באיחור של שנה בדיוק בגלל מגפת הקורונה, אולימפיאדת טוקיו 2020 תצא סוף סוף לדרך באופן רשמי ביום שישי עם טקס הפתיחה באצטדיון האולימפי בבירת יפן. אך רגע לפני כן, זה הזמן לרשום ביומנים כמה מהכוכבים העולים שצפויים לפרוץ לתודעה בשבועות הקרובות. בסקייטבורד שעושה הופעת בכורה במשחקים, על מסלול האתלטיקה ובבריכת השחייה – אלה רק חלק מהכוכבים העולים.
סיקור N12 על אולימפיאדת טוקיו:
- שאלות ותשובות על האולימפיאדה בטוקיו
- לוח התחרויות המלא של ישראל באולימפיאדה
- הספורטאים הצעירים בטוקיו שחייבים להכיר
סקיי בראון – סקייטבורד
היא סגנית אלופת העולם משנת 2019, נותנת החסות הרשמית שלה היא נייק, היא הופיעה בקמפיינים פירסומיים יחד עם סרנה וויליאמס וסימון ביילס, יש לה יותר מחצי מיליון עוקבים באינסטגרם ומיליוני צפיות ביוטיוב – והיא רק בת 13!
הכירו את סקיי בראון, אחת המתמודדות הצעירות ביותר אי פעם באולימפיאדה. כשיתחילו המשחקים היא תהיה רק בת 13 ו-11 ימים. היא הייתה אמורה לשבור את השיא של מרג'רי הינטון האנגליה, שהייתה הצעירה להופיע באולימפיאדה כשהייתה בת 13 ו-44 ימים באולימיפאדת אמסטרדם 1928, אך הנד זאזא הסורית תהיה המתחרה הצעירה ביותר אי פעם במשחקים כשתתמודד בטורניר הפינג פונג בגיל 12 בלבד.
צפו בחלק מהביצועים של בראון
הרקורד של בראון, בת לאמא יפנית ואבא בריטי, כבר עשיר בהישגים אפילו מחוץ לרמפה – היא זכתה בתכנית הטלוויזיה "לרקוד עם כוכבים – ג'וניורס". והיא מגיעה למשחקים האולימפיים לא כדי סתם לשמש קישוט, היא מועמדת חזקה מאוד למדליית זהב וצפויה לגנוב את ההצגה.
נואה ליילס – ריצה
אלוף עולם בריצת 200 מטר מדוחא 2019, אלוף עולם לנוער בריצת 100 מטר מבידגושץ' 2016 ותוצאת שיא של 9.86 ב-100 מטר – אלה רק חלק מהנתונים שהצמידו לנואה ליילס האמריקאי בן ה-24 את הכינוי המחייב "היורש של יוסיין בולט".
בדיוק כמו הרץ האגדי, ליילס מגיע למשחקים האולימפיים במטרה לזכות בזהב בריצת ב-100, 200 ושליחים 4 כפול 100. תוצאות השיא שלו, 9.86 ל-100 מטר ו-19.50 ל-200 מטר, הושגו כבר ב-2019, טרום תקופת הקורונה. דחיית המשחקים דווקא תרמו לו, בצורה מסוימת, והיא התאמן והתכונן לקראת רגעי השיא של חייו.
מחוץ למסלול הריצה, ליילס הקים יחד עם אחיו, ג'וזפוס, קרן ללא מטרות רווח שמטרתה לתמוך בילדים מעוטי יכולת שרוצים להתחיל ולהתאמן בריצה – אך לא יכולים לעשות זאת בשל חוסר במשאבים.
מונדו דופלנטיס – קפיצה במוט
את השם הזה כנראה שחובבי הספורט ההדוקים כבר מכירים, אך המשחקים האולימפיים זו בדיוק הבמה לפרוץ בה לתודעה של כלל הציבור. הוא סגן אלוף עולם, אלוף אירופה, מחזיק השיא העולמי בקפיצה במוט ובעל תוצאת השנה בעולם ב-2020. חתיכת רקורד אה?
ארמנד דולפנטיס, המכונה מונדו, רק בן 21 וכבר הספיק להשיג לא מעט בקריירה. הוא נולד בארצות הברית לאב אמריקאי – בעצמו קופץ במוט, ולאמא שוודית – שחקנית כדורעף. הוא בחר לייצג את שוודיה ולא סתם הגיע לכל כך הרבה הישגים כבר בגילו הצעיר: הוא מחזיק בשיאי העולם בקפיצה במוט לכל הגילאים מ-7 עד 12!
למשחקים האולימפיים הוא מגיע כאלוף אירופה באולמות מהאליפות בטורון (פולין) שהתקיימה בחודש מרץ וכמחזיק שיא העולם באולם בגובה של 6.18, אחרי ששבר את שיאו של סרגיי בובקה שהחזיק מעמד משנת 1994. לטוקיו הוא מגיע לא רק כדי לקחת זהב, אלא כדי לקבוע גם שיא עולם חדש: "אני חושב שהוא יכול לקפוץ גם 6.25 מטר", אמר בובקה.
קאלב דרסל – שחייה
אם פגשנו את מי שרוצה לרשת את יוסיין בולט על מסלול הריצה, זה הזמן לפגוש את מי שרוצה להיות "מייקל פלפס החדש". אחרי הפרישה של פלפס בשנת 2016, בנבחרת השחייה האמריקאית חיפשו מישהו שיחליף אותו, אך אפילו שם לא האמינו שהם ימצאו מישהו שיכול להיות אפילו טוב ממנו.
באליפות העולם בבודפשט 2017 זכה קאלב דרסל, היום בן 24, ב-7 מדליות זהב במשחים השונים. זה לא הספיק לו, ומאליפות העולם בגואנז'ו 2019 הוא חזר עם 8 מדליות – 6 מזהב ועוד שתיים מכסף. אלה הסיבות שגורמות למשלחת האמריקאית להאמין שמהמשחקים בטוקיו הוא יכול לחזור עם הישג דומה לזה של פלפס בבייג'ין 2008 – 8 מדליות זהב.