176 רוכבים יצאו לדרך בשבת למהדורה ה-110 של הטור דה פראנס. לא כולם יסיימו למעלה מ-3,300 ק"מ שיפרסו על פני שלושה שבועות. רובם יחוו סבל גדול עד לשערי השאנז אליזה ורק מעטי מעט יזכו בתהילה. בחרנו את עשרת הרוכבים שצפויים להדליק את מרוץ האופניים הגדול בעולם.
1. יונאס וינגגור (יומבו-ויסמה)
כמעט אין צורך להציג את האלוף המכהן ומי שלדעת רבים הפייבוריט מספר 1 לשמור על הכתר ולהגיע עם החולצה הצהובה לפריז. מאז הזכייה המרשימה אשתקד, הרוכב הדני מציג יכולת של אלוף אמיתי, כאשר השנה רשם 11 ניצחונות, כולל זכיות בשני מרוצי וורלד טור - הטור הבאסקי והדופינה, שם במרוץ ההכנה האחרון לטור, פירק את כל היריבים שלו בדרך לניצחון הכללי, מבלי להרים את הישבן מהאוכף. וינגגור שוב יסתייע בחברי יומבו-ויסמה, שתציג את הרכב הרוכבים הטוב ביותר בטור.
2. טדיי פוגצ'אר (UAE)
הסלובני שזכה פעמיים בטור דה פראנס ומגיע כסגנו של וינגגור מאשתקד פתח את העונה בצורה מדהימה עם ניצחונות בקלאסיקות של פלנדריה, אמסטל גולד ופלש ואלון. לצערו הרב תאונה בליאז'-בסטון-ליאז' קלקלה את ההכנות שלו למרוץ הגדול של השנה ולמעשה רק בסוף השבוע האחרון חזר לפעילות עם ניצחונות באליפות סלובניה. בינתיים השבר בפרק כף היד התאחה ופוגצ'אר, אולי הרוכב הכי שלם בסבב, יצטרך להוכיח שהוא יכול לגבור על וינגגור בהרים הגבוהים, שם הוא צפוי לקבל עזרה מאדם ייטס חברו החדש לקבוצה.
3. ווט ואן ארט (יומבו-ויסמה)
כמו ב-2022, גם הפעם הרוכב הבלגי צפוי לקבל חופש תנועה מיומבו-ויסמה לנסוף להשיג ניצחונות בשלבים ובשאר הזמן לעזור לווינגגור לשמור על התואר. ואן ארט, אחד הרוכבים הכי עגולים ומוכשרים בוורלד טור, ניצח שלושה שלבים במרוץ הקודם וירצה להגיע למאזן דומה גם הפעם. העונה הוא ניצח במרוץ E3, אבל פספס את הבכורה בקלאסיקות הגדולות למאתיו ואן דר פול יריבו הוותיק. ואן ארט מכוון גם לחולצה הירוקה, אך הדבר תלוי גם באשתו הכורעת ללדת. כרגיל נראה אותו מקדימה במישורים, בגבעות וגם במרוץ נגד השעון.
4. מאתיו ואן דר פול (אלפסין-דקוניק)
לצד פוגצ'אר, הרוכב ההולנדי היה הכוכב הגדול של מרוצי האביב עם זכיות מרשימות במילאנו סן-רמו ופריז-רובה ולאחרונה גם ניצח בטור הבלגי, מה שמעיד על כושרו המשובח. לוואן דר פול יש חוב לא קטן לסגור אחרי שלטור 2022 הגיע מותש מאוד מהג'ירו ונאלץ לפרוש באמצע הדרך. כמו לפני שנתיים, לרוכב של אלפסין-דקוניק יש מוטיבציה גבוהה לנסות לקחת את החולצה הצהובה למספר ימים, כאשר הקטעים בפתיחה בחבל הבאסקי יכולים לשרת את הרוכב החזק.
5. טום פידקוק (אינאוס)
עדיין מוקדם לקבוע האם הרוכב בן ה-23 באמת בנוי מהחומרים של מנצחי גרנד טור. בשנה שעברה, בטור הבכורה שלו הוא עזר לגיירנט תומאס לסיים על הפודיום והבעיר את המרוץ עם ניצחון אדיר באלפ דואז המיתולוגי. פידקוק, שזכה בזהב האולימפי בטוקיו באופני הרים, עשוי להיות הנשק הסודי של אינאוס שבונה על דניאל מרטינס ואגן ברנאל לדירוג הכללי. עם זאת ובהתחשב בכושר של השניים,לא נופתע אם פידקוק ייכנס לטופ 10 בטור השנה ויסלול את דרכו לצמרת הגבוהה של המטפסים.
6. ז'וליאן אלאפיליפ (סודאל-קוויקסטפ)
לפני ארבע שנים הרוכב הצרפתי כבש את הלבבות של הרפובליקה כאשר שרד עד השלב ה-19 עם החולצה הצהובה וסיים חמישי בפריז. מאז הוא הספיק לזכות פעמיים באליפות העולם ולנצח שלל קלאסיקות ומרוצים. אלא שבשנתיים האחרונות סבל בעיקר מפציעות וקרנו של הרוכב האגרסיבי ירד. במקביל, אלאפיליפ הקים משפחה וחצה את גיל השלושים ורק במרוץ דופינה בו ניצח בשלב השני הראה ניצוצות של הכושר הקודם. תוואי המסלול של הטור השנה קוסם לאלאפיליפ, במיוחד בשלבי הפתיחה בבילבאו, והוא שואף לזכות בקטע אחד או שניים ואפילו לחזור ללבוש צהוב לכמה שעות. האם הוא מסוגל לכך בעידן של ואן ארט ו-ואן דר פול?
7. מארק קבאנדיש (אסטנה)
בגיל 38 ובשנה האחרונה בקריירה שלו, למארק קבאנדיש יש רק מטרה אחת מול העיניים: לזכות באחד מקטעי הספרינט ולעקוף את אדי מרקס בדרך ל-35 ניצחונות בטור דה פראנס, מה שיהפוך אותו לשיאן כל הזמנים. בעונה שעברה, המנהל הכל יכול של קוויקסטפ פטריק לפברה מנע ממנו את ההזדמנות הגדולה והרוכב הבריטי נאלץ לעבור לאסטנה. אין לו כבר את הקיק המפורסם מהעשור הקודם וגם לא את הרכבות המפוארות שיובילו אותו לעבר החלום הגדול, אבל קבאנדיש הוא חתול רחוב וכפי שהוכיח בשלב האחרון השנה בג'ירו, הוא מסוגל לנצח במיאוצים גם בלי עזרה גדולה של חבריו.
8. ביניאם גירמאי (אינטרמרש-סירקוס-וונטי)
הרוכב האריתראי יופיע בפעם הראשונה בקריירה שלו בטור דה פראנס וחולם לקבוע היסטוריה ולהפוך לרוכב האפריקאי השחור הראשון שזוכה בקטע במרוץ הכי נחשב בעולם. לפני שנה, גירמאי ריגש וזכה בקטע ספרינט בג'ירו וקבע תקדים במרוצי הגרנד טור. לצערו הוא נפצע בחגיגות לאחר שפותחן שמפניה ניתז ופגע בעינו. גירמאי הוא רוכב שמצטיין במרוצים חד יומיים ובקטעים מישוריים וכבר ניצח השנה בקטע בוולנסיה ובטור של שוויץ. יהיו לו כמה הזדמנויות לעשות את זה גם על הבמה הגדולה ביותר.
9. מתיאס סקילמוזה (טרק-סגפרדו)
עולם הרכיבה משתנה לנגד עיינינו והפך בשנים האחרונות למשחק של צעירים. סקילמוזנ בן ה-22 מסומן כאחת התגליות הגדולות הפוטנצאילות בטור הבכורה שלו. הרוכב של טרק-סגפרדו הפתיע בטור של שוויץ עם ניצחון בקטע הררי והצליח לזכות בדירוג הכללי לאחר שגבר על רמקו אבנפול וחואן איוסו המוכשרים. קבוצתו של הדני תשאף לנצח שלבים בטור 2023 במיוחד במישורים עם מדס פדרסן, אלוף העולם לשעבר. סקילמוז יהיה הווילדקארד שלה באלפים ובפירנאים. שווה לעקוב.
10. טיבו פינו (גרופאמה-FDJ)
האומה הצרפתית כבר הפסיקה לחפש גיבור לאומי שיזכה בחולצה הצהובה אחרי כמעט 40 שנות יובש. השבר הגדול היה ב-2019, כאשר טיבו פינו שנראה אז כמי שמסוגל לעשות את זה נאלץ לנטוש את האלפים לאחר קרע בשריר והבכי שלו הגיע לכל בית בצרפת. מאז פינו עבר טרנספורמציה והפסיק לרדוף אחרי החלום. המטרה שלו בטור האחרון בקריירה תהיה לעזור לדויד גודו בדירוג הכללי ובמקביל לנסות ולנצח שלב, אולי בהרי הווז', לא הרחק ממקום מגורו. זה יכול להיות פינאלה הולם לקריירה המעט מפוספסת.