(סנטיאגו ברנבאו, רשמי) (צילום: ספורט 5)
(סנטיאגו ברנבאו, רשמי)|צילום: ספורט 5
פלורנטינו פרס. תוכנית בת יותר מעשור (Handout/Laureus via Getty Ima (צילום: ספורט 5)
פלורנטינו פרס. תוכנית בת יותר מעשור (Handout/Laureus via Getty Images)|צילום: ספורט 5
ריאל מדריד אומנם תעלה בשבת (22:00) לגמר ליגת האלופות בוומבלי נגד בורוסיה דורטמונד, כשהיא יכולה לזכות באליפות אירופה בפעם ה-15. ובכל זאת, עם כל הכבוד לג`וד בלינגהאם ולוויניסיוס ז`וניור, בבירת ספרד עוסקים היום במישהי אחרת לגמרי - טיילור סוויפט.

על פי ההערות, לא פחות מ-120 אלף איש ימלאו את שתי ההופעות של הכוכבת העולמית אמש (רביעי) והערב בסנטיאגו ברנבאו, שמארח את סיבוב ההופעות הרווחי בהיסטוריה. מדובר בחלק מהחזון של נשיא המועדון, פלורנטינו פרס, שהציג עוד ב-2010 את התוכניות לשיפוץ האצטדיון שיהיה "אייקון אוניברסלי, אצטדיון מודרני עם נוחות ובטיחות מירבית, מאובזר ברמה הגבוהה ביותר, שבו האוהדים יכולים לחוות חוויות ייחודיות ולהוות מקור הכנסה חשוב למועדון".

המתחם המשופץ כולל יותר ברים, מסעדות ומתחמי VIP, והוופעות של טיילור סוויפט הן הראשונות בקיץ שיכלול עוד שמונה הופעות, ארבע מהן של קרול ג`י שהפכה גם היא לאחת המוזיקאיות המוכרות בעולם. בנוסף, בעונה הבאה יתקיים בברנבאו גם משחק ה-NFL הראשון על אדמת ספרד, לאחר שריאל מדריד גברה על היריבה העירונית אתלטיקו מדריד והמטרופוליטנו.

"אנחנו אפילו לא יודעים מה ההשפעה המלאה של האצטדיון על המאזן של ריאל מדריד עדיין", צוטט ב-CBS כריס ווד, סגן מנהל עסקי הספורט בדלויט. "המועדונים האלה מסתכלים על האצטדיון שלהם כעל נכס שהם יכולים להשתמש בו כל השנה, לא רק בימים של משחקי בית. לגרום לאנשים לנהוג במכוניות פורמולה 1, לראות הופעות, לבקר במוזיאונים, כל הדברים האלה שהופכים את האצטדיון ליותר מסתם מגרש כדורגל, אלא יותר לאטרקציה לאורך כל השנה". רק ב-2023, הכנסות המועדון זינקו ב-16% ל-900 מיליון יורו.

ההערכה היא שהאירוע כולו, לפני חלוקת הרווחים, הכניס כ-13 מיליון יורו, זאת בנוסף לרווח של העיר מדריד עצמה, כשלפי ההערכות מעריציה של סוויפט יוציאו בה בין 1,000 ל-1,300 יורו. המטרה לטווח הארוך היא להכניס כ-400 מיליון יורו בשנה מהאצטדיון בלבד.

לפני כשנתיים, ב-2022, ריאל מדריד חתמה על עסקאות עם החברות "לג`נדס" ו"סיקסט סטריט" בשווי 380 מיליון דולר כדי לארח אירועים בברנבאו, תמורת 30% מההכנסות למשך 20 שנה. אפשר להשוות את זה להסכמים שברצלונה חתמה כדי לצרף רכש בחלונות האחרונים, אלא שבמדריד עשו זאת כדי להשקיע באצטדיון מודרני, שיכניס קצת יותר כסף בטווח הארוך בהשוואה לרוברט לבנדובסקי.

אלופת ספרד יצאה  ממשבר הקורונה שפקד את אירופה בלי יותר מדי הפסדים, ובניית סגל שמורכב מצעירים לטווח הארוך דרש רק השקעות נקודתיות, ויש אף שטוענים שריאל מדריד לא תצטרך לבצע מכירה גדולה כדי לממן את שכרו של קיליאן אמבפה.

במקביל, בנוסף למכירות של ותיקים כמו קאסמירו, המועדון יודע להכניס גם כסף ממחלקת הנוער עם שחקנים כמו אשרף חכימי, מרקוס יורנטה, סרחיו רגילון ומרטין אודגור, הפקת לקחים מקדנציית הגלאקטיקוס הראשונה של פרס.

נראה שההופעות של טיילור סוויפט הן רק יריית הפתיחה למה שצפוי בסנטיאגו ברנבאו, אצטדיון שבניגוד לרבים באירופה, נמצא במרכז עיר, וייצר הכנסות עתק לריאל מדריד, מה שלא ממש ישאיר לה מתחרות בספרד, והיא תוכל להסתכל בעיניים למועדונים עם הכנסות בלתי מוגבלות כמו פריז סן ז`רמן ומנצ`סטר סיטי.