המשחק בין בלגיה לישראל במסגרת ליגת האומות, שצפוי להתקיים בחודש ספטמבר, ממשיך להעסיק את הציבור בבלגיה ואף לעורר סערה. אתמול (רביעי) הודיעה עיריית בריסל כי היא לא תוכל לארח את ישראל בעיר בשל חשש ביטחוני, והיום ערים נוספות במדינה הצטרפו אליה - למרות התערבות של פוליטיקאים מקומיים שיצאו נגד המהלך.

 

לפי דיווחים בתקשורת הבלגית, אחרי הסירוב של עיריית בריסל לארח את ישראל, עוד ערים נקטו בגישה דומה. בהודעה הרשמית כתבה עיריית בריסל: "העיר בריסל רואה שזה בלתי אפשרי לארגן את המשחק בין בלגיה לישראל באצטדיון המלך בודואן בעיר. לאחר ניתוח מדוקדק ומעמיק, עלינו להסיק היום שהכרזה על משחק כזה בבירתנו בזמנים קשים במיוחד אלה תוביל ללא ספק להפגנות גדולות והפגנות נגד, שיסכנו את ביטחונם של הצופים, השחקנים, תושבי בריסל וכוחות המשטרה שלנו".

הפגנה פרו פלסטינית בבריסל (צילום: רויטרס)
הפגנות בבריסל|צילום: רויטרס

על פי דיווח באתר "DH", גוברות ההערכות שהמשחק ייערך מחוץ לבלגיה, באצטדיון ניטרלי, וככל הנראה בדלתיים סגורות, כלומר ללא קהל של שני הצדדים: "זו אפשרות שאי אפשר לשלול על הסף. היא ריאלית, והופכת למוחשית יותר עם כל יום שעובר", אמר גורם בהתאחדות הבלגית.

למרות שציבור חובבי הכדורגל בבלגיה עסוק בימים אלה בנבחרת שלא שמתמודדת ביורו 2024, בעקבות ההודעה של בריסל קמה סערה שמערבבת כדורגל ופוליטיקה. ג'ורג' לואי בושה, נשיא מפלגת המרכז "התנועה הרפורמיסטית", תקף את הצעד החריג ואמר: "כיצד הגיוני שעיר הבירה שלנו לא מסוגלת לארח את נבחרת ישראל? האם אנחנו מבינים שמדובר במאבק על דמותה הדמוקרטית של העיר והמדינה? דמוקרטיה ליברלית אחת חייבת לקבל בזרועות פתוחות דמוקרטיה ליברלית שנייה. אפילו הדיקטטורים הגרועים ביותר לא זוכים ליחס כזה, זו השפלה ממדרגה ראשונה".