(קרדיט צילום: מכון וינגייט) (צילום: ספורט 5)
(קרדיט צילום: מכון וינגייט)|צילום: ספורט 5

ספורטאיות וספורטאי העתיד של ישראל זוכים היום לקפיצת מדרגה מקצועית משמעותית עם חנוכת תיכון וינגייט, אשר נפתח הבוקר (חמישי) במסגרת האקדמיה למצויינות בספורט במכון הלאומי וינגייט. התיכון יפעל בשנת הלימודים תשפ״ה, נפתח עם 54 תלמידות ותלמידים בכיתות ט׳-י׳ ובהמשך כיתות י״א ו-י״ב במתכונת בית ספר צומח. הלימודים צפויים לפנות שעות רבות בשבוע שיחסכו מהספורטאים משאבי זמן ואנרגיה ויאפשרו להם להתרכז בלהביא את ישראל להישגים בכלל הזירות הספורטיביות.

בית הספר מיועד לספורטאיות וספורטאי ההישג המהווים את העתודה הלאומית להישגים במשחקים האולימפיים ובתחרויות הבינלאומיות השונות. בכך מצטרפת מדינת ישראל למועדון הסגור והיוקרתי של מדינות כדוגמת ספרד, ארצות הברית וגרמניה אשר מפעילות תיכונים ייחודיים המאפשרים לחוד החנית של ההישג הצעירים  להתרכז באימונים ללא הסחות דעת וללא פגיעה ביכולת שלהם לקבלת בגרות מיטבית וחינוך איכותי.

שר התרבות והספורט מיקי זוהר שלח את ברכתו לבאי האירוע ואמר: ״להשקעה שלנו בספורט ההישגי בכל התחומים יש תוצאות ועכשיו אנחנו מעמיקים את המהלך ומביאים את מדינת ישראל לעמוד בשורה הראשונה של המדינות המשקיעות בדור העתיד של הספורט הלאומי. המשוואה משתנה - במקום שהספורטאים יתאימו את עצמם למערכת החינוך, התאמנו את המערך הלימודי לצרכים שלהם. אני מאחל לתלמידות והתלמידים היקרים שנת לימודים מוצלחת שתשלב הישגים יוצאי דופן, לצד הקניית ערכים וחינוך מיטיביים בכל תחומי הבגרות. עלו והצליחו״.

האירוע התקיים במעמד יו״ר מכון וינגייט יואב הלר שבירך את המכון על ההצלחה בהגשמת חזון בית הספר ואמר: ״המשימה שלנו היא לספק לספורטאים את התנאים הטובים ביותר. אתם מציבים לעצמכם מטרות ספורטיביות משמעותיות בלי שזה יבוא על חשבון ההישגים הלימודיים ומביאים גאווה גדולה לכולנו״. מנכ״ל המכון גיא אטיאס הדגיש: ״מה שאנחנו עושים זה פשוט - יותר מדליות לישראל ואנחנו נראה את התוצאות ב-בריסביין 2032״. מנהל האקדמיה למצוינות בספורט ותיכון וינגייט אייל אהרנסון אמר: ״אנחנו גאים בקפיצת המדרגה הזו שבאה בלי להתפשר על הרף הלימודי״.

באירוע השתתפו גם אנשי המינהל לחינוך התיישבותי במשרד החינוך המפקחים נגה ברעם וערן גלבוע שמלווים את הפרויקט מטעם משרד החינוך. הג׳ודוקאית יולי מישינר שייצגה את הספורטאים באירוע אמרה: ״כמי שגדלה והתחנכה באקדמיה אני יודעת מה עברתי כשנסענו אני וחברותיי יום יום ללימודים מחוץ לוינגייט וברור לי מה המהלך הזה עושה לאיזון הנדרש בין ספורט, לימודים וחיים אישיים לכל מי שגדלים פה עכשיו - זוהי מהפכה״.

במהלך הטקס המרגש הועלה זכרו של מנהל האקדמיה למצוינות בספורט גיל מעיין ז״ל, אשר הליך הקמת תיכון וינגייט החל בתקופתו. הלימודים הפורמליים יחלו ביום ראשון הקרוב יחד עם כלל מערכת החינוך הישראלית, בתקווה ובאמונה שבין כותלי בית הספר הייחודי שנחנך הבוקר, ייכתבו הדפים הבאים בהיסטוריה של הספורט ההישגי הלאומי.