוני הכושר יהיו נקיים מאי פעם

    מאז ומתמיד התלוננתם על רמת הניקיון בחדרי הכושר? תם עידן הזוהמה במכון. "אם יש משהו טוב שקרה לנו מהתקופה הזו, זו החשיבות הרבה לרמת הניקיון. לא עוד שערות על מכשירים וזיעה מרוחה.", אומרת קפלן. "מכוני הכושר באשר הם מחוייבים לשמור על הגיינה גבוהה שכוללת חיטוי מעמיק של המכשירים השונים, והפרדה גדולה יותר בין מתאמן למתאמן, כך שהריחות במועדון הכושר יהיו נייטרלים מאי פעם".
  2. מתאמנים יגיעו יותר בשביל הבריאות ופחות בשביל הקוביות

    מחקר מעניין שנערך על ידי חברת הכושר והטכנולוגיה egym מצא כי מנועי המוטיבציה לאימון של הלקוחות השתנו. אם לפני הקורונה 63% ממתאמני מועדוני הכושר היו מגיעים להתאמן בגלל האסתטיקה (עיצוב, חיטוב, הצרת היקפים, ירידה במשקל) ו-33% היו מגיעים בגלל הבריאות, הרי שהיום בימי קורונה, 53% מעידים כי מגיעים להתאמן בגלל הבריאות ו-44% בגלל האסתטיקה. "הדבר הגדול והמשמעותי שלדעתי יוביל בשנים הקרובות בתחום הכושר יהיה הסוויץ' בחשיבה של עסקי הכושר, מחשיבה של 'חדרי אימון' ל-'מרכזי בריאות'. מ-FITNESS CENTER ל-"WELLNESS CENTER. טוען שי אלנקרי. "בשורה התחתונה: עולם הכושר ישים דגש יותר על תכניות ומסלולי בריאות במקום רק התמקדות על כושר גופני (שינה, תזונה, מדיטציה, חוסן מנטאלי, סטרס וכו)".
  3. נמשיך להתאמן גם מהבית

    בין אם הפכתם לשרירנים מרשימים דווקא בעידן הקורונה מול הזום, ובין אם השתלבתם עם הכורסא, נראה שהאימונים בזום עשו את שלהם ורבים הצליחו להתרגל בזמן הזה להתאמן בפיג'מה ולחסוך הרבה זמן של נסיעות וארגונים. "סביר מאוד להניח שאנשים רבים ימשיכו להתאמן בזום, יוטיוב, אפליקציות שונות גם בשנים הבאות ונראה שיותר ויותר אפליקציות חדשות של מגוון רחב של אימונים יגיעו אלינו בקרוב", אומרת קפלן. "התקופה הזו הוכיחה לנו שניתן להתאמן בכל זמן ומכל מקום ללא שום תירוץ, אז למה שנעצור את הטוב הזה?". 
    אישה אחרי אימון, בת 40 (צילום: Rido, Suttrstock)
    החשיבה השתנתה: מ'חדרי אימון' ל-'מרכזי בריאות'|צילום: Rido, Suttrstock
  4. מכוני הכושר ינצלו את פלאי הטכנולוגיה ויעסיקו מאמנים וירטואליים

    יותר ויותר בעלי מועדונים הבינו שניתן לחסוך כסף ולהקליט את המאמנים שלהם מראש או לרכוש חבילות אימון מוקלטות סטייל שיטת לס מילס שתפסה תאוצה רבה בעולם. "בעל מכון כושר לא חייב להעסיק עשרות מאמני סטודיו שיעלו אימון מדי שעה, אלא להקליט את האימונים ובכך לספק יותר אימונים שבועיים בהרבה פחות עלויות, כך ששני הצדדים מרוויחים – גם המנויים וגם הבעלים, והרי כבר הורגלנו לגמרי למאמנים ממוסכים".
  5. יוצעו לנו חבילות אימונים משולבי זום ופרונט

    רבים מאיתנו ישמחו לקבל שניים במחיר אחד: להגיע למכון הכושר בחלק מהזמן, ליהנות מחברה אנושית, מכשירי כושר מגוונים ושיעורים כמו ספינינג ופילאטיס מכשירים ובנוסף לשלב אימוני זום שונים לימים בהם אין חשק לצאת מהבית והרי כבר הבנו שאין באמת תירוצים לא לזוז. בעלי המכונים מבינים את הצורך החדש שנוצר בעקבות התקופה ויציעו מגוון חבילות חדשות המשלבות בין השניים. בנוסף, אלו שבחרו לא להתחסן, יוכלו להמשיך ולהרגיש שהם במכון הכושר גם בבית. 
    מתאמן (צילום: storyblocks, מעריב לנוער)
    נמשיך להתאמן בבית|צילום: storyblocks, מעריב לנוער
  6. נתאמן יותר בחוץ

    אימוני האאוטדור בפארקים יתאימו לכל מי שבחר לא להתחסן ועדיין רוצה לשמור על הכושר, וגם לאלו שהתחסנו אך מרגישים עדיין לא בטוחים להתאמן במקומות סגורים. "אנחנו רואים יותר ויותר מאמנים שעברו לאמן בפארקים השונים, ומרוויחים מכך שאין להם עלויות שכירות וציוד. גם המתאמנים מרוויחים מאימונים באוויר הפתוח במחירים זולים יותר לפעמים מהאימונים במועדוני הכושר השונים. דבר חדש שלא היה עד היום זה שחברות שונות להשכרת ציוד ישכירו ציוד למאמנים שמאמנים בחוץ וכך יוכלו המתאמנים ליהנות מאימוני כוח ופונקיונליים גם באוויר הפתוח".
  7. עולם הריצה יתפוס עוד יותר תאוצה

    הריצה הפכה בשנים האחרונות ליותר ויותר מבוקשת, אך בעידן הקורונה תפסה תאוצה עוד יותר ונראה שהיא כאן בכדי להישאר. הריצה בחוץ לא דורשת שום דבר מצד המתאמן מלבד את עצמו וציוד ריצה מתאים. הוא יכול לרוץ בכל שעה ביום בלי להיות תלוי בשום דבר. קבוצות הריצה הפכו למבוקשות מאי פעם ומסלולי הריצה מעולם לא היו כל כך עמוסים. 
    זוג רץ (צילום: shutterstock By Dragan Grkic)
    קבוצות הריצה הפכו למבוקשות מאי פעם ומסלולי הריצה מעולם לא היו כל כך עמוסים|צילום: shutterstock By Dragan Grkic
  8. מירוצים וירטואליים יהיו הדבר החם הבא

    עקב עלייה בפופולאריות הריצה, הפכו המירוצים לסיבה מעולה לצאת לרוץ. אנשים אוהבים לרוץ כשיש להם מטרה ראויה, זה נותן להם מוטיבציה. לדברי קפלן, בעידן החדש לא יהיו חייבים להפיק אירועי ריצה ענקיים ומושקעים. "אחרי מרתון תל אביב שהופק בהצלחה בצורה דיגיטלית, נדמה שיותר חברות יבינו את גודל ההזדמנות ויצרו עבורינו מירוצים שמתנהלים דרך אפליקציות".