ההמתנה כמעט הסתיימה. אחרי מגפה עולמית אחת ודחייה של שנה בדיוק - טקס הפתיחה של אולימפיאדת טוקיו 2020 כבר נמצא ממש מעבר לפינה. את הלו"ז של המשלחת הישראלית כבר הצגנו לכם, וזה הזמן לרשום ביומנים גם את רגעי השיא הכלליים - שחלקם יכולים להפוך לאירועים בקנה מידה היסטורי.

סיקור N12 על האולימפיאדה:

מבריכת השחייה, דרך אולם האתלטיקה ומגרשי הכדורגל והכדורסל ועד אצטדיון האתלטיקה - המדריך המלא לשלושת השבועות הקרובים בבירת יפן.

שחייה

מקצי השחייה יתקיימו מ-24.7 ועד ה-1.8, והחל מיום ראשון לפנות בוקר (שעון ישראל) גם יתקיימו מקצי גמר. כמובן שכמו תמיד יש המון מקום להפתעות ולכוכבים חדשים שיכולים להתפתח לנגד עינינו, אך שני השחיינים המרכזיים עליהם כדאי לשים עין הם קטי לדקי וקאלב דרסל.

קטי לדקי שחייה (צילום: רויטרס)
מחשבת עם כמה מדליות היא תחזור. לדקי|צילום: רויטרס

לדקי, רק בת 24, וכבר רושמת הופעה שלישית במשחקים האולימפיים. על קיר התארים שלה כבר תלויות 5 מדליות זהב אולימפיות, והיא באה להוסיף עוד כמה כאלה כשתקפוץ לבריכה בכל המשחים מ-200 ועד 1,500 מטר בסגנון חופשי - ולכן כדאי לשים לב לכל המקצים הללו. מקצה הגמר ל-200 מטר בסגנון חופשי יתקיים ביום רביעי בסביבות 4:30 לפנות בוקר, שווה להשכים ואולי לתפוס שיא עולם בשידור חי.

אצל הגברים, דרסל הצהיר שהוא מגיע כדי לנסות לשחזר את הישג השיא של מייקל פלפס - ולזכות ב-8 מדליות אולימפיות בבת אחת. זה לא יהיה פשוט, גם בגלל לוח הזמנים הקשוח מאוד שהוא בנה לעצמו. גם הוא צפוי לאתגר את שיא העולם ב-100 מטר חופשי, והגמר של המשחה הזה צפוי להתקיים ביום חמישי בסביבות 5:30 בבוקר. שווה.

טניס

טורניר הטניס ייצא לדרך כבר ביום שבת והוא יימשך עד 1.8. לא מעט שחקנים גדולים כמו רוג'ר פדרר, רפאל נדאל וסרינה וויליאמס ויתרו על ההשתתפות במשחקים, אך הטורניר עדיין צפוי להיות מעניין ומרתק - והישגים היסטוריים עדיין יכולים להירשם.

ג'וקוביץ' אחרי הזכייה בווימבלדון (צילום: רויטרס)
מחפש שנה היסטורית. ג'וקוביץ'|צילום: רויטרס

נובאק ג'וקוביץ' מגיע לטוקיו במטרה אחת - לזכות במדליית זהב ולעשות צעד בדרך לשנה מטורפת: זכייה בכל ארבעת טורנירי הגראנד סלאם (זכה כבר בשלושה השנה) פלוס מדליית זהב אולימפית. כדי לעשות את זה הוא צריך לעבור בדרך שחקנים כמו אלכסנדר זברב הגרמני, דייגו שווארצמן הארגנטינאי ודניל מדבד הרוסי - איתו הוא אמור להיפגש בגמר.

אצל הנשים, אשלי בארטי המדורגת ראשונה בעולם אומנם פייבוריטית לזהב, אך נאומי אוסאקה, יפנית ילידת ארצות הברית, יודעת שיש מדינה שלמה מאחוריה שמצפה ממנה להביא את מדליית הזהב.

התעמלות אמנותית

שתי מילים: סימון ביילס. המתעמלת ההיסטורית, שזכתה ב-4 מדליות זהב באולימפיאדת ריו (ועוד אחת מארד), מגיעה לאולימפיאדה השנייה שלה כדי להפוך למתעמלת הגדולה בהיסטוריה. הגמרים במכשירים השונים יתקיימו ב-29.7, יום חמישי, החל מ-13:50 שעון ישראל.

הדהימה את העולם בריו 16. ביילס (צילום: רויטרס)
מוכנה לאולימפיאדה. ביילס|צילום: רויטרס

אתלטיקה

כמו בשחייה, גם באתלטיקה יש עשרות מקצים שאסור לפספס. אירועי האתלטיקה ייפתחו ב-30.7 ויימשכו ממש כמעט עד לטקס נעילת המשחקים, ב-8.8. בין כל המקצים והתחרויות השונות, כמובן שמה שכולם מחכים לו הוא ריצת ה-100 מטר שתכתיר את המנצח בה לאדם המהיר בעולם.

נואה ליילס ריצה (צילום: רויטרס)
אחד הפייבוריטים לזהב. נואה ליילס|צילום: רויטרס

יום ראשון, 1.8, בשעה 15:50 שעון ישראל - שמונת המתחרים יעמדו על קו הזינוק באצטדיון האולימפי בטוקיו ויחכו להזנקה. בתוך פחות מ-10 שניות נדע מי הוא היורש של יוסיין בולט. בדיוק 24 שעות לפני כן תתקיים גם הריצה המקבילה לנשים. שיאי עולם? אולי.

כדורסל

טורניר הכדורסל האולימפי נחשב לאחד היוקרתיים בענף - וגם הפעם הוא יהיה כזה כשלא מעט כוכבים הגיעו עם נבחרותיהם. כמובן שהדרים טים של ארצות הברית, בהובלת קווין דוראנט, היא הפייבוריטית למדליית הזהב, אך סלובניה של לוקה דונצ'יץ' וצרפת של רודי גובר יכולות להפתיע.

לוקה דונצ'יץ' נבחרת סלובניה בכדורסל (צילום: רויטרס)
דונצ'יץ' עם חבריו לנבחרת סלובניה|צילום: רויטרס

טורניר הכדורסל יתחיל כבר ביום שבת, ומשחק גמר הגברים (סנסציה אם ארה"ב הברית לא תשתתף בו) צפוי להתקיים ביום שבת, 7.8, בשעה 5:30 שעון ישראל. גמר הנשים יתקיים בדיוק 24 שעות לאחר מכן.

כדורגל

טורניר הכדורגל האולימפי מתקיים בהשתתפות נבחרות עד גיל 23, וכל נבחרת הורשתה להביא חיזוק בדמות 3 חריגי גיל. לא כל הנבחרות השתמשו באופציה הזאת וצריך לציין כי לעומת אולימפיאדות קודמות - לא הגיע כוכב על אליו מופנות העיניים.

אחת הפייבוריטיות לזכייה במדליית הזהב אצל הגברים, ברזיל, הגיעה לטוקיו עם דני אלבס כחריג גיל ועם ריצ'אליסון מאברטון בחוד ההתקפה. פייבוריטית נוספת, ספרד, הביאה את מרקו אסנסיו מריאל מדריד ולא מעט שחקנים שכבר היו בסגל הבוגר ביורו האחרון - השוער אונאי סימון, הבלם אריק גאריסה ממנצ'סטר סיטי והחלוץ מיקל אויארזאבל מריאל סוסיאדד.

טורנירי הכדורגל לגברים ולנשים כבר החלו עוד לפני טקס הפתיחה, וצפויים להימשך ממש כמעט עד לטקס הסיום. גמר הנשים יתקיים ב-6.8 בשעה 5:00 שעון ישראל, וגמר הגברים יממה לאחר מכן ב-14:30.

ג'ודו

כמו תמיד, העיניים שלנו על מזרן הג'ודו יחפשו את המתחרים הישראלים, שכמה מהם פייבוריטים למדליה. אך אירוע שלא כדאי לפספס יתקיים ביום האחרון של טורניר הג'ודו, יום שבת 31.7. לראשונה בהיסטוריה של המשחקים האולימפיים, יתקיים טורניר נבחרות בג'ודו, וישראל תהיה אחת המשתתפות.

איך זה יעבוד? כל נבחרת שלחה נציגים ב-6 משקלים שונים: עד 57, עד 70 ו-70+ ק"ג בנשים, ועד 73, עד 90 ו-90+ ק"ג בגברים. בכל סיבוב כל מתחרה יפגוש את המקביל שלו מהמדינה מולה הנבחרת הוגרלה, והנבחרת הראשונה שתגיע ל-4 ניצחונות תמשיך לשלב הבא. החל מ-5:00 בבוקר שעון ישראל יחלו הקרבות, כשהגמרים צפויים להתחיל ב-11 בבוקר.