(GETTY) (צילום: ספורט 5)
(GETTY)|צילום: ספורט 5

ענף ההתעמלות בישראל הגיע להישגים היסטוריים בשנה האחרונה, והוכיח עצמו שוב אל מול מתעמלי העולם. בהתעמלות האמנותית נבחרת ישראל עשתה היסטוריה בין היתר כשזכתה במדליית הזהב בקרב רב ובנוסף בתרגיל המשולב באליפות העולם.

כמו כן, קאמבק מרהיב מפציעה ארוכה של דריה אטמנוב שקטפה את מדליית הארד בקרב רב בתחרות האישית, אלונה טל פרנקו הייתה למתעמלת הישראלית הראשונה שזכתה במדליית זהב באליפות העולם לנוער, נבחרת הג'וניור זכתה ב-6 מדליות באליפות העולם, וגם במדליית הזהב בקרב רב באליפות אירופה.

לצוות המאמנות התווספה המאמנת הוותיקה ג'ולייט קנטאלופי האיטלקיה. באיגוד אומרים כי "זאת הייתה בחירה מצוינת. כל הסביבה המקצועית מרוצה, זה ‏היה צעד נבון. בכלל, אנחנו בתקופת פריחה, הבנות לא מפסיקות להתאמן ולעבוד קשה מהבוקר עד הערב, המאמנות איתן בכל רגע ורגע ויש הצלחות".

ישנן תקוות רבות וציפיות גבוהות מהמשלחת האמנותית למשחקים האולימפיים בפריז בקיץ 2024, אבל באיגוד מרשים לעצמם כבר לחשוב על האולימפיאדה הבאה ועל דור העתיד, וצופים שיהיו "שלוש או ארבע מתעמלות אולימפיות אישיות".

בצד השני של מכון וינגייט, בגזרת התעמלות המכשירים, מסופקים מאוד מהישגי השנה החולפת, ויש רצון עז לגדל דור צעיר של מתעמלים ומתעמלות.

ארטיום דולגופיאט, האלוף האולימפי מטוקיו 2020, זכה באליפות העולם במדליית הזהב, ובנוסף במדליית כסף באליפות אירופה. ליהיא רז השיגה את הקריטריון האולימפי ותצא בפעם השנייה למשחקים כשהיא בת 20, ונרשמו גם מספר זכיות לחברי הנבחרת במדליות בתחרויות גביע האתגר.

לצד המתעמלים והמתעמלות, ולצד צוותי האימון שעובדים סביב השעון, ‏בינואר 2024 יגיע מאמן הונגרי מהטופ העולמי לעבוד עם בנות הנבחרת הישראלית בהתעמלות מכשירים. "אנחנו מכוונים כמה שיותר גבוה ותמיד להצליח יותר, ולכן המאמנים הטובים ביותר אצלנו", כך אומרים באיגוד. כמו בהתעמלות האמנותית, גם בהתעמלות מכשירים הציפיות גבוהות לאור ההישגים של המתעמלים, והמטרה האולימפית ברורה.

‏מבחינה תקציבית, באיגוד אומרים שנמצאים במקום מצוין ואף מעבר לכך. לא הייתה פגיעה כלכלית בעקבות המלחמה, וממשיכים להשקיע ככל שניתן על מנת ‏לשמר את ההישגים ולפתח את היכולות של הספורטאים, ולצד זאת לייצר ‏דור חדש של ספורטאים וספורטאיות שייצגו את מדינת ישראל במפעלים השונים.