קונור מקרגור, אלוף ה-UFC לשעבר ואחד האנשים המפורסמים בעולם, נחקר לפי הדיווחים על ידי משטרת אירלנד בחשד ל"דברי שטנה מקוונים", אותם כתב וכיוון לממשלת אירלנד, בעקבות המהומות שפרצו באירלנד שלאחר שמהגר אלג'יראי דקר בני אדם במולדתו. כל זה קורה רק יממה לאחר שתקף את ראש הממשלה עצמו, על היחס שלו לחטופה האירית-ישראלית, אמילי האנט, ששוחררה משבי החמאס, עליה אמר ש"היא הלכה לאיבוד".

הסיפור מתחיל ביום חמישי שעבר, אז מהגר אלג'יראי דקר 5 בני אדם בדבלין, מהם שני מבוגרים ושלושה ילדים - אחד מהם בן 5 בלבד, בקרבת בית ספר בעיר. הדקירה הזו התחילה לילה של פרעות בדבלין, בה השתתפו מאות אירים נגד הממשלה ובסיומו נעצרו לפחות 34  בני אדם מתוך 500 מתפרעים שדווחו - חלקם הציתו אוטובוס וניידת משטרה וגרמו נזק למספר מבנים, כאשר גורמים רשמיים השביתו את כל התחבורה הציבורית בעיר.

 

 

על פי הדיווחים, אלוף ה-UFC לשעבר ויליד אירלנד נחקר בגין "דברי שטנה מקוונים" הקשורים להערות שהושמעו ברשתות החברתיות המבקרות את הרשויות האיריות על הטיפול שלהן בחשוד שדקר חמישה אנשים. מקגרגור, אחד האזרחים המפורסמים ביותר באירלנד עם כ-60 מיליון עוקבים באינסטגרם וב-X, תקף את הממשלה ברשתות החברתיות בעקבות הדקירה, ואמר, "אירלנד, אנחנו במלחמה. אל תתנו להם להשתלט על הרכוש שלנו. ממשלה, תדאגו לביטחון המדינה - או שאני אעשה את זה!".

נציב המשטרה, דרו האריס, הגדיר את מהומות בדבלין "סצנות מחפירות" שנגרמו על ידי "פלג חוליגני המונע על ידי אידיאולוגיה של הימין הקיצוני". אבל דבריו זכו לביקורת קשה מצד כוכב ה-UFC: "ילדים חפים מפשע נדקרו ללא רחמים על ידי לא-אזרח חולה נפש", כתב מקגרגור. "יש סכנה חמורה בינינו באירלנד שלעולם לא אמורה להיות כאן מלכתחילה, ולא נעשתה שום פעולה כדי לתמוך בציבור בכל דרך, או צורה עם העובדה המפחידה הזו. לא מספיק טוב. לעשות שינוי או לפנות מקום. אירלנד עד הניצחון. אלוהים יברך את המותקפים היום, אנו מתפללים". בהמשך מקגרגור הדגיש שהוא לא הסכים להתפרעויות דבלין, רכוש גנוב והרס, או התקפות כלשהן על מגיבים ראשונים.

ההערות של מקגרגור הפכו מיד את אמן הלחימה המעורב לקול מוביל באירלנד, כאשר האומה מתמודדת עם זרם של מהגרים, שלפי הדיווחים עלתה לרמה השנייה בגובהה בחודשים האחרונים ובין הגבוהות לנפש באיחוד האירופי. לפי הדיווחים הרשויות פתחו מאז בחקירה של לוחם אומנויות לחימה מעורבות כחלק מחקירה של הפצת דברי שנאה כביכול מקוונים, לפי ה"סאנדיי טיימס". החקירה מגיעה כאשר דיווחים פקידים איריים החלו להתכונן להעביר חקיקה רדיקלית הנוגעת לחוק הדיבור בציבור, אשר היסטורית חסרה הגדרה עקבית.