קרדיט: GETTY
אחרי הכנה מתישה ומפרכת, כל תחושות הלחץ, מתח, והתרגשות יתנקזו מחר (שלישי) לארנה פיס בירושלים, כשכל צמרת עולם הג'ודו תגיע לטורניר המאסטרס היוקרתי. כ-400 ספורטאים, ולמעלה מ-1000 אורחים יגיעו מ-80 מדינות שונות, כשבפעם הראשונה הטורניר יתקיים בארץ, בין ה-20 ל-22 לדצמבר.
36 הספורטאים והספורטאיות הבכירות מכל קטגוריית משקל יתחרו על הזכות לעמוד על הפודיום, וגם על ניקוד המשמעותי להשגת הקריטריון האולימפי. רק כדי לעשות סדר, זכייה במדליית זהב שווה 1,800 נקודות דירוג, מדליית כסף 1,260 נקודות ומדליית ארד 900 נקודות (לשם השוואה בגראנד סלאם מדליית זהב מעניקה 1000 נקודות).
באיגוד הג'ודו ישנה שמחה כללית לרגל האירוע המשמעותי, אך לקראת הטורניר התברר שהיו לא מעט בקיום הטורנייר. משה פונטי, יו''ר האיגוד, נשמע מתוסכל למדי ביום הראיונות הפתוח לקראת התחרות: "צריך להתייחס ברצינות לכך שהצלחנו להביא כזה טורניר גדול, אבל לא כל הגורמים עבדו כמו שצריך", שיתף פונטי, "חשוב לי להודות לעופר בוסתן וגיא אטיאס ממנהל הספורט עשוש מה שיכלו, אבל לצד זה היו גם גורמים שגרמו לנו לחכות עד לשבוע לפני פתיחת התחרות כדי להעביר את הכסף לאיגוד העולמי, והתחרות כמעט בוטלה בסופו של דבר. אני כבר נהייתי חולה מהסיפור הזה", סיפר היו''ר.
לשמחת ראש האיגוד ומנהלי האירוע, הבעיות הבירוקרטיות הגיעו לכדי פתרון, והמאמץ עבר להכנה המקצועית של הנבחרת הישראלית. לאחר אליפות העולם באוזבקיסטן שהתקיימה באוטובר האחרון, בנבחרת העלו הילוך בהכנות לקראת המשחקים האוליפיים בפריז 2024. לראשונה מאז פרצה מגפת הקורונה, הנבחרת יצאה למחנה אימונים ארוך מעבר לים ביפן, והתחושות לאחריהן נשמעו חיוביות למדי.
"אנחנו אחרי שלושה שבועות אינטנסיביים של אימונים עם היפנים, ואני התגעגעתי לזה מאוד", שיתף אחד הדמויות הבולטות בנבחרת, שגיא מוקי, "עכשיו כשמגיעים לכאן איכויות של מתחרים כאלה, אותי באופן אישי זה מאוד מרגש. אחרי ההכנה שהייתה לנו, אנחנו מגיעים בכושר טוב ורעבים".
הנבחרת הישראלית צפויה למנות 23 מתחרים ומתחרות, וכאמור מרבית הזרקורים יופנו לנבחרת הנשים, שגרפה את מרבית התארים בתחרויות הבינלאומיות בשנים האחרונות. אחת המתחרות האיכותיות בנבחרת, רז הרשקו, שיתפה: "האווירה בנבחרת היא כמו במשפחה, כולן בשביל כולן, ומי שמצליחה נותנת דרייב לאחרות".
הג'ודוקא בת ה-24 עשתה קפיצת אדירה בשנה וחצי האחרונה, והצליחה לקטוף לא מעט תארים, והסבירה גם מה גרם לפריצה המקצועית: "אני חושבת שמה שהוביל להתקדמות קרה קודם כל מהראש, מהצד המנטלי. זה קרה קצת לפני האולימפיאדה בטוקיו, עם המדליית זהב בגרנד סלאם באנטליה, וזה המשיך עם הזהב בגרנד סלאם בפריז. אני עושה מה שאני יכולה בכל יום נתון כדי להאמין בעצמי יותר ממה שאפשר".
מי שעבורה התחרות תקבל ערך סנטימנטלי גבוה יותר היא תמנע נלסון לוי, שגדלה והתחנכה בירושלים: " יש לי פינה חמה בלב לעיר הזאת. כל פעם שאני מגיע לעיר ובחיים לא יצא לי להתחרות כאן וזאת באמת יכולה להיות חוויה של פעם בחיים. הקהל הישראלי בכלל זה קהל הכי מרים בעולם, ומי שיגיע וירגיש איזה ריח יש באולם לפני שמתחילים, זאת חוויה מטורפת".
סדר יום קרבות של הישראלים:
ביום שלישי - 20.12 - היום הראשון לתחרות יתחרו בנבחרת הגברים:
ים וולצ'ק ומתן קוקולייב עד 60 ק"ג.
טל פליקר וברוך שמאילוב עד 66 ק"ג.
נבחרת הנשים:
שירה ראשוני ותמר מלכה עד 48 ק"ג.
גפן פרימו עד 52 ק"ג.
ותמנע נלסון לוי עד 57 ק"ג.
ביום רביעי 21.12 - היום השני לתחרות בנבחרת הגברים:
טוהר בוטבול ועידו לוין עד 73 ק"ג.
שגיא מוקי ויפתח בדש עד 81 ק"ג.
נבחרת הנשים:
גילי שריר, ענבל שמש וכרם פרימו עד 63 ק"ג.
מאיה גושן ומאיה קוגן עד 70 ק"ג.
ביום חמישי 22.12 - היום האחרון לתחרות יתחרו בנבחרת הגברים:
לי קוכמן וגיא גורביץ עד 90 ק"ג.
פיטר פלצ'יק עד 100 ק"ג וסרפים קומפנייץ 100+ ק"ג.
נבחרת הנשים:
ענבר לניר עד 78 ק"ג
ורז הרשקו 78+ ק"ג.
זמני תחרות רשמיים:
יום שלישי 20.12
מוקדמות 10:00
גמרים 17:00
יום רביעי 21.12
מוקדמות 11:00
גמרים 17:00
יום חמישי 22.12
מוקדמות 10:30
גמרים 17:00