ביממה שלאחר אזהרת המל"ל לישראלים וליהודים שלא להגיע למשחק נבחרת ישראל בכדורגל נגד צרפת בפריז, חשף חבר הכנסת יוסף טייב בוועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת כי קיימת התארגנות של אלפי יהודי צרפת להגיע למשחק. בנוסף, סיפר נציג מכבי ת"א כי משטרת הולנד הבטיחה שוטרים ברחובות ולא קיימה וכי לא קיבלו התרעות מגורמי ביטחון - דבר שהמל"ל הכחיש בהודעה רשמית.

"כאחד שנולד וגדל בצרפת והמשפחה שלו נמצאת שם", סיפר טייב במהלך הדיון. "כל הקהילה היהודית בצרפת מתגייסת כרגע באלפים לקנות כרטיסים ולהגיע אצטדיון סטאד דה פראנס עם דגלי ישראל וצרפת ביחד ביום חמישי. אנחנו לא צריכים להסתתר מאף אחד וצריכים לתמוך בנבחרת שלנו".

הפגנה פרו-פלסטינית לפני המשחק של נבחרת ישראל
הפגנה פרו פלסטינית לפני משחק נבחרת ישראל

נציג הנהלת מכבי ת"א, אבי מזרחי, דיבר גם כן בדיון וסיפר על שיתוף הפעולה עם משטרת הולנד ועל ההתרעות שלא היו לפני המשחק: "על הנייר, שיתוף הפעולה עם משטרת הולנד היה מהטובים שחווינו. בלילה שלפני האירועים, הותקפו כ-50 אוהדים ישראלים ליד הקזינו - שברו להם שיניים, פתחו להם את הראש. בישיבת אבטחה מתוכננת לאחריה, בהשתתפות קצינים בכירים עם משטרת הולנד, הקב"ט שלנו עצר ואמר להם שהפקירו אותנו וביקש את תשומת ליבם לקראת המשחק שנקבע לאותו לילה", סיפר מזרחי. "השוטר התנצל על מאורעות ליל רביעי והבטיח שלא יהיו אירועים כאלה. הוא אמר שיהיו 400 שוטרים ברחובות, אחרי המשחק. כידוע, משטרה לא הייתה וראינו שזה לא קרה".

"ידענו שיש בעיר הרבה מוסלמים, הרבה אנטישמים, אבל לא קיבלנו מידע על רצון לתקוף", המשיך מזרחי. "כל מה שידענו מההערכות מהמשטרה, זה שצפויה הפגנה פרו פלסטינית שאכן התקיימה, אבל עברה מתחת לרדאר. אנחנו מצטערים בפני כל אוהדי הכדורגל שהיו שם. הם חוו אירוע פיזי ונפשי. אין לנו אבטחה של גורמים ביטחוניים. יצאנו מהארץ עם אנשי המועדון ועם שישה מאבטחים פרטיים. זהו אירוע מצער שיכול היה להימנע. האוהדים שלנו אוהבים להגיע לאמסטרדם, אבל זאת ככל הנראה הייתה הפעם האחרונה".

כתובות נאצה בהולנד (צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)
כתובות נאצה בהולנד|צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

המל"ל הגיב לדברים בהודעה רשמית: "הטענות המיוחסות לתפקוד המל״ל לפני הפרעות באמסטרדם משוללות כל יסוד. המל״ל בהתאם לאחריותו מפיץ מסרים לציבור ואזהרות מסע בהתאם למודיעין המתקבל מקהילת המודיעין ולאחר הערכות מצב עם כלל הגורמים והמלצותיהם למל״ל. טרם הפרעות באמסטרדם לא התקבל במל"ל מידע או המלצה מטעם הגופים השונים להעלות אזהרות מסע. עם חיבור המל״ל לתמונת המצב בשטח, המל״ל היה שותף לגיבוש המסר לציבור כפי שהופץ בהמשך".